vineri, 21 februarie 2014

Ca să se simtă major, PSD alege sexul cu minori. De preferință „în grup”.

Au trecut zilele, trec orele iar vrajba din USL nu se mai termină. Se va termina ea, din clipă în clipă. Ori la bal, ori la spital.

Pervers, PSD și-a pregătit pașii din timp. A capturat UNPR-ul devotat „interesului național”, imediat ce a avut garanția că PDL va pierde lupta politică, anunțând cu surle și trâmbițe o fuziune între cele două partide. Uite că au trecut doi ani și „fenomenul” nu s-a petrecut. A intervenit altceva. A apărut ca partid parlamentar PP-DD. Cum nu se făcea ca PSD să apară ca fiind „absorbantul” principal al PP-DD - după ce s-au bălăcărit ca la ușa cortului pe la olteni, UNPR a primit sarcina „canibalului” de serviciu.

Tot din timp a capturat și PC-ul varanului Voiculescu, profitând de faptul că PNL nu a vrut să dea voiculescienilor mai mult decât puteau duce. Iar Voiculescu și ai lui „vărănei” s-au aliniat lângă UNPR pentru capturarea PP-DD întru gloria PSD. S-a ajuns la momentul favorabil pentru a forma o ditamai alianța - USD.

A ajuns astfel PSD ca o „...” între două „...”. Nu putea doar atât. A trecut la minorități. Acolo, Varujan Pambucian, un mai vechi nemulțumit de PNL, a răspuns prezent. La fel cum răspundea prezent și la apelurile PDL și la indicațiile lui Băsescu să ne lămurească din punctul de vedere al minorităților naționale cât de bine procedează guvernarea Băsescu-Boc prin creșterea TVA, tăierea salariilor și a pensiilor și desființarea spitalelor și a școlilor. Cum ne explica Pambucian că trebuiesc luate măsuri pentru salvarea țării care a ajuns în criză din cauza bătrânilor pensionari care, nu este așa, trăiesc cam mult și grevează bugetul de pensii.

Undeva, în rezervă, aștepta UDMR. Mai de dreapta el dar nu atât de dreapta încât să nu aibă înțelegere față de puterea care poate da ceva pentru interesul etnic.

Până acum, PSD are în jur 4 (patru) pitici parlamentari. Mai sunt niște pitici prin Parlament, cum ar fi țărăniștii, forțoșii civici, pedeliștii și, mai nou, independenții PMP băsescieni. Mare lucru dacă nu cumva PSD va ajunge ca Alba ca Zăpada și cei șapte pitici !

În configurarea actuală, USD este ca un grup sexual cu minori. Cred că asta este dorința PSD. Să fie perceput ca fiind „mare”. În fața PDL din 2008 și a PNL astăzi, imaginea cu mărimea PSD nu era prea clară. Cu piticii este evidentă.

Niciun comentariu: