joi, 12 decembrie 2013

Demențiada băsesciană

Spune Băsescu la B1 Tv: „„ ... că este posibil ca românii să respingă oferta unui "candidat cinstit" precum Emil Boc””.

Faptul că românii resping un candidat ca Emil Boc este posibil, este natural, pentru că Emil Boc are imaginea unui pupincurist băsescian de ultimă speță, este un om fără coloană vertebrală și prost de bubuie, vorba românului. Guvernările lui au scos în evidență faptul că nu este om de onoare, că nu are sămânță de persoană civilizată și că este complet aservit intereselor meschine ale familiei Băsescu. Românii este posibil să respingă o astfel de candidatură.

Băsescu însă este impardonabil folosind formula „candidat cinstit” cu privire la omul Emil Boc în calitate de candidat la Președinție. Dacă românii resping „oferta unui candidat cinstit”, cine sunt românii ?! Sunt niște oameni necinstiți ? Sunt niște proști ? Sunt niște tembeli ?

Pentru că numai astfel de oameni ar refuza să aleagă un „candidat cinstit”. Afirmația lui Băsescu este o insultă pentru toți ceilalți candidați. Indiferent de unde se ițesc ei. Că sunt din curtea proprie, cum este Mihai Răzvan Ungureanu care se chinuie să devină candidatul PMP după ce a fost desemnat candidatul FC și al PNȚCD Pavelescu, că sunt adversarii lui politici, cum este Crin Antonescu.

Nu mai aduc vorba despre candidaturile posibile din PDL. Predoiu sau Falcă. Nu mai aduc vorba despre intențiile Elenei Udrea. Cu această formulare, Băsescu îi face pe toți necinstiți, pentru că a mai spus ceva care face ca această formulare să fie directivă:

Mi-e foarte greu să pun degetul pe un candidat dintre cei care își revendică dreptul de a candida. Din câte știu, Falcă are totuși decența să nu spună că vrea să candideze la prezidențiale. Predoiu, Ungureanu... , dacă cineva m-ar întreba, eu aș spune: Emil Boc este soluția dreptei, pentru că este un om și puternic și onest”.

Dar, oare de ce face Băsescu astfel de afirmații ? Nu cumva are un model în fața ochilor care îl poate avantaja în viitor ? Ba bine că nu. Modelul Putin. Cu Boc Președinte, un Boc care ar copia perfect modelul Băsescu de Președinte jucător, Băsescu ar avea șansa să devină premier. Având în vedere comportamentul politicienilor români, consilierii lui Băsescu au „calculat” eventualele majorități pe care un Băsescu desemnat le-ar putea încropi. Normal, că ar urma o nouă eră Băsescu, „cinstitul” Boc fiind în continuare paravanul de care se va folosi Băsescu pentru a conduce țara.

Aceste formulări arată că Băsescu este lovit de demență, o demență periculoasă.

Nu ar strica, spun eu, să revenim în stradă pentru a accentua vrerea noastră din 1012. Jos Băsescu !

Niciun comentariu: