marți, 9 iunie 2015

Un partid în delir infracțional. Un premier care face pe el. O coaliție de guvernare care se destramă.

Ne aflăm în fața unei crize profunde. La suprafață, avem o situație care se discută intens.

Un prim-ministru acuzat de procurori de comiterea unor fapte sancționate de legea penală. O moțiune de cenzură a PNL care urmează a fi dezbătută și votată vineri. O cerere a DNA către Camera Deputaților ca aceștia să formuleze cererea de începerea urmării penale pentru prim-ministrul Victor Viorel Ponta pentru conflict de interese. Se dezbate și se votează azi.

Un președinte al Senatului, CAC Tăriceanu, fost președinte al PNL acum fugit în barca infracțională a social-democraților din PSD, care luptă cu îndârjire împotriva Justiției. Are și el ceva „de apărat”.

Președintele Iohannis a cerut premierului să își dea demisia pentru că pune țara în dificultate. Partidul premierului și unele organe de presă au început o campanie de lămurire a parlamentarilor puterii și a telespectatorilor/cititorilor proprii pentru o posibilă suspendare a Președintelui Iohannis. Campania începe să prindă pe internet. Se înmulțesc mesajele de încurajarea a lui Ponta, a celor de la Antena 3, România Tv, B1Tv să meargă mai departe.

Premierul Ponta și ministrul justiției, Cazanciuc, amenință liderii PNL că li se vor face dosare penale dacă cheamă populația să protesteze împotriva premierului și a guvernului. Ponta face mai mult, amenință că ei, cei din PSD, vor aduce la locul protestelor cetățenilor de 10 ori mai mult contramanifestanți ! O adevărată revenire la mineriadele lui Iliescu.

Între ei, pesedeii, se declară nemulțumiți că ministrul justiției nu le apără interesele în fața Justiției (senatorul Savu !). De noaptea minții !

La suprafață, Ponta și liderii partidelor aliate vor să demonstreze că sunt uniți și că formează, încă, o coaliție de guvernare solidă. Situația este pentru presă, pentru public. În interior nu mai sunt convins de existența coaliției. Mai disperați sunt cei nesemnificativi. Cum ar fi Tăriceanu și ai lui, Daniel Constantin și ai lui. În PSD și UNPR cred că altfel se pune problema. Vom afla.

Copreședintele PNL, Alina Gorghiu le transmite ferm:

Le transmit premierului României şi ministrului Justiţiei că ameninţările cu plângeri penale, puşcărie şi noi mineriade nu ne impresionează deloc. Atât ştie să facă partidul lui Iliescu, Năstase şi Ponta, din 1990 încoace: mineriade, contrademonstraţii, instigare la ură, dispreţ faţă de cetăţeni şi legi. Nimic nu ne poate opri să luptăm pentru dreptul la vot şi pentru dreptul românilor de a protesta, pentru egalitate în faţa legii. Nimic nu ne poate convinge că un premier cu o urmărire penală nu este altceva decât o ruşine pentru România. Nu ne poate închide pe toţi Victor Ponta pentru a rămâne prim-ministru. Au mai fost şi alţii în istorie care nu suportau vocea străzii, nu sunt singurii. Până la urmă toţi au pierdut puterea, indiferent de metodele represive folosite”.

Din punctul meu de vedere, este poziția corectă. Calm. Sunt proceduri constituționale de luptă împotriva puterii efemere a PSD. Acest calm al opoziției „ucide” încrederea pesediștilor și a aliaților în propriile puteri. Nu pot crede că aceștia nu își dau seama că sunt pe partea greșită a baricadei.

PNL a propus iar un număr de ambasade au acceptat să se întâlnească pentru a prezenta moțiunea de cenzură depusă. Încălcarea de către PSD și premierul Ponta a dreptului cetățenilor de a alege și a fi aleși. Nu este vorba doar despre votul prin corespondență pentru românii care lucrează sau locuiesc în alte state ci și despre situația din țară unde aproape 2 mil de cetățeni nu mai au reprezentanți. Nu mai au parlamentari, primari, consilieri, președinți de consilii județene. Cazul de la Câmpulung Moldovenesc unde autoritățile locale nu mai există - nici primar și nici consilieri locali, fără secretar al primăriei -, unde nu se mai pot plăti salariile, unde nu mai există autoritate publică este unul dintre cele mai cumplite exemple ale unei guvernări criminale.

La Parlamentul European s-a admis discutarea situației premierului român urmărit penal pentru fapte asimilate actelor de corupție. Întâi se va discuta în comisia de specialitate - justiție -, apoi în plen. Ne facem de râsul lumii.

Evenimentele din ultimele zile pot provoca daune severe PSD. PSD care a avut un premier devenit infractor - Adrian Năstase, aflat încă în perioada de executare a pedepsei închisorii după care va urma ca timp de trei ani să nu își poată exercita unele drepturi civile -, acum a evoluat și are un premier care a fost infractor și continuă să fie și care, la rândul lui va suporta rigorile legii. Cam mult pentru PSD. Să ai după anul 2000 doi premieri clienți ai Justiției pentru fapte de corupție nu este de colo.

Toate mișcările vor duce la un singur rezultat. Prăbușirea PSD. Nu este rău.

Niciun comentariu: