sâmbătă, 15 februarie 2014

Atenție, Victor Ponta ! Minciuna are picioare scurte !

Azi este sâmbătă, mâine este duminică, abia poimâine este luni. Nu spun o noutate însă sunt două evenimente care sunt, cumva legate.

Luni așteptam ca în USL să fie îngropată securea războiului sau măcar pusă în pod, într-un colț mai greu accesibil. Ieri, Victor Ponta a făcut declarații prin care invita PNL la dialog dând de înțeles că a înțeles și va respecta condiționările liberalilor. Refacerea guvernului USL în sensul convenit între PNL și PSD fără „invenția” vicepremierului PC, dorință aprigă a mogulului Voiculescu. Era prea mult.

Azi, surpriză. După declarațiile în fața presei ale lui Zăgrean, Biroul de Presă al PSD emite un comunicat:

Având în vedere declaraţiile Preşedintelui Curţii Constituţionale a României, Augustin Zegrean, privind problemele de constituţionalitate ale proiectului de lege pentru revizuirea Constituţiei, Uniunea Social Democrată precizează că reprezentanţii săi în comisia parlamentară de revizuire vor susţine şi vor vota în favoarea rectificării proiectului în sensul celor ce vor fi indicate de judecătorii Curţii”.

Dacă era o declarație a PSD, mai treacă meargă, dar nu este. Este o declarație politică a Uniunii Social Liberale abia încropită între PSD, UNPR și PC pentru, atenție, alegerile europarlamentare ! Faptul că PSD a ales să dea un comunicat în numele USD este un atentat la USL, de fapt. USD nu poate avea treabă cu politica internă, cu programul de guvernare, cu activitatea parlamentară, cu orice vreți și nu vreți, pentru că scopul său este acela de a obține cât mai multe voturi la alegerile europarlamentare. Extinderea scopului USD fără a avea acordul PNL este un atentat la existența USL. Practic, prin acest comunicat, PSD transmite lumii și în special PNL că USL și-a încetat viața, a murit.

Mâine este duminică. Comunicatul de azi al PSD anulează, este straniu dar așa este, declarațiile lui Victor Ponta de ieri. Este evident că Victor Ponta a ales să pună PNL în fața faptului împlinit. În Parlament, în guvern, în viața publică există doar USD. Toți vom urmări reacția PNL. Nu este exclus ca PSD să mai vină cu o „gogâlă”. Ființând USD, PNL să accepte o modificare a acordului USL astfel încât partenerii să devină USD și PNL. Cu toate consecințele de aici, inclusiv eliminarea parității în construcția guvernului. Iar eliminarea parității este dorința mai veche a pesediștilor. Au însă un handicap. Locurile în Parlament ale UNPR și PC nu sunt obținute de aceste partide în urma alegerilor parlamentare în calitate de competitori de sine stătători. De fapt, cele două partide anexă au locuri în Parlament care aparțin PSD și PNL. Adunăturile PPDD-iste nu reprezintă parlamentari reali, ci fantome politice.

Vreau să văd reacția PNL. Nu este mare lucru ca Victor Ponta să fi făcut ieri declarațiile pentru a adormi vigilența PNL. Nu este mare lucru ca în urma calculelor făcute la PSD să nu se fi ajuns la concluzia că acum este momentul să forțeze plecarea PNL din Guvern.

Să vedem !

3 comentarii:

Dana Chiracu spunea...

Foarte bine punctat!

Anonim spunea...

Nu ma mira nici o miscare a lui Victoras, atita timp cit este marioneta acelora care l-au ajutat sa ajunga sef de partid, se vede de multa vreme ca PNL e un semn matematic , PLUS, adica IN PLUS in combinatia care a dat o speranta de bine acestei tari. Intr-adevar cum punctati si d-voastra in comentariu , ziua de luni va fi tensionata.

Crăciun Florin spunea...

Să așteptăm. Să vedem ce va fi și azi.