miercuri, 24 iunie 2015

S-a anunțat, s-a întâmplat. Alina Gorghiu acuzată că a coordonat un plagiat.

Revista „7 Est” din Iași a început atacul cu plagiatul (aici).

Ziarul „Cotidianul” îl preia și îl amplifică prin titluri și comentarii proprii (aici).

DC News nu se lasă mai prejos (aici).

Lista poate continua. Unele publicații se mențin neutre, arătând că sunt acuzații de plagiat, altele se implică acuzând de plagiat.

Alina Gorghiu a dat un comunicat în care aduce explicații. Indică și cine este în spatele acțiunii - PSD (aici). Înclin să îi dau dreptate, mai ales că am fost foarte atent la acuzele ce i se aduc.

În calitate de coordonator al lucrării nu poartă răspunderea pe care o are autorul materialului adus într-o lucrare care colectează și pune la un loc mai multe contribuții. Presa implicată însă, duce vina (în măsura în care există !) doar în spatele Alinei Gorghiu. Titlurile și subtitlurile publicațiilor sunt suficiente pentru a observa intenția lor. Acuză pe Alina Gorghiu și nu pe autorii articolelor.

7 Est : „Plagiat coordonat de Alina Gorghiu”;

Cotidianul : „Preşedinta PNL primeşte lovitura de graţie. „Dottoressa” Alina Gorghiu a coordonat un plagiat într-o carte despre Mediere”;

DC News : „Alina Gorghiu, scandal de plagiat. Prima sa reacție”.

Până la urmă, o comisie competentă va trebui să se pronunțe. Dacă ce spune Alina este real, adică sub 2 % din totalul prezintă „vicii”, atunci toată această acțiune este comandată politic.

Alina a anunțat că are informații potrivit cărora i se cercetează viața, prezentă și trecută, de către cei din PSD. Cum naiba azi, în 2015, un ziarist de la Iași a avut inițiativa ca, din milioanele de cărți publicate până în prezent, să găsească tocmai această carte cu care să o acuze pe Alina Gorghiu ? Nici măcar nu are un rând scris de ea. De ce nu a găsit în cărțile scrise de ea elemente ale plagiatului ?!

Vom avea de lucru cu pesediștii ăștia. Ieri am arătat jigodismul lui Palada, marele consilier al lui Ponta. Azi am treabă cu „jurnaliștii”. Tot jigodii.

Niciun comentariu: