sâmbătă, 14 iulie 2018

Cu și fără integritate

Mă „mănâncă” evenimentul penibil al participării unui judecător al Curții Constituționale a României la campania politică a alianței PSD-ALDE de denigrare a președintelui Klaus Iohannis. Un eveniment politic, pentru că a avut un rezultat politic. Obținerea demisiei doamnei Simina Tănăsescu din poziția de consilier pe probleme constituționale a Președintelui României.

Prof. univ. dr. Simina Tănăsescu, colegă cu prof. univ. dr. Petre Lăzăroiu la Universitatea din București a fost „eliminată” din componența echipei de specialiști a Președintelui României printr-o manevră cu evidente trăsături mafiote. Iar actorul principal a fost acest Petre Lăzăroiu, judecător la Curtea Constituțională a României! El a generat cauza care a determinat demisia Siminei Tănăsescu. Dintr-o problemă cu caracter privat, colegial (cum sunt probabil cu milioanele!), a creat un eveniment politico-social care a dus la demisia Siminei Tănăsescu în beneficiul alianței PSD-ALDE.

Nu degeaba infractorul Liviu Dragnea, președinte al PSD, președinte al Camerei Deputaților, „tutorele” Guvernului României afirmă cu nonșalanță că președintele Klaus Iohannis „face presiuni asupra judecătorilor Curții Constituționale”, un motiv temeinic pentru ca PSD și ALDE să declanșeze procedura suspendării acestuia în vederea demiterii lui prin referendum!

Urmărind evenimentele de după demisia Siminei Tănăsescu am ajuns la concluzia că de fapt, acest judecător constituțional, Petre Lăzăroiu, este parte a „conspirației” inițiată de infractorul Liviu Dragnea cu sprijinul politic al complicelui său Călin Anton Popescu Tăriceanu (cel care îi asigură, prin parlamentarii ALDE, majoritatea simplă în Camerele Parlamentului), care are ca scop final suspendarea președintelui Klaus Iohannis chiar dacă șansele pentru demiterea lui prin referendum sunt mici. Suspendarea are ca scop adoptarea actelor normative de interes pentru coaliția PSD-ALDE astfel încât PSD și ALDE să obțină controlul asupra Justiției și al celorlalte instituții ale statului care nu sunt în subordinea Guvernului. O astfel de victorie poate căpăta lejer denumirea de „restaurația dictaturii” în România. Inclusiv controlul asupra atribuțiilor și competențelor Președintelui României prin golirea funcției prezidențiale de conținut!

Prof. univ. dr. Simina Tănăsescu și-a apărat integritatea. Și-a dat demisia din funcția publică de la Administrația Prezidențială. Gestul colegial față de numitul Petre Lăzăroiu a produs daune Președinției României. Pot spune că Petre Lăzăroiu, judecătorul constituțional și-a pierdut-o prin ticăloșia comisă. Numai că, am o problemă. Simina Tănăsescu l-a atenționat, colegial, că la Cotroceni a venit o sesizare în care este evidențiată o problemă legată de respectarea Constituției în cazul lui. Prin mandatul complet de 9 ani și surplusul de un an ca înlocuitor al unui judecător decedat este încălcat un articol constituțional care stipulează, imperativ, că mandatul unui judecător constituțional este de doar 9 ani. Nu mai mult. Ca atare, sunt în dilema asta. Petre Lăzăroiu mai are integritate din moment ce încalcă, cu bună știință, o prevedere constituțională?

Pentru că se pare că nu are nici o problemă cu o atare situație, participarea lui la conspirația PSD-ALDE de suspendare a președintelui Klaus Iohannis vine în mod natural. Un om fără onoare, fără integritate, este capabil de orice ticăloșie.

Încep să acord mai mult credit celor care afirmă, cu sau fără știință, că unii judecători ai Curții Constituționale au devenit parte a puterii PSD-ALDE astfel că „judecățile” lor sunt viciate. Iar în ultima vreme sunt serioase „semne” de viciere! Specialiști în drept, foști judecători ai CCR, au atras atenția asupra faptului că deciziile actualei Curți Constituționale „rescriu” practica Curții! Anulează, de facto, decizii anterioare ale CCR lipsind practica CCR de predictibilitate! Se instalează temerea că o parte a judecătorilor CCR vor soluționa contestațiile sau sesizările în funcție de interesele PSD, ale infractorului Liviu Dragnea! Peste toate, ultima bombă vine de la Comisia de la Veneția care confirmă această stare. CCR nu mai este predictibil. Este adevărat că deciziile CCR sunt obligatorii dar nu sunt constituționale. Astfel, suntem în fața celei mai cumplite situații: dreptatea, constituționalitatea sunt date la o parte de judecătorii CCR. Iar dacă ei decid strâmb, judecata instanțelor normale va fi strâmbă, sistemul nostru de drept fiind în așa fel construit încât judecătorii nu pot trece peste normă, nu pot judeca liber pericolul social al unor fapte incriminate de lege.

Susținerea punctului de vedere al Președinției la sesizarea CCR de către Guvernul României a conflictului de natură constituțională între Președintele României și ministrul justiției, de către Simina Tănăsescu a deranjat. Iar coaliția PSD-ALDE nu scăpat ocazia de a lipsi Președinția României de un astfel de apărător constituțional. Acum, vedem că raportul Comisiei de la Veneția îi dă dreptate Siminei Tănăsescu și combate, destul de ferm, susținerea ministrului justiției, Tudorel Toader. Alt personaj care și-a pierdut integritatea!

Până acum, relativ, au avut câștig de cauză oamenii lipsiți de integritate. Mâine, cine știe, prin contribuția tuturor cetățenilor, conspirația pentru restaurarea dictaturii va fi oprită. Poate scăpăm și de acești mercenari care au devenit niște profitori ai funcțiilor publice.

Niciun comentariu: