miercuri, 19 august 2009

Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana vice la tineretul PSD Cluj

Gaston Bienvenu Mboumba Bakabana este un roman ca multi altii. Nu este un nativ, este unul dintre cei care au reusit sa se integreze in societatea romaneasca si a luat decizia de a da societatii care l-a acceptat mai mult decat dau altii. Este un "roman nou" care a inteles mai bine decat multi alti romani care este spiritul democratiei si al Constitutiei Romaniei. A fost imigrant, azi este cetatean roman. Scriu despre el pentru ca vreau sa ii transmit astfel respectul meu.

Iau de pe Realitatea TV informatia privind alegerea lui ca vicepresedinte al tineretului PSD de la Cluj. Inclusiv imaginea de alaturi.

Sper ca tanarul roman etnic congolez (sau din Congo, posibil ca etnia sa fie alta), sa constitutie un exemplu si pentru altii asemenea lui care pot contribui la salvarea democratiei din Romania. Omul are dreptate. A hotarat sa devina cetatean roman, a indeplinit conditiile cerute de statul roman si are dreptul sa pretinda sa fie egal celorlalti cetateni romani.

Gaston a socat printr-o declaratie facuta ca om politic. Om politic roman: "Le-am spus prietenilor mei de la PD-L că am pregatit o navă lui Traian Băsescu cu destinaţia Africa, alături de dictatorul din Angola".

Declaratia a provocat ultranationalistii portocalii dar si pe unii "de rosu" la declaratii socante. Suntem o tara de trista amintire daca niste handicapati cu pretentii de romani ajung sa sustina astfel de reactii. Sunt pe forumul la articolul de la Realitatea TV:

44. belphegor
Astazi, ora 07:14
---Doamne cum se mai pricep unuii oameni sa'si atraga ostilitatea semenilor sai!!! Omul asta, ca si multi altii isi imagineaza ca odata dobandita cetatenia Romana a si devenit Roman. Ar trebui ca cineva sa'i atraga atentia ca cetatenia nu e sinonima cu romanismul. Maghiarii stau alaturi de noi de cateva secole si tit nu se considera romani. Ei fac parte din istoria noastra comuna si cu toate animozitatile dintre noi, am reusit sa convietuim pastrandu'ne identitatea etnica fara prea mari convulsii. Asa se poate intampla si in cazul domniei sale cu conditia ca respectul sau sa se extinda de la pasaportul Romanesc si asupra valorilor recunoscute ale acestui meleag! Prin urmare il sfatuiesc, inainte de a se expune unor atitudini rasiste, sa se gandeasca de doua ori inainte de asi exprima opiniile! Poporul asta nu a urgisit pe nimeni si daca pt dansul deportarea e o varianta, atunci ar face mai bine sa se intoarca de unde a venit! Nu l'am chemat noi, nu noi i'am cerut cetatenia si nici nu avem nevoie de dansul! Asadar simpatiile si opiniile sale nu ne intereseaza! Atitudinile sale da si daca acestea contravin obiceiurilor acestor locuri, poate fi sigur ca va primi replici pe masura..., cetatenia se poate retrage din motive mult mai marunte decat a invatat domnia sa in tara de unde provine!
Raspunsuri:
44.1. vander
Astazi, ora 07:27
Prea eleganta exprimare pt un putopalmist colorat! Dar sa-i traduc: Putopalmistul este acel individ care isi ia puta in mana si face ceva cu ea pana ajunge in africa!

43. adi salonta
Astazi, ora 06:57
Cine se aseamana se aduna,spune un proverb romanesc. Nu-i de mirare ca in Psd ajung la microfon si asemenea viteji. Pentru actul lui de vitejie va fi recompensat cu o banana. Cu asemena politicieni partidul cel mai...va ajunge sa conduca in parlamentul din Bangladesh sau din Somalia.

42. BUMBA
Astazi, ora 04:53
Pe cine nu lasi sa moara nu te lasa sa traiesti. Mare adevar ! Prin cate lagare ai trecut matale Makumba Mubumba ? Si cum ai dat de bine, te-ai apucat sa musti mana care te-a hranit. Pai de ce neicusorule nu te duci matale (cu nava aia pe care ai pregatit-o) taman acolo printre colibe si banane, pe acolo pe unde va omorati intre voi cu machetele, de ce nu instaurezi niste democratii PSD-iste pe acolo ? Ahh ! ai putea sa-l iei pe Geoana cu nava ta. De ce sa favorizezi concurenta ?

39. Mihai Necreala
Astazi, ora 02:43
In 2 luni de zile, un neica nimeni, ajunge vicepresedinte, filiala tineret, al psd-ului. Eu, ca tanar aspirant, psd-ist, m-as simti rusinat ca un neica nimeni, ajunge acolo unde, un tanar ar vrea sa ajunga dupa vreo 5 ani de zile de impartit tricouri, pixuri, stegulete, baloane, artificii, mici, bere, faina, etc cadouri de culoare rosie, cu insemne trandafirii pe ele. Ati cazut in dizgratie, inca odata, toti aceia care vad in psd un partid curat de stanga si daca va uitati cu atentie, nu aduna decat o sleahta de mascarici, lachei si samsari, care joaca dupa cum sunt trase sforile de catre papusari si acestia din urma, care joaca dupa cum le dicteaza comunistul suprem, dictatorul si creatorul de genocide, tovarasul Ion Iliescu. Asta este si va fi, acest partid de marionete, PSD. Restul? Doar paine si circ, doamnelor si domnilor. Sa-i iertam si sa-i ignoram, daca nu ne place spectacolul lor.

38. Anghel Alexandru
Astazi, ora 00:47
Bai Gaston ,vezi cum vorbesti,ca te trimitem acasa .Daca vrei sa nu te manince aia vopsiti pe fata din tara ta,la protap,stai in banca ta si admira blondele din Romania.

34. abc
Marti, 18 August 2009 23:39
mai baluba ,tara asta te-a facut om ,te-a adoptat iar tu ii injuri presedintele,,,iti voi raspunde cu aceeasi moneda , sa-mibagp.lla-n -ma-ta...

22. Rambo
Marti, 18 August 2009 21:40
Cate ore au trecut mai coloratule, de cand ai coborat din copac si te-ai alaturat specimenelor gen Vanghelie? Tu nu stii ca astia carora le canti in struna, au vechime, nu gluma?.... au cel putin 20 de ani !
Cine or fi astia care posteaza la stire ? Ce valori reprezinta ei ? Dumnezeu stie. Eu unul simt cum mi se furnica pielea. Astia sunt valorile lui Basescu si Geoana cu care cei doi politicieni vor sa modernizeze Romania ? Pai, sa avem iertare. Sensul ar fi invers.

2 comentarii:

Donkeypapuas spunea...

Vă propun un exerciţiu: verificaţi pe net locul de origine al celor ce şi-au obşinut cetăţenia şi, mai ales a celor ce şi-au redobândit-o. Veţi avea o surpriză. Asta în vreme ce sute de mii de basarabeni care-şi revendică un drept legitim sunt plimbaţi de ani întregi cu dosarele.

Crăciun Florin spunea...

In HG prin care sunt comunicate acordarea sau renuntarea la cetatenia romana sunt toate datele.

Faptul ca sunt basarabeni care au depus cerere de recunoastere a cetateniei romane luata pe nedrept de URSS si ca cererile lor au suferit din cauza politizarii excesive a demersului lor legitim este o realitate dureroasa. Fii sigur insa ca cei care obtin cetatenie, in afara basarabenilor, o obtin tare greu. Pe de alta parte, coruptia din sistem a facut ca in anii imediat dupa 1990 sa obtina, foarte repede, cetatenie romana enorm de multi arabi. Unii pe drept, altii pe nedrept (cu spaga). Asta este.

Sper ca nu il invinuiesti pe Gaston pentru faptul ca traind in Romania din 1995, se pare, a obtinut cetatenia romana ?