marți, 17 decembrie 2013

Ruperea USL îngrijorează „dreapta” ailaltă ?!

Blaga vrea ca în USL să fie zaveră însă nu îl vrea rupt, nu acum. Nu înainte de europarlamentare. De ce ?

Cumva, simplu, PNL este singurul partid de dreapta dovedit din România. Orgoliul politicianist și prostia umană a celor din PSD îl arată ca fiind adversarul PSD. Cel mai puternic dar și cel mai mare.

Un PNL opus complet PSD, în opoziție definitivă, scoate de pe scena politică toate murăturile băsesciene, inclusiv PDL.

Problema este însă mare. Ruperea USL acum revigorează pe Traian Băsescu și cumva PDL. Celelalte ficțiuni politice nu au nici o șansă. Eu judec ca fiind o mare problemă, din punctul de vedere al unui liberal. Poate că cei din PSD au altceva în cap. Revigorarea lui Traian Băsescu ar permite PSD să arate cum luptă el eroic împotriva dreptei românești care a „făcut atâta rău”. Nu are importanță că așa-zisa dreaptă acuzată - Băsescu și ai lui - au fost parteneri de guvernare ai PSD în 2009 când s-au comis actele majore de violență asupra cetățenilor țării. Lumea uită. Revigorarea lui Traian Băsescu poate fi un scop politic al PSD pentru ca PNL să nu se întărească pe scena de dreapta a politicii românești și astfel să devină un partid majoritar.

Dacă judec așa, atunci acțiunile PSD sunt justificate politic. Este ceea ce Mircea Geoană a tot cerut de la ai săi. Să nu uităm că PSD sub conducerea lui Mircea Geoană a bătut palma cu PDL pentru eliminarea PNL de pe scena politică cu motivarea că în România trebuie să rămână doar două partide mari (amândouă foste socialiste !), PSD și PDL.

După ce au cerut cu atâta insistență ruperea USL, Blaga și ai lui încep să aibă alte gânduri azi, când fostul lor aliat, PSD, este pe cale să le realizeze gândul. Un PNL victimă a PSD este un coșmar politic pentru PDL și toate ficțiunile politice aliate cu Traian Băsescu. Mai ales că „locomotiva” Traian Băsescu nu mai are viitor.

Niciun comentariu: