marți, 9 iunie 2015

Camera Deputaților a picat testul. A dat un vot de valoarea unui sul de hârtie igienică.

Ponta votează să nu fie urmărit penal ! Oare nu există obligația de a se abține de la vot când ești subiectul activ al cererii procurorilor ?

Camera Deputaților a respins cererea procurorilor. Valoarea acestui vot este însemnată dacă o raportăm la democrație. Vedem cum niște partide au în comun cu democrația cât au cu viața în alte sisteme solare. Paraleli. Mai are valoare, din punct de vedere juridic exact cât un sul de hârtie igienică. Frecție la un picior de lemn.

Pentru Ponta și PSD are însă valoarea menținerii unei coaliții, cel puțin pe timpul exercitării votului de azi.

Juridic am spus că este o frecție la un picior de lemn. Ponta este urmărit penal pentru fapte similare faptelor de corupție. Dosarul merge înainte. Procurorii vor ști că nu pot extinde urmărirea penală și pentru faptele de conflict de interese comise pe timpul cât a fost prim-ministru însă pot continua dosarul deja început. Îl vor continua. Procurorii pot institui măsura supravegherii sub control judiciar cu interdicții privind părăsirea localității și a țării. Până la urmă, Victor Viorel Ponta este un individ care a comis cu premeditare fapte penale grave.

Bulgărele de zăpadă coboară dealul și mai are până la poale. Adună, adună și tot adună strat după strat de zăpadă. Crește. Un caz minor, într-o țară în care partidele politice sunt de tip democratic, se va transforma într-o mare problemă. O țară membră a UE, membră a NATO este condusă de un infractor. Asta va ști lumea despre noi. Vor fi consecințe. Nu le doresc. Ele se vor produce în zilele următoare iar repararea daunelor se va realiza doar peste mult, mult timp. Fără PSD, UNPR, UDMR și alte falsuri politice la putere.

Preluarea puterii de către PNL devine, cu clipă ce trece, mai urgentă. Nu putem să ne întoarcem la ceaușism, la iliescenism, la băsism. Trebuie să depășim momentul trist în care ne aflăm.

Niciun comentariu: