vineri, 28 februarie 2014

Corupția vine de la Cluj și are culoare roșie. Ioan Rus în rol de „naș” mafiot.

Cotidianu preia o știre de la Monitorul de Cluj. Un caz grav de corupție. O formă de corupție instituțională, o adevărată manifestare de crimă organizată având în vârf de mafie pe deja celebrul Ioan Rus.

Totul a început pe timpul Guvernului Năstase. Când Rus era ministru de interne. Nu i-a trebuit mult să instaureze corupția instituționalizată. După nici un an, în 2001, semna deja primul contract cu norvegienii de la Kongsberg. Ministerul de Interne, Ministerul Apărării, Ministerul Afacerilor Externe condus de cerșetorul Mircea Geaonă ... sunt instituțiile în care au fost introduse cu forța aparatura „recomandată” de Ioan Rus. Tatăl mafioților de la Cluj. Iar contractele au continuat tot cu Kongsberg pentru că tehnologia lor era produsă doar de ei. Monopol pe șpagă.

Ce spune Monitorul de Cluj:

Naşul mare este Ioan Rus

Ministru de Interne între 2000 şi 2004, Ioan Rus a venit cu ditamai contractul de electronice pentru un sistem de comunicaţii al Ministerului de Interne de la Kongsberg Defence Communication Norvegia. Contractul a fost semnat pe 21 decembrie 2001, la câteva luni după ce intrase în vigoare ordonanţa 60/2001 a achiziţiilor publice. Cu care, de fapt, Rus nu a comunicat deloc, dacă ne uităm în Monitorul Oficial şi degeaba ne uităm, că nu apare acolo nici urmă de contract. Darmite de preţ.

La vremea aceea, abia l-a aflat deputatul PNL Puiu Haşotti: 31,3 milioane euro, finanţare asigurată de statul român dintr-un credit extern. Nici la cererea deputatului, Ioan Rus nu a dezvăluit care a fost modalitatea de adjudecare a contractului. Ba chiar a spus-o că nici preţul nu e public, ca urmare a introducerii unei clauze de confidenţialitate în contract. Sesizate, Curtea de Conturi şi Corpul de Control al prim-ministrului  Victor Ponta aşa au rămas până în ziua de azi”.

Niciun comentariu: