sâmbătă, 9 martie 2019

Socialiștii (progresiștii) europeni răsuflă ușurați. Super'șordan a salvat Alianța 2020

Imagini luate de pe Facebook
Sincer, foarte sincer, sunt mulțumit că nulitatea relativă în dosarul Alianței 2020 a fost eliminată de ICCJ după respingerea de către BEC pentru lipsă de reprezentare legală. Dacă la +plus au avut grijă să aducă semnătura valabilă a fostului președinte al partidului, la USR nu aveau de nici unele. După ce au văzut că le este contestat congresul, experimentații politicieni din USR nu au prevenit eventualele „necazuri” de reprezentare prin numirea unui „președinte interimar” care să fie comunicat BEC și aprobat de o instanță competentă. Dar, așa este la începuturi.

Nu pot să nu constat că „victoria” celor din Alianța 2020 are ca țintă legea și instituțiile statului care o aplică. Dacă nu apărea salvatorul Super'șordan (Nicușor Dan, deputat independent, „ocazional” membru al USR, pentru caz de forță majoră) să își pună semnătura lângă cea a lui Dan Barna, ICCJ ar fi dat dreptate BEC. Fără doar și poate! Așa că „victoria” clamată cu mult tam-tam de membrii Alianței 2020 nu poate fi acceptată ca fiind împotriva legii (așa cum o reclamă ei!), nu poate fi nici împotriva judecătorilor (așa cum acuză ei), nu poate fi nici împotriva „statului paralel” (cum se pare că lasă ei să se înțeleagă), este doar victoria asupra propriei incapacități de a administra un partid.

Nulitatea relativă a documentelor de înregistrare a Alianței 2020 a fost acoperită de semnătura celui care, în acte (!), este încă președintele USR. Ca atare, USR dar și aliații lor de la +plus s-au supus legii! Unde mai este „victoria”?! Cum se mai justifică cartolina lansată cu fast pe rețelele de socializare?

Oare cine a dorit să îi învingă?

În cadrul votului la BEC, PNL și reprezentantul Președinției au votat în favoarea admiterii Alianței 2020.

În presă (presa susținătoare a USR și +plus!), PNL se face vinovat de obstrucționare, de gânduri ascunse iar membrii și susținătorii Alianței 2020 au ca țintă, cu predilecție, PNL! Aici este ceva ciudat. La prima vedere. Realitatea politică ne spune că după ce au aflat că vor merge ca alianță la alegerile europarlamentare, după ce au scăpat de „sabia de deasupra capului”, membrii și simpatizanții USR și +plus s-au întors la treaba lor zilnică: atacul la PNL, denigrarea PNL, slăbirea forțelor PNL. Mie mi se pare normal. Alianța 2020 este, de intră în Parlamentul European, o formațiune membră a grupului ALDE&progresiști. Adversari declarați ai popularilor europeni, adică ai PNL. Scopul imediat al Alianței 2020, declarat de diferiți lideri ai acesteia, este să depășească PNL! Nici o vorbă despre PSD sau ALDE. Dar nici una! În afara „înțepăturilor” la adresa guvernării PSD-ALDE pentru motive amplu prezentate de presă și criticate de PNL nu am văzut o orientare politică clară împotriva PSD sau ALDE ca partide. Este normal! De ce? Pentru că ALDE membru al ALDE eu. și PSD membru al PES și astfel al grupului socialist S&D din PE sunt viitorii aliați politici ai Alianței 2020 din România!

Între timp, pe rețelele de socializare, promotorii Alianței 2020 reclamă „unirea forțelor de dreapta”. O minciună imensă. Scopul este să preia, la momentul votului din 26 mai 2019, cât mai mulți votanți de dreapta, împiedicând astfel creșterea procentelor pentru PNL și pe cale de consecință reducerea numărului reprezentanților dreptei în PE! Caraghioasă este situația asta: Alianța 2020 cere alegătorilor de dreapta voturi ca să ducă în Parlamentul European reprezentanți pentru stânga europeană! 😂😂😂

Niciun comentariu: