luni, 2 iulie 2018

Conspiratorii. Ciuma roșie din PNL

Zvonurile au fost primele.

Ba unul, ba altul au declarat că un grup de „liberali”, dintre cei care au pierdut la alegerile de la Congresul PNL când Ludovic Orban a devenit președintele partidului, au de gând să îl demită pe Ludovic Orban. Că fac și desfac alianțe și că au (re)activat „cooperative”.

În zilele din urmă, a ieșit val-vârtej la înaintare Viorel Cataramă, vice la PNL Sector 2 București. Că în PNL este mare nemulțumire și că vor să facă congres (unii și alții, desigur) până în toamnă ca să îl demită pe președintele Ludovic Orban. Cataramă nu a ieșit oriunde, a ieșit la Antena 3, acolo unde se adună liberalii pentru a primi informații despre activitatea partidului, desigur.

După Cataramă, hop și Ionel Bogdan, președintele organizației PNL Maramureș. Mesajele acestuia pe Facebook au primit „Ok” de la prieteni, cineva care îi știe mai bine afirmând că multe „aprecieri” au venit de la Sectorul 3 București! Ca să vezi! Ionel Bogdan propune și susține un BPN al PNL acolo unde deciziile se iau cu 2/3 din voturi, pentru a analiza activitatea președintelui Ludovic Orban și a lua decizii privind activitatea viitoare a partidului.

Ionel Bogdan nu vorbește „singur”, o anumită parte a presei a sesizat faptul că în BPN se ia decizia demiterii sau nu a liderilor de filiale iar în PNL există deja o propunere în acest sens, cu privire la conducerea PNL Sector 3, iar forțarea unei decizii într-un BPN infestat cu „ciumații roșii” ar răsturna propunerile BPEx ale PNL. Ar fi și un precedent pentru alte eventuale propuneri de demitere a liderilor de filiale ale PNL care cochetează, mai pe față mai pe dos, cu PSD-ul local.

Oreste Teodorescu, jurnalist cu surse de informare la dispoziție, vine cu o bombă, pe pagina lui de Facebook:
Vineri, la ceas de taina, trădătorii doctrinei liberale , Iulian Dumitrescu și Marian Petrache, ambii susținători mai mult sau mai puțin, discreți ai siluirii legilor justiției, s-au întâlnit cu Liviu Dragnea (un penal), conspirand la debarcarea lui Orban. Ciuma roșie e furibunda din cauza dosarului de înaltă trădare deschis de DIICOT la solicitarea liderului liberal. Surse din ambele partide confirma ca Dumitrescu și Petrache negociază o plecare masiva spre Alde...
Ei bine, „gluma” se îngroașă. Prea multe informații din spațiul public vin să confirme faptul că sunt discuții între gruparea Dumitrescu-Petrache și PSD, nu mai vorbesc de discuțiile cu ALDE! Prea multe discuții au apărut după anumite intervenții în media ale lui Traian Băsescu, Kelemen Hunor, Victor Ponta și Călin Anton Popescu Tăriceanu care, în esență, își doresc debarcarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL. Dacă îl aduci și pe infractorul Liviu Dragnea între ei ai impresia că s-a format o adevărată coaliție împotriva lui Ludovic Orban. De ce? Aici este o întrebare la care avem și un răspuns: PNL sub conducerea lui Ludovic Orban a devenit periculos pentru cloaca politică din România. O cloacă a compromisurilor compromițătoare. Iar participanții tradiționali din PNL la cloaca politică a mizeriei roșii simt că lumea lor urmează să dispară. Singura soluție, una radicală, este să încerce eliminarea lui Ludovic Orban de la conducerea PNL!

Cumva intrăm în linie dreaptă în bătălia pentru democrație în România. Avem de ales. Ori democrație, ori „mizerie roșie” în diferitele ei forme de manifestare, cu diferite coloraturi politice.

Eu aleg democrație. Rămân, constant, alături de președintele Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis. PNL trebuie curățat de „compromisuri compromițătoare”! Sper să am posibilitatea să ajut la „curățenie”. Cu mare plăcere!

Niciun comentariu: