luni, 23 iulie 2018

Un an de mandat al lui Ludovic Orban la conducerea PNL confirmat de sondaje


Cine nu crede are orbul găinilor. Cifrele sunt lizibile. Rezultatele pot fi verificate.

Rezultatele se văd în sondaje. Unele mai apropiate de dorințele liberalilor, altele mai îndepărtate.

IMAS a făcut un sondaj, lunar, iar USR l-a scos în public. Este un rezultat, o fotografie a lunii iunie. Urmărind rezultatele lunare ale sondajelor IMAS iese în evidență trendul în evoluția publică a partidelor. PNL și USR au un trend în creștere. Depinde de ele să adauge la zestrea pe care o au mai mult.


Alte case de sondare au propriile rezultate. Foarte diferite cu privire la principalii actori politici, PNL și PSD însă asemănătoare când este vorba despre actorii secundari.




Trendul PSD este în scădere în timp ce trendul PNL este în creștere. Mai există un sondaj (independent!), va apare și el în curând, care confirmă faptul că PNL este „umăr la umăr” cu PSD. Iar asta nemulțumește pe unii care ar fi dorit ca ascensiunea PNL să nu aibă o astfel de amploare. Să crească dar ... să crească încet, astfel încât să existe timpul necesar pentru „mutarea bagajelor” în altă barcă.

Pe cine atrage PNL sub conducerea lui Ludovic Orban aflat sub flamura liberalismului-conservator, al liberalismului pentru afaceri, pentru economie, pentru dezvoltare, pentru integrare europeană ...? Exact acele categorii sociale și profesionale care văd un viitor pentru ele și familiile lor. În partea PSD rămân cei care așteaptă de la comunitate, de la stat, de la partid ca problemele lor să fie rezolvate.

Acest grafic ceste elocvent. Baza PSD este în electoratul peste 56 de ani! Diferența între baza electorală a PSD și baza electorală a PNL și USR este imensă, șocantă chiar. Ca o curiozitate, de imagine, desigur, baza electoratului PNL este formată din persoanele cu vârsta între 18 și 55 ani, aproape în părți egale, la egalizate cu baza PSD formată din persoane peste 56 de ani! Iar asta spune ceva!


Nu spun o noutate afirmând că PSD depinde de subdezvoltare pe când PNL este dependent de dezvoltare. De aceea PNL va atrage persoanele care privesc în viitor și nu la talonul de pensie. Iar discursul președintelui Ludovic Orban și acțiunile politice ale PNL, arătate în prima imagine pusă la articol, sunt cele care au arătat că opțiunea politică PNL este cea care permite oricărei persoane să își prevadă viitorul, o viitoare guvernare PNL fiind predictibilă cu privire la dezvoltare și regim constituțional în România.

Câteodată este bine să te uiți cu atenție și la rezultatele sondajelor „adversarilor” politici! Se mai umblă cu creionul, dar nici chiar așa de mult.

Niciun comentariu: