luni, 24 februarie 2014

Victor Ponta îndeamnă pe liberali să renunțe la Crin Antonescu !

În USL este frământare. Mare. De aproape trei săptămâni. Sunt liberal și cred ce spun liberalii. Normal, am mari dubii asupra spuselor celor din PSD, UNPR și PC și, mai ales, ale organelor de propagandă politică ale acestor formațiuni politice: Antena 3, România Tv, Jurnalul Național s.a.

Azi are loc BPN-ul PSD. Gabriel Oprea și Daniel Constantin participă ca invitați. Unul permanent, celălalt special. Este special pentru că el va „primi lumina” pentru partidulețul lui care acum căpușează PSD. Ce va hotărî PSD, aia va dori și PC. Iar PSD va hotărî ceva din moment ce Victor Ponta declară următoarele:

Vreau să spun un singur lucru pe care vi-l voi propune încă o data astăzi: să facem toate eforturile care ţin de USD pentru a continua cele două obiective fundamentale pe care ni le-am asumat în urmă cu trei ani, şi anume să schimbăm un regim politic, regimul Traian Băsescu, cu un regim democratic, european şi modern şi să guvernăm bine ţara. Sper şi îmi doresc ca mâine seară colegii liberali să nu sacrifice un proiect atât de important pentru un proiect personal al domnului Antonescu. Proiectul domniei sale trebuie să fie înscris în marele proiect naţional care este USL”. Mediafax și Cotidianul.

Am subliniat doar ultima propoziție. Însă se cuvine a sublinia și faptul că declarația lui Ponta, dacă nu este o altă mare minciună, se pliază, cumva, pe declarațiile anterioare ale lui Crin Antonescu și ale PNL.

În primul rând, revine la ideea inițială a USL. Schimbarea regimului Băsescu cu un regim democratic. În al doilea rând, să se guverneze bine țara. Nu a mai revenit la lupta împotriva lui Băsescu ! Încheierea este iar interesantă. Proiectul candidaturii lui Crin Antonescu la președinția României trebuie să fie un proiect al USL !

Normal, de aici ar trebui să înțeleg, mai simplu, că Ponta și PSD vor satisface cererile PNL fără a mai veni cu idei noi, rămânând doar USD ca noutate. Ar trebui să înțeleg că PSD acceptă candidatura lui Antonescu acum, fără a garanta că mai târziu nu se răzgândește. Dar dacă vorba asta nu este simplă ?

Dacă nu este simplă, atunci trebuie să privim atent următoarea formulare: „ ... îmi doresc ca mâine seară colegii liberali să nu sacrifice un proiect atât de important pentru un proiect personal al domnului Antonescu”. Aici, Victor Ponta alungă ideea lansată de PNL că la originea dihoniei ar fi refuzul PSD de a accepta pe Klaus Johannis ca vice-premier și ministru de interne plus că nu arată faptul că PSD acceptă în totalitate propunerile liberalilor. Ba chiar mă duce cu gândul la ideea că PSD cere PNL să nu se ajungă la modificarea structurii guvernului. Adică, PNL să nu mai ceară pentru Klaus Johannis și funcția de vicepremier și pe cea de ministru de interne și să accepte ca Johannis să fie ministru la finanțe și vice-premier. Idee dragă PSD. La toate acestea adaug și „îndemnul” lui Victor Ponta către liberali de a părăsi pe Crin Antonescu ! Pentru că formularea aceasta asta face. Cere liberalilor „colegi” să nu renunțe la USL pentru proiectul lui Antonescu. De parcă Antonescu ar avea un proiect străin de PNL !

Deși, aparent, declarația lui Ponta poate fi tradusă simplu, ca o soluție de pace, în realitate ea este o declarație de război. Liberali renunțați la Antonescu !

Niciun comentariu: