duminică, 22 iulie 2018

Un sondaj CURS din luna iunie 2018

Că place sau nu, CURS are sondajele lui la fel cum alte „case” au sondajele lor. Dacă aduni toate sondajele, ajungi la o medie care se apropie de adevăr. Relativ și el pentru toate aceste sondaje sunt „fotografii” la un moment dat.

Voi pune imaginile pentru cei cărora le plac analizele. Cu observația că nu avem o certitudine asupra numărului celor care vor ieși la vot! Poate fi depășit PSD? Evident că da.

O altă observație. Sunt scoase în față doar 4 formațiuni politice: PSD, PNL, ALDE și USR.

Nu am adăugat cifrele la „bastoane”. Merg pe liniile de nivel, pe praguri. Astăzi sunt 8% mâine pot fi 5%.





Și acum, preferințele politice asumate.


Aici sunt trecute toate formațiunile politice cât de cât cunoscute inclusiv viitoarea formațiune a lui Dacian Cioloș.

Avem două partide majore și 3 partide „balama” bine definite, deocamdată: ALDE, USR, UDMR. După câte se pare, în viitor este posibil să avem 5 partide „balama”, la cele 3 deja existente urmând să se adauge MRÎ a lui Cioloș și ProRomânia al lui Ponta. PMP-ul lui Băsescu este pe topogan. Nu mai are „substanță”. Nu mai are „locomotiva” Băsescu (omul ăsta „a omorât” tot ce a atins în viață!).

Sursa, site-ul „stiripesurse”, aici și aici.

Date tehnice:

Studiul CURS de tip Omnibus a avut loc în perioada 23 iunie - 1 iulie, cu interviuri realizate la domiciliul celor intervievați. De asemenea, conform casetei tehnice, studiul s-a desfășurat pe un eșantion național de 1067 de persoane, având o eroare statistica de +/- 3% în la un nivel de încredere de 95%.”

Niciun comentariu: