vineri, 28 februarie 2014

Tăriceanu este părăsit și de Inițiativa România Liberală


Am tot crezut că Tăriceanu va primi de la IRL (aici) tot sprijinul pentru defectarea din PNL. Ei bine, după ce am citit câte ceva pe site-ul IRL am ajuns la concluzia că ... Tăriceanu va trebui să aibă niște parlamentari liberali în spate pentru ca IRL să îl ajute mai departe. Chiliman nu pomenește nimic despre sprijinul pentru Tăriceanu. Acum, pe bune, pe ce naiba s-a bazat Tăriceanu când a făcut pasul demisiei ?

Doar aici, la IRL, putea avea speranța că va avea semnături pe liste pentru formarea partidului lui. Am gândit așa având în vedere și anunțurile lui. Că va merge pe liste comune la europarlamentare cu USD ! El, liberalul, pe liste cu social-democrații !

Acum, sincer să fiu, cred că este prost. Dar prost de bubuie. Iar partidul lui anunțat cu mare pompă și pe care Radu Tudor îl vrea pentru sancționarea PNL este doar un mare „fâssss”.

Celor care au de gând să se sinucidă, le recomand emisiunile Antenei 3. Eu vreau să mai trăiesc.


11 comentarii:

Titus Chirila spunea...

Noroc ca ma plictisem de aerele Antenei3 inainte de circul din ultima luna. Ma deranjeaza aerul superior, raspunsurile dictate din chiar corpul intrebarii, repetarea la nesfarsit a aceluiasi enunt, - chiar si-atunci cand sunt de aceeasi parere cu reporterii.
De Tariceanu ce sa zic, e mai mult decat prost, e lipsit de onoare. Iar Crin trebuia sa-i fi spus aseara ca, indiferent cat de discutabil e el ca persoana, e presedintele PNL si face ce si cum poate, reprezinta vointa majoritatii si prin functia pe care o detine e purtatorul ei de cuvant, lucru la care se pricepe.

Lilick spunea...

Florin, dupa cum stii foarte bine, PNL Bucuresti condus de Chiliman a votat impotriva aliantei cu PC, apoi cu USL. Cu o singura exceptie, sectorul sase, condus de Rares Manescu, prietenul Crinului. Asadar si prin urmare IRL nu poate sa sustina si nu va sustine nicio constructie alaturi de voi, socialistii. Chiar daca Tariceanu are dreptate in ceea ce priveste practicile comuniste din PNL, asta nu inseamna ca il sustinem daca se duce alaturi de PSD. Faptul ca in PNL sunt acum mai multi penali decat chiar in PSD, nu face PSD-ul mai frecventabil decat PNL-ul. Deloc!

Anonim spunea...

Pana la urma ar fi fost si ridicol ca irelistii sa-l sustina pe Tariceanu.Din cate imi amintesc IRL-ul s-a format ca o reactie la alianta pe care o aveau liberalii cu PSD.Tin minte ca aproape zi de zi cuplul Chiliman-Moisescu iesea la TV si in presa infierandu-l pe Antonescu fiindca,chipurile a vandut PNL-ul stangii.Asta in timp ce Tariceanu ii acuza pe liberali ca nu mai vor sa se alieze cu stanga.Da pan la urma nu-i exclus ca cele 2 aripioare sa colaboreze pe viitor fiindca ambele au ceva in comun:ura viscerala fata de Crin Antonescu.
PS:Domnule Craciun, daca e sa aruncati o privire pe blogul numitei Lilick veti observa ca a fost postata o lauda desantata la adresa "manevrei politice" pe care a facut-o Tariceanu.Doamna asta chiar crede ca PSD-istii sunt atat de fraieri incat sa-l sustina pe Tariceanu la prezidentiale,ca nu vor avea ei un candidat propriu. Si statea si se minuna aceasta doamna de cat de destept e taricel si cum i-a tras-o el lui Crin. Luati aminte domnule Craciun,ura viscerala pe care o au acesti indivizi fata de Crin ii va face sa uite si de stanga si de dreapta si sa faca o mare alianta sub numele de AACA (Alianta Anti Crin Antonescu)!!

Cristi

Crăciun Florin spunea...

Titus,

Eu sunt lecuit de Antena 3. Am luni de zile de când nu mă mai uit la ei. Ca să nu mint, mai ajung pe acolo când este câte un liberal însă nu pot sta mult. Îmi fac greață. Am renunțat și la emisiunile unor prieteni.

Despre Tăriceanu nu vom mai avea ce vorbi. Bruma de respect pe care o avea în inimile unora va dispare. A făcut un lucru înjositor mergând cu cerșitul la Ponta.

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

Știu. Știu ce a făcut Chiliman.

Știu și faptul că voi ne etichetați ca socialiști. Este eticheta voastră și nu am de gând să încerc să vă lămuresc de contrariul. În discuțiile cu tine și cu Duca am mai precizat faptul că o etichetă politică poate fi pusă de cel care a probat că este de o anume culoare politică. Voi nu aveți cum dovedi așa ceva. Nici unul dintre voi nu poate face dovada că a desfășurat acțiune guvernamentală de dreapta, indiferent ce denumire are acea dreaptă: liberali, creștin-democrați, conservatori. Una este să declari, alta este să faci. Aliații vostri sunt dintre cei care nu au dovedit că sunt de dreapta. Noi, liberalii, da. Am luat măsuri de dreapta, am adoptat poziții de dreapta. Suntem de dreapta. După ce o să guvernați și o să faceți dovada că sunteți de dreapta și nu doar niște portavoci propagandistice, mai discutăm.

Eu înclin să cred că voi v-ați bătut joc de Tăriceanu. Voi sunteți cei care l-ați amăgit că este liderul suprem, că îi sunteți alături, că poate face și drege. V-ați folosit de numele lui pentru a vă face filialele IRL iar acum i-ați întors spatele. Un spate de dreapta, normal, ce mama naibii !

Crăciun Florin spunea...

Cristi,

IRL s-a format cu folosirea imaginii și numelui lui Tăriceanu. Poza pe care am pus-o are ca personaj principal pe Tăriceanu la o întâlnire a IRL unde se punea țara la cale. Cu IRL în spate, Tăriceanu s-a crezut mai important decât este. Atât de important încât cei care pleacă din PNL pentru ruperea USL se duc direct la PSD sau UNPR.

Cu privire la Lilick, știu ce scrie. IRL este ca o sectă politică. Acum este pe post de suport politic a PNȚ-CD Pavelescu și Forța Civică a lui MR Ungureanu. Cu rezultate „surprinzătoare”. Nu știu dacă cele două partide împreună vor avea 4% la oricare tip de alegeri.

Fiind condus de Chiliman, IRL se vrea exclusivist. Este un ONG politic sectar.

Lilick spunea...

Anonim, sa-ti traduc ce am scris eu pe blog. Nu este nicio lauda. Ci m-a surprins felul in care PSD si altii l-au scos definitiv din carti pe Antonescu, pe mana lui, din proiectul lui. A fost tare ingenios.

Lilick Auftakt spunea...

Florin, nu noi va etichetam drept socialisti. Voi o faceti, noi doar va aratam cu degetul eticheta. Dreapta inseamna morala crestina, traditie, libertate, monarhie, iar voi le-ati pus in paranteza - ca sa ma exprim frumos - odata cu doctrina, (cum s-a exprimat un domn pe vremuri la CBL) pe toate. Ce pot sa spun... S-o tineti tot asa. :)
In ceea ce te priveste, esti un om de stanga asumat. Nu cunosc pe cineva care sa fi spus despre tine nici macar in gluma ca ai fi de dreapta. :)

Lilick Auftakt spunea...

PNL a facut din pacate niste greseli majore in ultimii ani. Si doar un impostor sau un om neinformat ar mai putea sa il considere de dreapta. 1. S-a aliat cu PSD, devenind langa acesta un partid chiar mai penal decat PSD-ul. 2. A tradat cauza monarhica, atat prin candidatura lui Antonescu, cat si prin respingerea amendamentelor societatii civile pentru modificarea art 152 in Comisia Constitutionala. 3 A votat in ALDE cele mai mizerabile si anti-crestine rapoarte. Pana si cei din PSD/PES s-au abtinut. 4. Nu a luat nicio masura de dreapta in guvern. Ba, culmea, daca intrebi oamenii de afaceri, spun ca cel mai de dreapta ministru a fost... Florin Georgescu, numit de PSD. :) Ce om de dreapta ar mai putea vota acest partid, cativa ani buni de-acum incolo?

Crăciun Florin spunea...

Lilick,

Îmi confirmi faptul că ați devenit sectariști.

Din moment ce îmi spui de „morala creștină” ca primă condiție pentru a fi un politician de dreapta m-am lămurit.

Apoi condiția monarhismului este iar ciudată.

Prin cele două de mai sus negi sensul libertății. Al alegerii libere, al conștiinței libere. Rezultatul primelor două condiții este omul lipsit de libertate, omul care trebuie să consimtă să renunțe la drepturile și libertățile sale individuale.

Nu am nevoie de eticheta voastră pentru a fi și a face ceea ce poate face un om liber. Eu sunt liber. Pentru sectariștii ca voi, libertatea oamenilor este un pericol.

Anonim spunea...

@Lilick
De cand morala-crestina este "de dreapta?" De cand monarhia inseamna "de dreapta?" Libertatea este de dreapa? Adica cei de stanga nu vor libertate? Oare Tariceanu de cine a fost sustinut cand guverna minoritar, nu de PSD? Pai de ce a luat acele masuri "liberale de dreapta impuse de PSD, numai ca sa aiba sustinerea lor in Guvern? Ce faceti voi pentru tara si traditie, dreptacilor, puteti sa ne spuneti? Ce usor este sa puneti etichete...sunteti buni numai de propaganda si manipulare. Ati rupt din PNL si veti mai rupe. Pentru cine o faceti? Pentru MRU? Pentru Chiliman? Sau pentru Basescu? Ce n-a putut Basescu sa faca, distrugerea PNL o faceti voi, astia de dreapta. Daca ai fi de dreapta ai lasa dreptul fiecaruia sa-si exprime opiniile pe blogul tau, dar fiind adepta "libertatii" le interzici cu desavarsire. Tu esti de dreapta?