duminică, 10 iunie 2018

Stupidul Dragnea. Stupidă putere politică PSD-ALDE


Trebuie să recunoaștem că suntem în fața unui mare paradox. Cei care au astăzi puterea politică nu se simt bine în „hainele” statului român așa cum a fost croit el prin Constituție și prin legile care sunt prezumate a fi constituționale. Au declarat statul român construit astfel „statul paralel”. Prin constante declarații publice induc ideea că ei sunt cei care sunt democrați și nu statul așa cum este construit prin Constituție.

Ce au putu să schimbe au schimbat, pentru că neclaritățile din Constituție le permite așa ceva.

Guvernul a devenit, prin practica „unitară” a PSD, o anexă a Parlamentului iar Parlamentul a devenit o anexă a partidului politic dominant. Ce se stabilește la partid, cu votul membrilor organelor de conducere ale PSD, se execută în Parlament. Paradoxul este că o parte dintre cei care fac parte din organele de conducere ale PSD nu sunt parlamentari. Decizia lor este imediat adoptată de parlamentarii PSD și votată în plenul Parlamentului. Tot ei sunt cei care votează acțiuni ale Guvernului iar Guvernul, la fel ca Parlamentul, le execută fără crâcnire. Anticonstituțional!

Am ajuns în situația absurdă în care Parlamentul aprobă un Guvern și un program de guvernare, cu o majoritate care dă Guvernul, ca imediat după aceea să împiedice Guvernul să îl ducă la îndeplinire!

Guvernul nu se apără în fața Parlamentului cu programul de guvernare aprobat, lege pentru acel Guvern! Acceptă toate tâmpeniile promovate de parlamentarii partidelor care formează Guvernul! Am ajuns în situația în care legile nu se pot aplica tocmai de cei care au obligația să le aplice iar sancționarea politică a incompetenților guvernamentali și mai există pentru că cel care trebuie să controleze execuția programului de guvernare participă la harababura guvernării!

În această harababură au schimbat legi și programe de guvernare pentru că o parte a membrilor Curții Constituționale, în frunte cu mai vechiul comunist Valer Dorneanu, a renunțat la independență, la echidistanță și a devenit parte a „oștirii” celor certați cu Constituția și cu legea. Iar acțiunile politice ale PSD și ALDE pentru a avea folosul deciziilor CCR pentru actele lor neconstituționale au fost clare. Printre ele, imunitatea absolută a CCR pentru propriile decizii! Care nu sunt politice! Sunt, de fapt, anticonstituționale! Proiectul de lege al PSD-ALDE și UDMR a picat pentru că opoziția a reacționat violent și pentru că președintele Klaus Iohannis a dat semnale clare că s-a depășit măsura.

Ultima decizie a CCR prin care instanța de contencios constituțional și-a depășit locul și rolul în organigrama statului iar judecătorii competențele, ne arată că disperarea puterii PSD-ALDE este la cote maxime. Chiar dacă CCR s-a transformat într-o instanță de judecată în contencios administrativ și a emis o decizie cu putere constituțională, chiar dacă CCR și-a luat măsura de a exclude instanțele de judecată competente de la soluționarea unei proceduri legale, decizia nu va face mulți pureci. PNL a decis deja să se meargă la Constituție și are deja sprijinul altor politicieni. Viitorul ne va spune dacă populația va înțelege urgența modificării Constituției pentru ca astfel de derapaje ale Curții Constituționale să nu mai aibă loc și pentru ca puterile statului - legislativă, executivă și judecătorească -, să devină efectiv independente și egale!

În acest context, mascarada de ieri din Piața Victorie are relevanța ei.

Infractorul Liviu Dragnea s-a exprimat cu subiect și predicat:
Am fost întrebat de ce am ales culoarea alb pentru protestul nostru. Pentru că albul simbolizează curăţenia, oameni buni, şi noi asta facem, curăţăm ţara de mizeria împrăştiată de aceşti şobolani. Mi-a zis cineva că parcă am fi Brigăzile Albe. E bine şi aşa, sutem şi Brigăzile Albe dacă este cazul, pentru că este o luptă intensă.
Noi luptăm pentru dreptate şi democraţie.
Ei luptă pentru poziţii şi supravieţuire.
Noi luptăm pentru drepturile şi libertăţile omului.
Ei luptă pentru a-şi ascunde nelegiuirile, furturile şi abuzurile
Este halucinantă curgerea asta verbală de învinovățiri aduse opozanților politici care nu sunt la putere!

Infractorul Liviu Dragnea acuză membrii opoziției de „nelegiuiri, furturi și abuzuri”! Noaptea minții! Iar o parte dintre membrii și susținătorii PSD și ALDE aplaudă frenetic. Dacă le spui ceva de dulce, ești reclamat că le încalci drepturile.

Nu au lipsit acuzațiile la adresa președintelui Klaus Iohannis. Le stă pe suflet refuzul Președintelui de a coborî în mijlocul lor să participe la mascarada pe care o regizează. Le este teamă de următoarele acțiuni ale Președintelui României! Le este groază de faptul că președintele Iohannis va fi susținut de majoritatea cetățenilor țării în „înfruntarea” aceasta stupidă. Le este groază că ideea „majorității obținută la vot”, cea care le permite lor să aibă pretenția de a guverna și a face în țară tot ce vor ei, va fi distrusă într-o eventuală acțiune a președintelui Iohannis. Cum ar fi un referendum consultativ privind voința poporului român cu privire la „independența justiției” în special a procurorilor. O susținere populară majoritară ar duce în derizoriu tot ce au construit până acum cu atâta migală. Inclusiv deciziile CCR favorabile puterii PSD-ALDE vor deveni inadecvate voinței populare, CCR urmând a denunța propriile decizii!

Infractorul Liviu Dragnea devine din ce în ce mai stupid. Pierde controlul și se comportă ca atare. Îl pierde pe propria mână! Aripi și aripioare PSD-iste se gândesc la propriul viitor politic și părăsesc corabia. Infractorul Liviu Dragnea nu mai are controlul asupra lor însă, ciudat, are controlul asupra ALDE. Îl are pentru că Tăriceanu este disperat, la rândul lui, să rămână președinte al Senatului. Ața că întreg partidul stă alături de „iubitul conducător”.

Viitorul lor ar trebui să le fie pe măsură. Unii după gratii, alții la coșul de gunoi al istoriei.

Niciun comentariu: