Este foarte important acest lucru. În numele Guvernului! El este autorul scrisorii dar răspunderea este a Guvernului. Nu prea ține manevra. Este proprie acest tip de acțiune a lui Tudorel Toader, avocatul, care face acte și fapte în numele și pe răspunderea „clientului”. Pe de altă parte, ducând răspunderea la Guvern, o atribuie tuturor celorlalți membri ai Guvernului, inclusiv a lui! Pentru că scrisoarea este o acțiune politică, evidentă, iar din punct de vedere politic membrii Guvernului sunt solidari în răspunderea pe care și-a asumă. Prevedere constituțională.
Suntem în fața unei acțiuni politice a Guvernului României împotriva unei persoane care nu este implicată în viața politică! Ca la nebuni! Prin astfel de acțiuni, Guvernul României sub conducerea Vioricăi Dăncilă ne duce, ca țară, în zona statelor stăpânite de ridicol. Pentru că Guvernul României reprezintă executivul României, una din puterile politice constituționale, constat că acționând în numele coaliției PSD-ALDE acest Guvern își permite să bage în aceeași oală a ridicolului întreaga populație a României deși, din punct de vedere statistic, raportat la întreaga populație a României, acest guvern și puterea politică PSD-ALDE abia trece de 20%. Un abuz impardonabil!
Spune Tudorel Toader în explicația dată presei:
- "Este o scrisoare oficială, redactată și trimisă în numele Guvernului României"
- ”Nu am nimic personal contra Laurei Codruța Kovesi, unul dintre cei trei candidați la poziția de procuror-șef în noua instituție a Procurorului European. Dar, din toate dovezile pe care le-am văzut - de la judecători, procurori și alte surse credibile - ea nu ar trebui numită în această poziție de o importanță vitală”
Să intrăm în amănunte. Nu în toate, ci în cele care ne vor lămuri asupra ridicolului declarației de mai sus. Cu referire la „dovezi”.
DOVÁDĂ, dovezi, s. f. 1. Fapt sau lucru care arată, demonstrează ceva; probă convingătoare, mărturie. ◊ Loc. adv. Ca (sau drept) dovadă = ca semn că..., pentru a dovedi că... ◊ Loc. vb. A da dovadă de... = a dovedi, a vădi, a arăta, a manifesta. ♦ Spec. Probă juridică. 2. Act, document prin care se adeverește ceva; adeverință. – Din dovedi (derivat regresiv). DEX 2009Voi lua și „probă” pentru a putea judeca cum se cuvine această declarație. Voi scoate din definiția DEX 2009 acele trimiteri care nu se referă la drept. În definiția pentru „dovadă” apare sintagma „probă convingătoare” și de aceea voi merge la acea parte a „probei” care este „convingătoare”.
PRÓBĂ, probe, s. f. 1. Confirmare a unui adevăr, dovedire; dovadă, semn, mărturie în sprijinul cuiva sau a ceva. ◊ Probă cu martori = susținere prin martori a unei afirmații în fața instanțelor de judecată. ◊ Loc. vb. A da probă (sau probe) de... = a proba (2), a dovedi. 2. Acțiune întreprinsă pentru a constata dacă ceva sau cineva îndeplinește condițiile cerute; încercare; verificare. ◊ ... – Din lat. proba (cu sensuri după fr. preuve).Mă tenta să pun aici și art. 97 din Noul Cod de procedură penală dar, nu suntem în fața unei proceduri penale. Laura Codruța Kovesi nu este un caz penal! Este însă o persoană care prin profesionalism în funcțiile publice deținute a deranjat cumplit de mult categoria politicienilor corupți și a altor corupți, din anumite partide sau deveniți, din interes, susținători ai PSD sau ALDE, partide care le promite „răzbunarea”. Este suficientă prezentarea cuvintelor „dovadă” și „probă” din DEX.
Tudorel Toader folosește, precaut, expresia „din toate dovezile pe care le-am văzut”, adică el este cineva „din afara problemei”. El face doar oficiul de a acționa în numele și pe seama „clientului”, în acest caz, Guvernul României. Cam trasă de păr formularea lui, chiar dacă o însoțește cu textul ajutător „de la judecători, procurori și alte surse credibile” care are rolul de a semnala faptul că Laura Codruța Kovesi este „sancționată” de membrii sistemului Justiției din care face parte!
Declarațiile lui Tudorel Toader sunt însă contrazise de magistrații României, procurori și judecători, care și-au declarat susținerea pentru Laura Codruța Kovesi și care protestează în aceste zile, sub diferite forme, față de abuzurile lui Tudorel Toader ca ministru al justiției, foarte puțini dintre aceștia rămânând în birouri! Există, evident, un dubiu cu privire la afirmația categorică a lui Tudorel Toader iar acest dubiu mă duce cu gândul la o altă situație. Nu atât unii procurori sau judecători „supărați” pe Kovesi sunt temeiul acțiunilor lui Tudorel Toader ci chiar supărările lui Tudorel Toader sunt la baza acțiunilor lui anti-Kovesi! Mai cred că scrisoarea asta trimisă „în mod oficial, în numele Guvernului României” este nu doar scrisă de el, este ideea lui! Laura Codruța Kovesi a devenit, în timp, „cuiul din talpa” lui Tudorel Toader, care l-a împiedicat pe Tudorel Toader să devină „o glorie” a sistemului de justiție din România. De aceea trag concluzia că asistăm la materializarea ranchiunii persoanei Tudorel Toader, pentru că poate și are cu ce, față de persoana Laura Codruța Kovesi.
RANCHIÚNĂ, ranchiune, s. f. Ură ascunsă, dușmănie și dorință de răzbunare; pizmă, pică. – Din fr. rancune.Definiția cuvântului „ranchiună” este suficientă pentru a arăta despre ce este vorba în realitate.
Trebuie să observăm că suntem în fața unei „specializări” a lui Tudorel Toader. Pe lângă Kovesi, ranchiunosul Toader îl are pe listă pe Procurorul General al României, Augustin Lazăr iar la orizont se întrevăd acțiuni pregătitoare împotriva președintei ICCJ, Cristina Tarcea, profesioniști deosebiți care „nu îi lasă loc lui Tudorel Toader” să devină „o glorie juridică” în România. Profesori universitari de drept sunt sute dacă nu mii, avocați sunt zeci de mii, scriitori de lucrări academice sunt sute de mii dar oameni care să ajungă la nivelul celor de mai sus, cu o adevărată recunoaștere la nivel internațional sunt puțini. Iar Tudorel Toader știe că nu are capacitatea de a ajunge „în liga” profesioniștilor dreptului în care joacă cei atacați de el cu atâta înverșunare.
Tudorel Toader este, cumva, emblematic pentru acest Guvern și această putere politică PSD-ALDE. Un om mic cu vise mari, incapabil să le realizeze pentru că este prea slab pentru a fi capabil să facă ceva util societății. Mă tenta termenul „prost” cu vise mari dar mă abțin. Nu este prost, este ticălos.
TICĂLÓS, -OÁSĂ, ticăloși, -oase, adj., s. m. și f. 1. (Persoană) care comite fapte reprobabile; nemernic. 2. (Înv.) (Persoană) care se găsește într-o stare jalnică; (om) vrednic de milă, sărman, nenorocit. – Ticală (înv. „mizerie”, et. nec.) + suf. -os.Pentru cârcotași pun și termenul „ticălos”. Eu consider că Tudorel Toader comite „fapte reprobabile” și ca atare, termenul din DEX pe care îl pot folosi este „ticălos”!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu