vineri, 22 martie 2019

Sibiul liberal. Declarații de presă ale echipei de succes - Ludovic Orban, Raluca Turcan, Rareș Bogdan

DECLARAȚIILE DE PRESĂ ALE PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN, ALE PRIM-VICEPREȘEDINTELUI PNL, RALUCA TURCAN ȘI ALE CANDIDATULUI LA PE, RAREȘ BOGDAN, ÎN CONFERINȚA DE PRESĂ DE LA SIBIU – 21 MARTIE 2019

Raluca Turcan

Colegii mei, pot să le spun așa, sunt alături de organizația PNL Sibiu pentru a transmite, deopotrivă, un mesaj de apreciere pentru organizația PNL Sibiu, dar și pentru sibieni, pentru că PNL Sibiu va avea ca voce în Parlamentul European pe Rareș Bogdan. Numărul unu pe lista PNL pentru Parlamentul European va fi vocea PNL Sibiu în Parlamentul European.

Această alegere reciprocă este dată de faptul că organizația PNL Sibiu este organizația care a dat Președintele României, care a crescut constant în performanțele electorale, obținând cel mai bun rezultat la alegerile parlamentare din anul 2016, că este o organizație cu oameni cinstiți  și implicați. Oameni care prețuiesc legea și apără românii cinstiți din această țară.

Rareș Bogdan a fost principalul susținător al Președintelui României în spațiul public la alegerile prezidențiale trecute și această apropriere pe care Rareș Bogdan o are față de Președintele României și față de Partidul Național Liberal a creat această legătură naturală între PNL Sibiu, Rareș Bogdan, conducerea partidului și Președintele României Klaus Iohannis.

PNL Sibiu știe ce are de făcut de acum încolo. Va câștiga alegerile pentru Parlamentul European, de altfel, suntem cea mai puternică formațiune politică de la nivelul județului Sibiu, vom da din nou Președintele României în persoana lui Klaus Iohannis, vom rămâne principalul partener politic al lui Klaus Iohannis în apărarea legii, în respectarea românilor și în aducerea prosperității la toate nivelurile societății românești. Pentru că dacă este să ne uităm în afara partidelor politice, oamenii își doresc cel mai mult prosperitate individuală și lege egală pentru toată lumea. Lege egală pentru toată lumea înseamnă, de fapt, demnitate. Acea demnitate umană pe care Partidul Național Liberal a apărat-o în ultima perioadă în războaie extrem de dure pe care le-a dus în Parlamentul României, în spațiul public, cu societatea civilă umăr la umăr, în toate întâlnirile pe care le-am avut în calitate de formațiune politică ce pune pe primul loc, așa cum am zis, legea și lucrurile bine făcute.

Noi, aici la Sibiu, ne-am obișnuit să facem lucrurile bine și îi mulțumesc din suflet lui Rareș Bogdan că a acceptat să fie vocea noastră în Parlamentul European, ceea ce înseamnă sprijin direct pentru comunitatea sibiană, informare permanentă pentru reprezentanții noștri în administrația publică locală, înseamnă parteneriat, reprezentare și îi mulțumesc Președintelui partidului, domnul Ludovic Orban, că este alături de organizația PNL Sibiu și când ne este greu și când ne este bine și că formăm o echipa, care peste tot unde este prezentă, urmărește niște lucruri firești, așa cum am spus, lege demnitate, prosperitate individuală, tradiție, familie și respect reciproc.

Vă mulțumesc!

Rareș Bogdan

Sunt încântat și onorat să îi anunț pe toți sibienii că voi avea un birou de europarlamentar la Sibiu, deschis în Sibiu și mă bucur să fac acest lucru. Sunt un împătimit al Festivalului Internațional de Teatru, sunt un prieten al lui Constantin Chiriac și Cristi Radu, sunt un om care iubește Sibiul, care adoră arhitectura sibiană, așa că nu am visat pe vremea acum 12-15 ani sau chiar mai mult, că voi ajunge să pot deschide într-una din aceste minunate clădiri de la Piața Mică la Piața Mare, pe bulevardul Bălcescu, să îmi deschid un birou. Imediat după alegerile europarlamentare voi veni să  îmi caut un spațiu, pentru a-mi deschide un birou de europarlamentar, aici, la Sibiu. E o bucurie enormă și o responsabilitate pentru mine. Sper din tot sufletul ca acest oraș splendid pe care l-am promovat  ca ambasador în presă, dacă vreți, și ați putut vedea acest lucru. De multe ori am vorbit mai mult de Sibiu decât de Cluj sau de Alba Iulia, eu venind din județul Alba de la Ocna Mureș, mutându-mă la Cluj apoi, cu familia.  Acum mă consider si un sibian.

Mă bucur să fiu alături de Partidul Național Liberal, să fiu primit în această familie senzațională și sper să vedeți dv. cei din presa sibiană în mine un partener care să vă aducă informări, care să vă aducă nu doar informări, ci și foarte multe proiecte care țin de dumneavoastră, de dezvoltarea presei, presei scrise, presei audiovizuale. Eu am pornit în presa locală și am făcut un lucru minunat și știu cât de greu este să faci presă în județele României. Nu peste tot este ca la Sibiu, să știți, sunt locuri unde pur și simplu e băgat pumnul în gura jurnaliștilor și sunt multe județe în care se întâmplă asta. Presa sibiană are privilegiul de a fii liberă.

Vă stau la dispoziție pentru orice întrebare, pentru orice doriți să știți. Principalul lucru pe care am vrut să vi-l comunic și am ținut să o facem într-un mod direct, alături de Președintele Partidului Național Liberal, adică omul care va anunța pe 26 mai că Partidul Național Liberal a câștigat alegerile europarlamentare, pentru că asta se va întâmpla. Vom câștiga alegerile europarlamentare și nu există îndoială în acest sens.

Ludovic Orban

Bună ziua,

Mă bucur să fiu astăzi la Sibiu și mai ales mă bucur că sunt alături de colegii mei și că sunt alături de Rareș Bogdan. Îi mulțumesc lui Rareș Bogdan pentru premiul pe care îl acordă PNL Sibiu, și anume angajamentul de a fi vocea PNL Sibiu, pentru că Rareș Bogdan este candidatul care se află pe primul loc pe lista Partidului Național Liberal pentru Parlamentul European și i se cuvenea PNL Sibiu, care este filiala cu cel mai bun rezultat să aibă un reprezentant de talia lui Rareș Bogdan. Cu siguranță toți europarlamentarii români vor reprezenta România, se vor bate pentru interesele României și vor asigura ca deciziile de la nivelul Uniunii Europene să avantajeze românii și să nu creeze dezavantaje României.

Alegerile pentru Parlamentul European din acest an sunt niște alegeri decisive, nu sunt  niște alegeri obișnuite pentru a trimite un număr de parlamentari din România la Bruxelles. Sunt niște alegeri fundamentale în care cetățenii români sunt chemați să decidă dacă vor ca România să fie și mai strâns legată de Uniunea Europeană, dacă vor ca România să aibă influență la nivel european,  dacă vor ca România să fie respectată la nivel european și să aibă capacitatea ca împreună cu partenerii europeni să ia decizii care să ducă la îmbunătățirea vieții românilor sau să decidă ca România să se îndrepte într-o altă direcție, așa cum vrea PSD-ALDE, să țină România în conflict cu Uniunea Europeană, într-un conflict artificial fără niciun fel de fundament, să pună România pe coji de nucă la nivelul Uniunii Europene, datorită comportamentului anti-european și a atitudinii contrare valorilor și principiilor europene pe care le manifestă PSD-ALDE.

Eu cred că este fundamental ca românii să vină masiv la vot și să voteze împotriva celor care și-au bătut joc de România în ultimii doi ani și jumătate și să voteze pentru a garanta statutul României de membru al Uniunii Europene, respectat, apreciat și care poate să influențeze deciziile la nivel european în beneficiul românilor.

Am să vă dau un mesaj. Nu știu dacă ați urmărit, dar Partidul Popular European, a luat decizia de a suspenda Fidesz din PPE, pentru derapajele de la democrație și pentru nerespectarea valorilor și principiilor care stau la baza PPE și la baza funcționării Uniunii Europene. Fidesz a primit un termen de îndreptare a comportamentului politic, de corectare a derapajelor apărute în ultima perioadă în mesajul public și în deciziile partidului de guvernământ din Ungaria.

Noi, ca PPE,  am început să facem curat în formațiunea noastră politică la nivel european și așteptăm ca același lucru să îl facă și alte formațiuni de la nivelul Uniunii Europene, respectiv formațiunea ALDE și formațiunea social democrată de la nivel european, care dacă vor să facă curățenie trebuie să facă același lucru cu două partide din România, care fac aproape același lucru pe care l-a făcut Fidesz la nivel european și în Partidul Popular European.

De altfel, așa, pe drumul pe care au pornit PSD și ALDE vor avea o viață extrem de scurtă în familiile lor politice. Oricum ei astăzi sunt paria, oricum astăzi un număr tot mai mare de partide europene din familia politică din care fac parte se pronunță pentru excluderea lor din formațiunea politică, iar cred că asta este rezultatul comportamentului antieuropean și comportamentului împotriva valorilor și principiilor care stau la baza Uniunii Europene.

În ceea ce ne privește, obiectivul nostru pe parcursul acestei campanii este să vorbim cu fiecare român, să ajungem în fiecare casă, să facem campanie directă la firul ierbii și să îi convingem pe români că nu suntem condamnați să fim conduși de oameni care n-ar merita să conducă nici măcar o scară de bloc sau o asociație de proprietari, de oameni care și-au bătut joc de România, și că stă în puterea lor să aducă România pe drumul cel bun, iar partidul  care are capacitatea de a aduce România pe drumul cel bun este Partidul Național Liberal.

Închei prin a repeta un mesaj care este foarte simplu și care reflectă adevărul de astăzi la nivelul politicii europene. România nu are decât o singură voce la Bruxelles, care se aude, care este ascultată, care este respectată și care poate să influențeze deciziile la nivel european. Această voce este vocea președintelui Klaus Iohannis și a Partidului Național Liberal, parte a Partidului Popular European, cea mai puternică familie europeană de la nivel european, care conduce Comisia Europeană și majoritatea instituțiilor de la nivelul Uniunii Europene din 1999.

Cu cât Partidul Național Liberal va fi mai puternic și mai bine reprezentat la nivel european ca urmare a acestor alegeri, cu atât România va fi mai puternic, mai respectată și mai bine reprezentată la nivelul instituțiilor europene și cu atât mai mult șansele  românilor ca deciziile care se iau la nivel european să le aducă beneficii, cresc.

Rareș Bogdan

Un singur lucru aș mai vrea să spun înainte de a aștepta întrebările dumneavoastră. Aș vrea să îi felicit pe toți sibieni pentru modalitatea extraordinară în care au reacționat alături de bucureșteni, de clujeni, de timișoreni, de celelalte mari orașe, dar cu precădere pentru Sibiu unde în momentele complicate din iarna lui 2017, în timpul OUG13 sau după 10 august au fost pe străzi 40-50 de mii de oameni, într-un oraș care nu este la mărimea Clujului, în niciun caz al Bucureștiului sau a Iașului sau Timișoarei. Lucrul acesta a arătat că spiritul civic al sibienilor  este unul extraordinar și vreau să-i felicit pe toți cei din Sibiu, din organizațiile civice, din presa sibiană, de asemenea,  simplii cetățeni sau pe cei din gruparea #VăVedem, din comunitatea #VăVedem, pentru care am un gând bun, cu totul și cu totul special și am ținut să spun asta pentru că nu am ajuns intr-o comunicare publică, am făcut-o prin intermediul televizorului, prin intermediul emisiunii pe care am patronat-o, dar acum pot să o fac în mod direct. Felicitări vouă pentru că fără presă sunt absolut convins că oamenii nu ar fi ajuns să reacționeze în asemenea fel. Sibiu a devenit un exemplu, un exemplu de civism pentru o țară întreagă pentru modul în care s-au comportat sibienii în ultimii 2 ani de zile. Sper să continue să facă exact la fel. Felicitări!

Ludovic Orban

(În măsura în care președintele Iohannis  hotărăște să convoace Referendumul odată cu alegerile europarlamentare, PNL a declarat deja că susține organizarea unui astfel de Referendum. Care este finalitatea lui concretă?

Referendumul este cea mai democratică  formă de manifestare a democrației, este modalitatea în care fiecare cetățean, parte a unei națiuni,  participă la decizii. Niciun referendum nu este lipsit de utilitate. Pentru că în urma unui referendum aflăm care este voința majorității cetățenilor. Declanșarea unui referendum de către Președinte este un atribut constituțional, iar Președintele are acest drept de a determina cetățenii să-și exprime voința pe o temă sau alta, importantă pentru România. Vom fi alături de Președinte și vom asigura, împreună cu Președintele, victoria și în alegerile pentru Parlamentul European și în referendumul care va fi organizat, care sunt convins că în cazul în care va fii organizat, va fi un referendum care să arate voința clară a românilor pentru democrație, respectarea drepturilor și libertăților cetățenilor, pentru respectarea liberului acces al cetățenilor la justiție, pentru independența justiției, pentru continuarea luptei anticorupție și sunt convins că pe o astfel de temă, opțiunea zdrobitoare a populației va fi în favoarea acestui punct de vedere pe care îl susținem noi într-o luptă permanentă cu o majoritate agresivă, care apără niște infractori și care a pierdut orice legătură cu majoritatea cetățenilor români.

(Concret, finalitatea pe care o vedeți? Din ce ați spus ar fi un exercițiu democratic)

Să așteptăm convocarea referendumului, să așteptăm fundamentarea referendumului, să așteptăm întrebarea sau întrebările care se vor pune la acest referendum și indiferent care va fi rezultatul referendumului, Partidul Național Liberal se va bate ca rezultatele referendumului să fie transpuse în legislație.

Rares Bogdan

(Bănuiesc că deja v-ați gândit la un proiect pe care îl veți duce în Parlamentul European. Care va fi acela?)

Eu nu am  cum să părăsesc această zonă în care eu am primit tot, am dat tot,  de care sunt pasionat și de care mă dezlipesc foarte greu, așa că cu siguranță mă voi bate pentru a intra în Comisia de drepturi și libertăți și voi încerca pe de o parte să apăr libertatea și o voi face cu siguranță, libertatea presei , libertatea de exprimare, libertatea de întrunire într-o țară unde din păcate, în ultimii doi ani de zile am asistat la nenumărate momente în care puterea a încercat să devină absolută în raport cu presa și cu cetățeanul și am avut momentul 10 august, am avut momentul Realitatea de câteva ori, momentul Digi în ultimul timp, momentul HotNews sau momentul unor instituții media, în momentul în care instituții media erau călcate pur și simplu de autoritățile statului, asmuțite de către puterea politică

Mă voi bate pentru ca libertatea presei, libertatea de expresie să fie garantate în această țară și de asemenea, mă voi bate ca în fiecare seară să poate să existe minim un domn sau doi care o fac de ani de zile, fără a avea ceva cu dânșii, să mă critice în continuare, de cele mai multe ori pe nedrept, dar să poată să o facă, pentru că altfel nu cred că va exista democrație în România.

Voi fi o voce extrem de puternică exact pentru ceea ce am luptat timp de 15 ani sau înainte când eram student al Facultății de Științe Politice și Jurnalism de la "Babeş-Bolyai", din Cluj Napoca, în diverse organizații civice în care am activat sau în anii 90, în Alianța Civică din care am făcut parte sau în Partidul Alianței Civice unde am condus Organizația de Tineret. Asta este unul dintre proiectele pentru care nu mă voi abate. Sper să am și sunt convins că voi avea susținerea Partidului Național Liberal , a celorlalți colegi care au făcut lucruri foarte bune unii dintre ei în Parlamentul European, sunt convins că vor face în continuare.

Știți ce a făcut în ultimele două luni de zile Siegfried Mureșan, fără de care, fără lobby-ul său extraordinar, fără colegii care l-au însoțit în demersul său, probabil astăzi vorbeam de un om care era zdrobit de încercările disperate ale PSD-ALDE de a o scoate pe doamna Koveși din cursa pentru procuror general european. Acolo, Partidul Național Liberal a arătat că are forță, că are influență în familia europeană și că în momente cheie acționează exact așa cum trebuie pentru a sprijini un român care urmează să ocupe o funcție importantă.

De asemenea, mie îmi e foarte simplu să vin cu exemple și vin în primul rând cu exemplul Sibiului, pentru că îl cunosc din perioada precapitală culturală europeană și apoi în anul respectiv și după, cu exemplele Clujului, ale Albei Iulia, Oradiei, pentru exemplu Reșiței, Botoșaniului, a Brașovului tuturor orașelor conduse de administrație liberală care au reușit să atragă fonduri europene cât nu au atras toți primarii PSD sau ALDE la un loc. Deci doar 10 primari liberali au atras de de 10 ori mai mult fonduri europene decât toți primarii PSD și ALDE la un loc.

E simplu să faci parte dintr-un asemenea partid și să spui : îi avem pe acești oameni, avem exemplele, a crescut calitatea vieții în orașele conduse de liberali sau de oameni care astăzi conduc România pentru că Sibiu este unul dintre orașele cu cea mai bună calitate a vieții din această țară. Este un exemplu, eu am spus-o de nenumărate ori și o repet. Invit pe toți primarii, pe toți primarii social democrați din România să viziteze Sibiu și să stea de vorbă cu autoritățile de la Sibiu, de la nivelul primăriei sau de la nivelul consiliului județean pentru a înțelege cum pot să schimbi  fața unui oraș pe care o cunosc și în anii 90 și era prăfuită, să știți, o spune un om care a venit aici și care cunoaște transformarea acestui bulevard, a pieței mari, a tuturor zonelor din ceea ce înseamnă centrul Sibiului, deci am văzut că se poate cu bani europeni. Este exemplul prim pe care îl are România, Sibiul și este o încântare să locuiești într-un astfel de oraș. Așa cum vedem ce a însemnat orașul acesta dezvoltându-se de la zona centrală în celelalte zone ale orașului, este simplu să spunem, domnilor de ce nu ați luat 21 de miliarde de euro, bani europeni pentru lucrări publice și pentru infrastructură. Domnilor de ce nu ați luat 8,7 miliarde de euro pentru spitale. Ați promis că faceți spitale, de ce nu ați făcut acest lucru? Luați exemplul Sibiului și luați exemplul celorlalte orașe conduse de administrație liberală.

Vă mulțumesc!

Niciun comentariu: