duminică, 24 martie 2019

LUDOVIC ORBAN LA GALA PREMIILOR TNL „MIRCEA IONESCU QUINTUS” – 23 MARTIE 2019

DISCURSUL PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN , LA GALA PREMIILOR TNL „MIRCEA IONESCU QUINTUS” – 23 MARTIE 2019

Bună seara, stimate colege și stimați colegi!

Mă simt onorat că îmi acordați acest premiu după un episod în care poate ați fi avut motive temeinice să fiți oarecum supărați pe mine, dar când vom discuta lucrurile astea între 100 de ochi, nu între milioane de ochi, o să vă spun ceea ce cred eu.

Dragele mele și dragii mei,

Vă mărturisesc că mi-ați produs o imensă surpriză organizând acest eveniment de o mare ținută, de o calitatea remarcabilă care permite fiecărui român să vadă ce există în Partidul Național Liberal, ce tineri de calitate, ce tineri educați, ce tineri serioși, ce tineri care au proiecte, ce tineri care bat la porțile afirmării și care într-adevăr, că tot cuvântul serii e garant, oferă garanția că Partidul Național Liberal are un viitor mai bun, un viitor cert, un viitor care să îi permită să conducă România mulți ani de acum înainte.

Să știți că nu îmi vopsesc părul. Mulți din adversari mă atacă că îmi vopsesc părul. Nu, așa mi-a rămas părul, iar părul meu arată de fapt sufletul meu. Să știți că sufletul meu, inima mea a bătut întotdeauna alături de voi, pentru că întotdeauna m-am simțit apropiat de tineri, întotdeauna am avut un curaj nebun, întotdeauna m-am aruncat cu capul înainte, întotdeauna n-am avut înțelepciunea să îmi țin gura la timp, întotdeauna am spus lucruri celor care dețineau funcții de conducere care nu le-au convenit și întotdeauna când era să mai urc o treaptă mi se dădea un brânci, trebuia să reiau urcușul de la bun început.

Știți foarte bine că atunci când m-ați chemat am venit alături de voi și vă garantez un lucru, atunci când voi avea posibilitatea să sprijin reprezentanți din Organizația de Tineret, de valoare, pentru orice fel de poziție publică, o voi face fără nicio ezitare.

Aveți un exemplu pe scenă, Mara Mareș!  Cred că trei sferturi dintre colegii noștri mai în vârstă, în momentul în care am venit cu propunerea de Secretar General al partidului, mi-au spus că nu sunt în toate mințile și că e un risc enorm să promovez în funcția de Secretar General al partidului un tânăr care a împlinit pe 15 martie, anul acesta, 30 de ani. Sunt convins că am făcut un lucru bun și cred că vedeți si dumneavoastră lucrul asta.

Timpul ne va oferi foarte multe ocazii pentru că vă cunosc pe marea majoritate. Știu ce faceți chiar și atunci când credeți că nu știu ce faceți. Sunt extrem de preocupat și o mare parte din timpul pe care îl am este să scrutez orizonul spre viitor, uitându-mă spre Organizația de Tineret și văzând ce oameni se afirmă, văzând ce oameni se ridică, încercând să urmăresc evoluția fiecăruia dintre tinerii care își desfășoară astăzi cariera în Tineretul Național Liberal. Am să vă spun un lucru. Cred că multe filiale, dacă filiala mare ar fi condusă de conducerea de tineret s-ar putea să funcționeze mai bine.

Câteva lucruri ca să înțelegeți. Nu mi-o luați ca pe o laudă, vreau să vă spun câteva lucruri ca să înțelegeți totuși că drumul spre succes este pavat cu multe sacrificii, cu multă transpirație, cu multe renunțări, un efort constant, consecvent, pe care trebuie să îl derulați fiecare dintre dumneavoastră. Ați premiat tineretul Alba Iulia, TNL Alba, pentru eveniment superb pe care l-au organizat. Am participat la acel eveniment și la acel eveniment mi s-a tăiat un tort, pentru că am participat la acel eveniment, fiind ziua mea de naștere, 25 mai. Astăzi, este ziua soției mele și vreau să îi spun „La mulți ani!”. Vreau să îi spun în fața voastră, pentru că am comis o mare nedreptate, am plecat de acasă și astăzi. Dimineața m-am îmbrăcat cu un plover galben pe care mi l-a cumpărat și am fost la strâns de semnături în sectorul 3, la piața Miniș, la piața Râmnicu Sărat, după care am venit astăzi să fiu alături de dumneavoastră.

Politica este un lucru extrem de greu, extrem de grav, cum zicea Brătianu. Ai în mână destinul națiunii, destinul concetățenilor tăi. Politica nu trebuie făcută ca pe o plăcere, ca pe un hobby, ca pe o meserie oarecare. Politica înseamnă sacrificiu, politica presupune dedicare totală față de semeni, politica presupune vocație la urma urmei de a-ți servi semenii și de a face lucruri bune pentru semenii tăi, chiar și atunci când ei nu înțeleg că aceste lucruri pe care le faci sunt în interesul  lor.

În politică trebuie să îți aperi convingerile, crezul, valorile, chiar și atunci când toți par să fie împotriva ta. Vă dau un singur exemplu. La constituirea USL, în cadrul delegației permanente al Partidului Național Liberal, am fost singurul care a votat împotriva constituirii USL-ului. 90% în schimb, dintre colegii mei, când am discutat separat, mi-au împărtășit punctul de vedere. Diferența a fost că eu am fost singurul care am avut curajul să votez împotriva unei propuneri a conducerii partidului, știind foarte clar că este o propunere care ne va cea pe termen mediu și lung probleme extrem de mari și vă spun un lucru pe care trebuie să îl știe fiecare român. Odată cu alegerea mea ca președinte al Partidului Național Liberal, din casa Partidului Național Liberal, a dispărut definitiv stafia USL-ului, iar Partidul Național Liberal, din momentul alegerii mele, duce un război pe viața și pe moarte cu cei care distrug sistematic România, ciuma roșie, cu clanul Dragnea și cu toți habarniștii și ticăloșii care au ajuns în capul trebii fără sa aibă nici un fel de chemare și niciun fel de dragoste pentru poporul român.

Stimate colege și stimați colegi, doi ani va trebui să fim pe baricade, doi ani mă aștept în primul rând din partea dumneavoastră să fiți în prima linie a  bătăliei cu PSD, mă aștept să fiți alături de oameni, să fiți implicați în toate activitățile de campanie, în prima linie. Pentru că nu există decât o singură cale de a câștiga alegerile, să-i convingem pe români că noi suntem soluția, să-i convingem pe români că toate minciunile pe care le primesc în sistem de picătură chinezească, de pe posturi de televiziune sau de pe canale media despre care se vede clar de ce susțin PSD-ul sau alte formațiuni politice după ștatele de plată pe care le au diferiți comentatori, diferiți producători de emisiuni. Trebuie să le spunem adevărul oamenilor pentru că adevărul este clar de partea noastră.

În privința alegerilor pentru Parlamentul European, se vede cu ochiul liber, singura forță politică din România care are capacitatea de a câștiga respectul, aprecierea, recunoașterea și mai ales, care are capacitatea să influențeze deciziile la nivel european suntem noi, Partidul Național Liberal. Nu există nicio altă forță politică prin care să se poată reprezenta interesele României în instituțiile europene pentru că PSD este cu un picior în afara Partidului Socialist European iar ALDE i s-a arătat ușa de ieșire.

Amândouă formațiunile politice fiind, de fapt, paria și făcându-ne uriașe deservicii la nivel european. De aceea trebuie să le spunem oamenilor că este in interesul lor ca PNL să fie puternic în Parlamentul European. Cu cât Partidul Național Liberal este mai puternic și mai bine reprezentat, cu atât România este mai puternică și mai bine reprezentată și are șansa ca deciziile care se iau de la nivel european, să avantajeze România și să aducă beneficii pentru fiecare român.

Al doilea lucru pe care trebuie să-l spunem foarte clar, știm că românii vor ca România să fie tratată ca un partener egal și vor ca beneficiile să ajungă la cât mai mulți români. Vinovatul principal pentru faptul că nu toți românii beneficiază de apartenența României la Uniunea Europeană este acest Guvern, pentru că acest Guvern a declanșat un conflict absurd, un conflict care nu are nicio logică, niciun fundament, cu instituțiile Uniunii Europene, cu liderii europeni, cu europarlamentarii europeni și inclusiv cu guvernele din țările care compun Uniunea Europeană.

Tot ce face PSD trage România în jos și creează premisele ca România să fie pusă la colț și românii să sufere numai și numai din cauza absurdității, relei- voințe și comportamentului anti-european al celor care conduc astăzi România.

Garanția fructificării la maxim a poziției pe care o are România la nivelul Uniunii Europene este doar Partidul Național Liberal. Ori lucrul acesta trebuie explicat fiecăruia dintre români pentru că ei trebuie să înțeleagă că viața noastră depinde în mare măsură de deciziile care se iau la nivel european. Mai mult de jumătate dintre legile care ne guvernează viața, care ne creează drepturi și obligații, nu sunt votate în Parlamentul României ci se votate la nivelul Uniunii Europene în Mecanismul de Codecizie intre Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene. Că numai dacă avem forță de lobby, numai dacă avem reprezentanți care să se bucure de respect , care să aibă capacitatea să negocieze și să se lupte pentru interesele României, deciziile la nivelul Uniunii Europene vor genera beneficii pentru România, altfel, dacă va continua această linie politică antieuropeană, această linie politică antidemocrație, această linie politică împotriva economiei de piață, împotriva companiilor, împotriva băncilor, împotriva a tot ceea ce înseamnă componentă esențială a valorilor și principiilor care au constituit Uniunea Europeană, România va avea enorm de pierdut.

Suntem obligați să câștigăm alegerile pentru Parlamentul European pentru că aceste alegeri sunt cele mai importante alegeri. Câștigarea alegerilor pentru Parlamentul European va reprezenta o adevărată moțiune de cenzură împotriva Guvernului PSD- ALDE. Să le spunem românilor că dacă votează PNL și PNL câștigă alegerile , practic, votează căderea guvernului Dragnea, votează punerea definitiv la punct  a acestei majorități toxice care a generat cea mai nenorocită guvernare pentru România, în momentul în care avem cele mai mari oportunități de dezvoltare pentru România. Parcă ne-a bătut Dumnezeu ca în anul Centenar, când am sărbătorit Centenarul să avem un asemenea Guvern, Guvernul Dăncilă iar acum când exercităm președinția Consiliului Uniunii Europene să avem niște reprezentanți ca Orlando Teodorovici , ca Daea și alții care nici măcar nu știu pe ce lume trăiesc în momentul în care participă la reuniunile formațiunilor componente ale Consiliului Uniunii Europene.

Dragii mei, câștigarea alegerilor pentru Parlamentul European înseamnă sigur câștigarea alegerilor prezidențiale. Câștigarea alegerilor prezidențiale ne va permite să zdrobim PSD-ul la alegerile locale și mai ales să câștigăm alegerile parlamentare.

România are nevoie de noi, are nevoie de normalitatea noastră, are nevoie de bunul simț, de competența, de respectul față de cetățean, de respectul față de valorile de bază ale democrației, are nevoie de viziunea noastră privitoare la dezvoltarea  României  care se bazează pe eliberarea energiilor individuale din societatea românească și pe transformarea lor în acțiuni, în inițiative, în demersuri de natură economică, culturală, socială, de cercetare. Trebuie să eliberăm energiile acestei națiuni care în momentul de față sunt împrăștiate , sunt descurajate și cei mai mulți dintre oamenii care vor să facă ceva, decid să plece din România. Spun clar și limpede, pe lângă alte motive, unul dintre principalele motive pentru care românii, tinerii români au plecat din România în ultimii zece ani este PSD-ul  și lipsa lor de încredere în faptul că PSD-ul poate să asigure un viitor sigur pentru fiecare dintre Români.  Din cauza aceasta, mulți oameni în putere, mulți oameni activi au preferat să-și ia lumea în cap și să stea și să sufere pentru România muncind în alte țări și câștigând niște venituri care poate, de multe ori, ar putea fi câștigate și în România.

Simpla venire a PNL la putere trebuie să ducă la recâștigarea încrederii oamenilor în viitorul acestei țări, trebuie să ducă la un semnal către toți românii care astăzi nu sun  în România și muncesc în alte țări, că pot să se întoarcă, că se întorc acasă, că vor fi tratați cu respect, că vor găsi în administrație și în puterea politică un partener pentru a-și recâștiga locul în societate și pentru a-și găsi un drum în viață care să le permită să  se realizeze în țara lor și nu în alte țări.

Dragii mei, trăim într-o perioadă cu riscuri enorme pentru România, vedem foarte clar avansul Rusiei spre Vest, vedem mobilizarea de la Marea Neagră, vedem mobilizarea de la granițele Uniunii Europene, vedem obrăznicia din ce în ce mai mare pe care o au liderii ruși.  Vedem că Uniunea Europeană are din ce în ce mai mulți inamici, inamici din exterior sau inamici din interior. Vedem cum tot felul de curente antieuropene, antidemocratice sunt stimulate, își găsesc lideri și din păcate, își găsesc o reprezentare politică.

România este exact acolo unde se mișcă plăcile tectonice, România are nevoie ca de aer de Europa, de Statele Unite de NATO. România are nevoie ca de aer  să nu fim considerați o periferie a Europei sau a lumii civilizate ci să fim considerați parte integrantă a lumii civilizate, să fim respectați, să fim apreciați și să fim apărați, dacă va fi cazul.

Tot ce face PSD duce la distrugerea statului român, distruge relațiile pe care le-am dezvoltat în ultimii 20 de ani cu partenerii noștri euro-atlantici și nu face altceva decât să fragilizeze poziția României în conceptul internațional.

 România are nevoie de noi și pentru faptul că putem oferi garanția că România este un partener și că partenerii noștri de la nivelul Uniunii Europene și de la nivelul NATO au garanția respectării angajamentelor din partea noastră și mai ales, garanția faptului că suntem parte integrantă a lumii civilizate.  Dacă Vîşinski, comisarul sovietic care a implementat regimul sovietic în România, dacă Vîşinski ar fi guvernat România nu cred că ar fi fost atât de inventiv în a găsi soluții cu aparențe de democrație dar care să creeze atâtea distrugeri democrației și statului român.

La ora actuală, capacitatea administrativă a României este literalmente distrusă, autoritatea instituțiilor statului și a instituțiilor publice, aproape că nu mai există, fie pentru că au cocoțat toate cozile de topor în capul trebii indivizi care habar nu au ce trebuie să facă în fruntea instituțiilor respective, fie pentru că au umplut administrația cu toate beizadelele și cu toate nepoatele și toate celelalte categorii pe care le-au băgat pe ușa din dos fără nici un fel de profesionalism și competență pe care să o aibă în spate, fie din cauza faptului că parcă există un mecanism special de creare a stabilității în fiecare domeniu de activitate și în fiecare instituție publică din România.

Vă dau un singur exemplu, ministrul Apărării să conteste în instanță șeful Statului Major al Apărării exact în ziua în care șeful Statului Major al Apărării al României prelua conducerea Comitetului Militar, asta arată deja premeditare, asta arată deja ticăloșie, asta deja arată că este pusă sub semnul întrebării orice instituție fundamentală din statul român.

Toată campania care se duce, contra companiilor străine, contra partenerilor europeni, nu face altceva decât să lanseze niște informații negative despre România în toate cercurile importante, mediile financiar-bancare, mediile fondurilor de investiții. Lumea financiar-bancară lansează semnale negative către toate companiile. Dumnezeu știe câte miliarde a pierdut România din cauza tâmpeniilor pe care le-au făcut guvernele PSD-ALDE.  Orice investiție pierdută pentru România înseamnă o șansă în minus  pentru dezvoltarea României.

Stimate colege, stimați colegi, răbdarea dumneavoastră este aproape de final, ați fost puși la încercare. Închei prin a felicita conducerea TNL pentru că a organizat această Gală a premiilor Tineretului Național Liberal după patronajul lui Mircea Ionescu Quintus. Și închei prin a vă spune că și lui Mircea Ionescu Quintus îi suntem datori să ducem Partidul Național Liberal spre victorie.

Vă mulțumesc!

Niciun comentariu: