duminică, 31 martie 2019

CLUJ-NAPOCA, 31 MARTIE 2019, DISCURSUL LUI LUDOVIC ORBAN


DISCURSUL PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, SUSȚINUT LA REGIONALA NORD-VEST A PNL DE LA CLUJ-NAPOCA, 31 MARTIE 2019

Drage prietene și dragi prieteni liberali,

Iată că am ajuns și la Cluj-Napoca, să dăm semnalul că Partidul Național Liberal are tot ce îi trebuie pentru a oferi fiecărui român garanția faptului că are cine să conducă România pe drumul cel drept și că are cine să aducă România în primul rând în Europa, iar aceștia suntem noi, Partidul Național Liberal.

Am deschis dimineață televizorul și nu mi-a venit să cred ce am văzut la televizor. Suntem în Postul Paștelui. Orice român credincios, orice român care respectă tradițiile, orice român care își respectă semenii, știe că în Postul Paștelui nu se fac nunți. Ce credeți că am văzut la televizor? Toată ciuma roșie, toți cei care se băteau cu cărămida în piept că ei fac referendumul pentru familie, arătându-și ca niște farisei credința, dar nu în Dumnezeu, ci în idolii la care nu au voie să se închine, s-au dus și au sărbătorit la nuntă sfidând pe toți românii care cred în Dumnezeu, care respectă tradiția Bisericii, și care  țin în această perioadă Postul Paștelui. Nici atei nu sunt ăștia, mai degrabă sunt păgâni și nu mai au voie să conducă România.

De vreo două săptămâni am văzut că au mai inventat o telenovelă, aurul României. Sigur că, Vâlcov, Dragnea, Orlando, guvernatorul fostei bănci a CAER-ului, controlată de Moscova, sigur că visează noaptea lingouri de aur, pentru că ei sunt urmașii celor care au fost aduși pe tancuri de cei care ne-au furat aurul României, dar vreau să le spun un lucru, că aurul României nu sunt lingourile la care tânjesc ei, adevăratul aur al României sunt românii, sunt oamenii care trăiesc în România, oamenii care pot să dea valoare, oamenii care pot să dea strălucire acestei țări, oamenii care cu adevărat pot să aducă România acolo unde îi este locul și anume, în primul rând în Europa!

Drage colege și dragi colegi liberali,

În alegerile pentru Parlamentul European și în general în tot ce se întâmplă în România de 30 de ani, nu este o luptă între forțe democratice care respectă democrația, libertatea, drepturile și libertățile fundamentale, care respectă principiile fundamentale care stau la baza societăților moderne, cum sunt libertatea, proprietatea privată, autonomia locală,respectul față de individ, nu, de fapt, noi ne luptăm cu o ciumă care de fapt își are rădăcinile în trecutul comunist. Oamenii aceștia nu au nicio legătură  cu democrația. Nu o să-i vedeți niciodată cum ne vedeți pe noi, cum îl vedeți pe Emil Boc, cum se plimbă singur pe stradă și vorbește cu orice cetățean, cum îl văd orădenii pe Ilie Bolojan, plimbându-se singur, fără Poliție Locală, fără bodyguarzi, fără niciun fel de interlop, cum l-am văzut pe băiatul lui Dragnea, tot astăzi la televizor. Adică nu le ajunge Jandarmeria, nu le ajunge Poliția Locală, mai angajează și interlopi să-i păzească. De cine să-i păzească, de ce cetățenii români? Le este frică de români? Vă dau răspunsul. Da, le este frică de români pentru că au călcat în picioare tot ceea ce reprezintă interesul fiecăruia dintre români, pentru că și-au bătut joc de fiecare român, pentru că au alungat din România milioane de români și pentru că au împiedicat milioane de români să trăiască așa cum ar fi meritat, pentru că ei nu-și doresc o Românie puternică, ei nu-și doresc o Românie dezvoltată, ei își doresc ca românii să fie dependenți, săraci, neinformați, needucați și să fie duși ca oile la vot. Noi, liberalii, ne dorim o Românie puternică, iar o Românie puternică nu se poate construi decât de români puternici, care stau pe propriile lor picioare, care sunt educați, care au credință și care au cu adevărat forța, hărnicia și determinarea să construiască un paradis pe pământ din această țară.


Drage colege și dragi colegi,

Revin la partid și vă spun, vremea îndoielilor a trecut,vremea cârpelilor, vremea bârfelor și vremea neîncrederii a trecut, vremea statului de o parte a trecut, vine vremea în care începe lupta, în care avem nevoie de fiecare dintre voi, avem nevoie de fiecare liberal care să intre cu adevărat în bătălia epică care va urma, în campania de zi cu zi, de ceas cu ceas, pe care o vom duce pentru a-i convinge pe români să voteze nu pentru noi, ci să voteze în interesul lor și să voteze pentru România.

Din 1848,  generația pașoptistă a făcut tot ce a putut, sacrificii pentru a aduce România în Uniunea Europeană. Înaintașii noștri, liberalii, Brătienii și toți cei care au urmat după, pas cu pas cu constanțe si determinare, au dus România în Europa și au adus Europa în România.

 Asta este misiunea pe care trebuie să o ducem la bun sfârșit, să facem din România Europa și din Europa să facem România. Să aducem România în primul rând în Europa!

Închei prin cel mai scurt îndemn la luptă care a fost rostit în istorie, pentru că suntem astăzi, aici, la Cluj, pentru că Țara Moților există în Cluj, vă adresez îndemnul pe care l-a rostit Avram Iancu și care a dus la o revoluție de emancipare fără precedent „No, hai!”.

Niciun comentariu: