marți, 4 august 2009

Razbel. Curat razbel.

In plina campanie de pupincurism desantat cu adresa la Cotroceni, un proprietar de ziar "isi permite" sa schimbe. Nu ar fi nimic daca nu ar fi vorba despre un atac direct, dur si just la adresa unui anume fund prezidential.

Coti devenise, de ceva timp, in special de cand Turcescu s-a aflat la carma, o platforma basesciana pura si dura. Ce a fost curios la Coti de atunci a fost faptul ca PSD nu a mai primit suturi in fund, tinta predilecta a turcestilor era PNL. Basescienii isi declarasera noua orientare politica de stanga-dreapta de la defectiunea Sto&Sto din PNL iar Coti a inceput sa bage carbuni pentru a prosti cititorii ca liberalismul nu exista la liberalii reveniti pe scena politica in '90 ci in noul PLD ajuns codita la PD formand, nevoie mare cu porunca cotrocenista, PD-L.

S-au adunat nume de nume. Catavencii au intrat in hora, silitori si pusi pe fapte mari. S-a dus naibii Catavencu, din moment ce a devenit platforma pedelista. Noutatea, umorul si savoarea publicatiei s-a pus in slujba marinarului si nu l-a mai parasit. Coti a deviat constant. Dupa un timp, boardul trustului l-a adus pe Hurezeanu. Intelectual cu carma rupta, in deriva mai peste tot unde se intrezarea ceva putere, a adus un plus in analizele politice prin bagajul imens de cunostinte insa a deviat prin sustinerea fara echivoc a Zeului Razboiului de la Cotroceni. Buscu, cel care a preluat fraele pana in prezent, a adus ceva echilibru. Unii ziaristi au putut scrie si despre "faptele de arme" ale marinarului turmentat, fara insa a echilibra balanta. Coti a inceput sa scada. In calitate, in tiraj, in credibilitate. O mana de portocalii cu bloguri crea impresia ca este un ziar pe val. Fiind valul portocaliu, nu a lamurit peste 70% din potentialii cititori de presa. Coti a devenit un ziar de nisa. Portocaliu.

Masura logica manageriala era ca ziarul sa iasa din turbulenta in care a intrat. A fost adus Nistorescu. La timp sau nu. Vom vedea in timp, cateva luni, daca noua politica editoriala va avea eficienta si daca, vechii cititori plecati din prea multa scarba fata de pupincurismul desantat practicat in paginile ziarului vor reveni. Pentru a aduce cititorii alaturi de ziar s-au impus masuri radicale. Principala masura a fost aceea de a demite deontologii basescieni. Nume cunoscute pentru talentul scriitoricesc dar si pentru flexibilitatea coloanei vertebrale.

O parte a presei a reactionat dur. Unii in defavoarea lui Nistorescu altii insa, in favoarea acestuia. Blogosfera portocalie a intrat in trepidatie. Bloggeri cunoscuti au pus de un boicot. Treaba lor. Deja au reinceput sa apara la Coti pe forum mai vechi colaboratori plecati de scarba pupincurismului basescian. Ca in principiul vaselor comunicante, locul gol se va ocupa de altii.

Portocalii practica, acum, spamul pe forum ca metoda de intimidare. Apoi vin si calculeaza, dupa "priceperea" lor, ca "X" postari sunt contra si cer lui Nistorescu sa isi dea demisia. Manevra de tip Turcan, purtatorul de vorbe al marinarului. Nu mai vorbesc de postarile de pe blogurile portocalii. Care mai de care mai savanta, care mai de care mai ucigatoare. Degeaba. Cainii latra, caravana trece.

Suntem la inceput de august. Platformele traditionale ale PD-L, cu priza la public, pica. In disperare, un Buscu, un Turcescu la RTv incearca sa mai pastreze un loc caldut pentru o Udrea, pentru un Boc sau un alt portocaliu cu notorietate. Cum a fost aseara, la 100% a lui Turcescu care poate fi declarat 100% pro-Basescu, unde Udrea a fost ajutata sa isi prezinte "nevinovatia" inainte de a ajunge, daca o ajunge, in fata Comisiei de ancheta condusa de Orban. O actiune de manipulare grosiera. Marele "paznic" al democratiei Turcescu i-a servit Elenei mingile favorabile cu nesimtire. A indus ideea ca rolul Ministerului Turismului este de a organiza si plati concerte in zone turistice iar Elena Udrea si-a indeplinit corect atributiile de serviciu. El, Turcescu care dadea cu barda in stanga si in dreapta impotriva abuzurilor (pe timpul guvernarii liberale !) nu a mai vazut, probabil din cauza ochelarilor, ca insasi acest minister este un abuz organizatoric al Guvernului Boc-poloboc care ne face poc si nici ca mentinerea lui este un abuz financiar in favoarea clientelei PD-L angajata de Udrea.

Dupa Coti urmeaza RTv ?

8 comentarii:

hendrix spunea...

Salut, @Cepeca! Si eu sunt un fost cititor al Coti. Activ, as zice, din moment ce postez acolo de peste 2 ani. Am fost mai intai @Gazebo, pana am fost banat, apoi am scris ca @Al. Pacino si @Hendrix, in ultimul timp. Citeam cu mare atentie comentariile tale, argumentate, la obiect si de mult bunsimt. Ma bucur ca ai blog si ca voi putea comunica cu tine.
Urmaresc si eu de ieri incoace ce se intampla la Coti. Ieri, pe blogul lui @Lilick, am descoperit cu uimire voma lui mihaes din EvZ! Am postat pe blog gandurile mele, dar se pare ca scandalul impotriva lui Nistorescu era abia la inceput. Stirea ca vestitul Coiu a fost dat afara a aprins spiritele pupincuristilor oranj, dand in apoplexie. Acum scot capul toti deontologii portocalii, acum semneaza liste de solidaritate cu celebrul pupincurist basescian. Stii ce zic eu? Foarte bine ca se solidarizeaza pe fata cu el, foarte bine! Asa macar stie si Nistorescu cum stau lucrurile in redactia Coti. Shleahta de sobolani portocalii actioneaza previzibil. Numirea lui Nistorescu a fost o HARTIE DE TURNESOL pentru ce se intampla acolo. Sunt convins ca Nistorescu va reusi in proiectul sau si va face din Coti ce si-a propus, adica un EvZ din anii 2003-2004, care prin anchetele sale incisive a dat grele lovituri lui nastase. Aici cred ca este MIZA, basescienii de asta le este frica! Asa cum Tolontan a dat-o jos pe ridzi-pizdi printr-o ancheta jurnalistica perfecta, un ziar incisiv condus de Nistorescu este cel mai mare pericol pentru ba-secu si acolitii lui. Oare va fi lasat sau SOV se va razgandi?

Crăciun Florin spunea...

Ma bucur @hendrix ca m-ai gasit. Da, putem dialoga aici fara a mai fi la dispozitia unui admin ca la Coti care bana pe anti-basescieni.

De acord cu tine. La Coti este mare fierbere iar pupinii portocalii au mare teama de anchetele pe care Nistorescu le poate promova.

Vezi ca la Andrei Badin s-a mai lansat o soparla: SRS la conducerea RTv ! O fi, nu o fi ?

Lilick Auftakt spunea...

Adevarul e ca opinii gasesti destule si pe net. Nu merita sa platesti atatia bani doar pt asta. Vrea investigatii, reportaje, mai multe anchete. Un ziar adevarat. Pt print asa trebuie, asa se vinde.

E adevarat ca noi citeam Coti pt opinii. Dar o sa le regasim in continuare in online.

Lilick Auftakt spunea...

Soparla de la Badin a fost de fapt lansata in online de Roncea. Au mai scris si alti bloggeri. Se pare ca e.. pe bune.

Crăciun Florin spunea...

@Lilick ai dreptate. Opinii gasim pe net cate dorim. Lipseau anchetele de la Coti. Eu zic ca aceasta lipsa era cauzata de subiectul ce ar fi trebuit anchetat (PD-L). Abia dupa ce Tolo a dus pana la ancheta cazul Ridzi s-au trezit unii de pe la Coti si au descoperit "cercul".

Apoi nu uita ca gasca de la Coti era in principal anti-PNL, nu altceva. Iar pe timpul guvernarii PNL au tras tare, pe final si la inceputul anului 2009 pe Sterling care, peste putin timp se va dovedi ca este problema PSD si nu a PNL.

Eu cred ca Nistorescu va face comentarii. In stilul lui. Mai sunt unii de pa la Coti care vor comenta insa vor fi probabil Oanta, Neamtu ... stiu eu ?!

Lilick Auftakt spunea...

Din cauza unor probleme cu conexiunea am pierdul o parte din primul comentariu. Iti mai scrisesem ca ai facut o analiza foarte buna. Iar in continuare ma refeream la ce ar vrea Nisto sa faca din Cotidianul.

Lilick Auftakt spunea...

Uita-te in ziar sa vezi cine apare in echipa redactionala acum. sunt foarte putini.

Foarte bine ai remarcat ca accentul se pusese pe PNL!!! Toate tunurile pe PNL. Si ai dat si o explicatie f buna.

Crăciun Florin spunea...

Aha ! Roncea ? Stiu aia de la Ziua ceva. Daca este pe bune, Basescu si PD-L vor avea zile negre. Foarte negre. Cate stie Nistorescu cu cate stie SRS este jale.

Totusi, cum va arata boardul trustului ? Acolo sunt Hurezeanu, Buscu ? Prin trustul asta mai sunt alde Turcescu, Liviu Avram ...