duminică, 9 februarie 2014

Adio, PDL ! Ai o moarte urâtă, chinuită, trădată.

Am citit ce a făcut Băsescu la Cluj. Ce a conținut cuvântul lui în fața membrilor și susținătorilor Fundației și Partidului Mișcarea Populară. Formal, majoritatea celor din sală sunt membri sau susținători ai PDL. Doar formal. Ce mare lucru. Și Băsescu este, formal, Președintele României. Nici această calitate formală nu este mare lucru.

Am citit că Băsescu se laudă cu ideea înființării Fundației Mișcarea Populară. Care, spune Băsescu, a „născut prematur” un partid cu care vrea să participe la europarlamentare însă el îl vedea născut ceva mai târziu, astfel încât să joace frumos la parlamentarele din 2016, pe care să le câștige și să conducă guvernul.

Am văzut că Băsescu a recomandat celor din Fundația și din Partidul Mișcarea Populară să nu atace PDL, pentru că PDL nu este adversarul lor. Fain. Bine spus. PDL este rezerva lor de cadre.

Ideea lui Băsescu mă duce cu gândul la „obiceiurile” din lumea viermilor și a insectelor. Insecta femelă înțeapă insecta „cămară” și depune un ou. Iese o larvă care mănâncă, copios, din insecta „cămară” păstrată în viață (paralizată) de veninul femelei atacatoare. Băsescu a înțepat PDL și și-a depus „ouăle” în cuiburile portocalezilor. Atacurile asupra PDL ar strica „substanța” cu care PMP se va hrăni până în 2016. Bine-bine, unele „părți” ale PDL vor muri între timp, dar nu-i bai. Blaga, Stolojan, TRU, Macovei etc. nu mai sunt de folos proiectului băsescian. Și-au trăit traiul, și-au mâncat mălaiul. Iar o parte din PDL nu mai este de nasul PMP. O parte din PDL, acea parte neșcolarizată dar votantă nu mai are viitor. Gunoierii lui Preda de la Buzău sau ai lui Prigoană de la București nu trebuie să mai constituie „coloana vertebrală” a votanților locali. Ce naiba ! Cum să pui egal între ditamai decanul Marian Preda și gunoierul Prigoană ?!

Interesant este că Băsescu a renăscut un concept politic defunct: un partid al statului !

Un partid care să apere interesele statului față de oricine. Chiar și față de proprii cetățeni ! Deja devine un coșmar. Celelalte curente politice își propun să lucreze în folosul cetățenilor. Liberalii în folosul fiecărui cetățean luat ca individ, social-democrații în folosul comunităților. Chiar și creștin-democrații vorbesc despre cetățean. Ei bine, Traian Băsescu vrea să câștige alegerile cu un partid care vrea să apere interesele statului. Un partid care nu are treabă cu cetățeanu. Așa cum au fost național-socialiștii germani ai lui Hitler, bolșevicii lui Lenin și Stalin, socialiștii din statele comuniste ... Traian Băsescu ne-a anunțat azi că vrea, din 2016, să reinstituie statul dictatorial. Ce piață liberă, ce capitalism, ce democrație ?! Jos cu ele ! Dictatură ! Asta trebuie statului român. Iar românii care nu vor dictatură pot pleca unde văd cu ochii. Pentru că statul nu are nevoie de toți. Nu își va mai asuma obligația de a apăra și susține proprii cetățeni. Are statul alte obiective, cetățeanul fie se conformează fie emigrează.

Adio, PDL ! Mori urât. Din tine se naște un alt partid, mai urât și mai mișel decât ai fost tu.

4 comentarii:

ADRIAN spunea...

De data asta insa n-a mai zis ceva de genul "Vasile esti cel mai bun!" :) Le-am zis deja la mine: "Sa crapati bine!"

Crăciun Florin spunea...

Exact Adrian. Să crape bine însă încet, în timp lung. Cu folos pentru el.

Anonim spunea...

Un partid care a trait numai din tradari si din trasul pe sfoara a partenerilor sai nu avea cum sa sfarseasca altfel.PD-PDL,in goana sa dupa suprematie politica n-a tinut cont de niciun fel de alianta si a cautat sa-si fagogiteze partenerul. A inceput-o cu PNTCD,in 96-2000,caruia i-a aplicat cele mai distrugatoare lovituri posibile,dupa ce,anterior se rugase de ei sa-i aduca la guvernare.A incercat aceasi figura si cu liberalii (milogeala la greu pt a fi acceptati de liberali ca parteneri de alianta). Pana la un punct le-a mers fiindca in acea perioada PNL era condus de figurile sinistre Stolojan si Stoica.Cand s-au vazut cu sacii in caruta au facut cu liberalii ce facusera anterior cu taranistii.Norocul PNL a fost ca a avut in fruntea sa oameni precum Tariceanu,Antonescu,Orban,persoane ce au refuzat sa ingenuncheze.Un alt noroc a fost si atragerea PSD-ului de partea liberalilor,ajutor care s-a materializat in scoaterea pedelistilor de la guvernare. Ultimul partid pe care pedelistii au incercat sa-l distruga a fost PSD-ul si asta prin crearea UNPR-ului,ce avea rolul de a acapara voturile de stanga.Din cauza tuturor acestor tradari PDL a ajuns un partid izolat de celelalte grupuri politice si profund dispretuit de romani. Nimeni nu mai vrea sa mai faca alianta cu ei astfel incat sansa lor de a mai reveni la putere e egala cu 0.Si cum opozitia nu le prieste de loc portocaliilor (ei fiind invatati sa faca opozitie stand la putere) acestia au inceput sa se sfasie intre ei mai rau ca animalele salbatice. Si se vor sfasia pana cand nu va mai ramane nimic din ei.

Cristi

Crăciun Florin spunea...

Corect, Cristi ! Bine punctat.