duminică, 1 iulie 2018

Propunerea legii antiromânismului este o formă de rasism

Oribil! Este oribilă ideea unei astfel de legi!

Propunerea legislativă „privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea antiromânismului ” este oribilă în esența ei. Este evident o formă de rasism stimulată  de un populism grețos.

Semnatarii expunerii de motive

Emil Marius Pașcan - PMP - ales deputat în circumscriptia electorala nr.28 MUREŞ/
Eugen Tomac - PMP - ales deputat în circumscriptia electorala nr.42 BUCUREŞTI/
Andrei Daniel Gheorghe - PNL - ales deputat în circumscriptia electorala nr.25 ILFOV/

Dacă pentru membrii PMP formele de extremism politic devin ceva „obișnuit”, Traian Băsescu fiindu-le „baci”, apariția în grupul parlamentarilor care susțin această propunere legislativă a 8 membri ai PNL și 2 membri ai USR este de neacceptat.

Cei 3 din imagine sunt cei care au semnat expunerea de motive la această propunere legislativă. Cumva, prezența deputatului liberal Daniel Gheorghe nu mă surprinde. A mai avut excese. Mă surprinde însă numărul mare de membri ai PNL care au semnat această inițiativă parlamentară. Oribil. O astfel de inițiativă este contrară doctrinei liberale. Este o formă de izolaționism, o limitare a drepturilor și libertăților civile a cetățenilor români de alte etnii precum și a persoanele de altă etnie rezidente în România! Etnia dominantă, după această propunere legislativă, poate trimite la închisoare orice persoană care critică „românismul”, românism care se manifestă în formele organizate ale puterii! Pentru că Parlamentul, Guvernul, ministerele, autoritățile publice, consiliile locale sunt promotoarele intereselor generale ale societății române astfel că orice critică la adresa lor devine, automat, o formă de antiromânism!

Este absolut absurd! Ce caută liberalii (nu vreau să mă refer la ceilalți mai mult) să sprijine ideile infractorului Liviu Dragnea și ale aliaților acestuia din PSD?! Eu consider că această propunere legislativă imbecilă este un apendic la ideile vehiculate de infractorul Liviu Dragnea privind reducerea dreptului la liberă exprimare a cetățenilor României când este vorba despre PSD și de puterea politică condusă de PSD. Idei care ar urma să fie codificate în norme legale. Iar acum, niște parlamentari PMP și PNL, plus PSD (mi se pare normal) dar și USR sar în sprijinul infractorului Dragnea cu această nemernicie!

Inițiatori de la PNL

1. Dumitrescu Iulian - senator PNL - ales senator în circumscriptia electorala nr.31 PRAHOVA
2. Bumb Sorin-Ioan - deputat PNL - ales deputat în circumscriptia electorala nr.1 ALBA
3. Gheorghe Andrei Daniel - deputat PNL - ales deputat în circumscriptia electorala nr.25 ILFOV/
4. Gheorghiu Bogdan - deputat PNL - ales deputat în circumscriptia electorala nr.35 SUCEAVA
5. Giugea Nicolae - deputat PNL - ales deputat în circumscriptia electorala nr.17 DOLJ
6. Mihalescul Dumitru - deputat PNL - ales deputat în circumscriptia electorala nr.35 SUCEAVA
7. Olar Corneliu - deputat PNL - ales deputat în circumscriptia electorala nr.1 ALBA
8. Ştirbu Gigel-Sorinel - deputat PNL - ales deputat în circumscriptia electorala nr.30 OLT

Pe site-ul Senatului României sunt datele necesare pentru cunoașterea acestei propuneri legislative.

O prezentare corectă este aici la HotNews.

USR a anunțat că membrii lor își retrag semnăturile. Foarte bine. Dar asta nu înseamnă că nu au participat la această imensă mizerie politico-socială! Retragerea semnăturilor este determinată de reacțiile societății civile, nu și le retrag din propria convingere! De aceea, eu rețin ca potențiali adversari ai libertăților civile pe cei doi semnatari de la USR alături de toți ceilalți semnatari ai acestei imense mizerii parlamentare. Fără a uita că PMP este cap de afiș prin însăși noul președinte al partidului, Eugen Tomac!

De la PMP, își retrage semnătura și Robert Turcescu. Foarte bine. Asta nu înseamnă că nu rămâne în conștiința publică ca unul care promovează separatismul etnic. Și el își retrage semnătura după ce i-au fost sesizate pericolele pe care o astfel de lege le naște pentru cetățenii României.

Pentru cei care își retrag semnăturile, am o apreciere: nu sunt oameni de valoare!

Cum semnezi ceva fără să vezi despre ce este vorba? Semnătura pe o propunere legislativă este o asumare a conceptului acelei propuneri. Este o asumare a caracterului penal al faptelor pe care cetățenii români de altă etnie le pot săvârși și ești de acord cu lipsirea acestora de libertate! Retragerea semnăturii este ca o frecție la un picior de lemn. Atât semnarea unei astfel de mizerii cât și retragerea semnăturii sunt dovezi ale iresponsabilității.

DEX
RASÍSM s. n. Teorie social-politică care susține inegalitatea biologică și intelectuală a raselor umane.
Wikipedia
Rasism constitue orice acțiune, practică sau convingere care reflectă o viziune despre lume bazată pe conceptul rasial, care la rândul lui definește convingerea că oamenii sunt împărțiți în entități biologice separate și exclusive numite „rase”, și că există o legătură cauzală între caracteristicile fizice cu care se definește acest concept și personalitatea, capacitatea intelectuală, aptitudinile morale sau alte caracteristici comportamentale umane, și că anumite rase sunt prin naștere superioare altora.
Cei care vor lectura proiectul legii, după linkurile puse de mine mai sus, vor observa fără nici o îndoială caracterul rasist al acesteia. O lege se adoptă pentru a proteja valori socio-umane. Românismul, concept definit de autori, devine o valoare socio-umană în pericol, iar autorii sunt doar cei care se supun legii române suverane pe teritoriul României. Ca atare, legea este îndreptată împotriva cetățenilor români sau persoanelor de altă etnie cu rezidența în România! Cine este deținătorul „românismului”? Doar cel care are puterea politică și poate cere impunerea legii, cel care are capacitatea de a cere organelor de ordine să impună, cu forța, respectarea legii. Aberant!

Nu este o problemă de discutat la marginea șanțului. Este o foarte gravă problemă a raporturilor sociale. Niște indivizi cu grave probleme psihice vor să ne impună o lume rasistă. Incalificabil!

Pentru mine este absolut odios când mă uit la „liberalii” care au semnat această mizerie. Iulian Dumitrescu, este liderul grupului parlamentar al PNL din Senatul României! Incalificabil!

Restul sunt membri ai Camerei Deputaților. Oribil este faptul că printre autorii acestei propuneri legislative este deputatul PNL Daniel Gheorghe! Nu au scuze nici ceilalți deputați PNL care au semnat mizeria, dar printre ei îl văd și pe Gigel Știrbu, deputat de Olt, o persoană cunoscută.

Probabil că această propunere legislativă va fi retrasă. Probabil. Normal ar fi ca acei parlamentari care au semnat această mizerie să fie „retrași” din structurile partidelor din care fac parte. Retragerea semnăturilor lor de pe actul incalificabil nu este suficientă.

Mă chinuie gândul acțiunii liberalilor. Cum naiba au semnat ei așa ceva? Cât liberalism au în cap? Ce caută ei în PNL cu astfel de convingeri? Nu cumva ei sunt și printre cei care încearcă să distrugă PNL din interior? Semnăturile depuse de ei pe acest act sunt de fapt o formă de susținere a ideilor promovate intens de infractorul Liviu Dragnea! Retragerea semnăturilor lor nu înseamnă că își retrag susținerea pentru infractorul Liviu Dragnea și PSD sau ALDE. Mizerabilii!

Niciun comentariu: