duminică, 11 februarie 2018

Cucerirea spațiului cosmic cu Starman la volanul mașinii Tesla a lui Elon Musk

Agerpres dă detalii preluate de la alte agenții de presă despre epopeea lui Starman (manechinul de la volanul mașinii Tesla) care călătorește prin spațiul cosmic.

Unele detalii sunt importante. Din cauza radiațiilor cosmice, pielea și materialele plastice aflate la bordul mașinii se vor dezintegra în aproximativ un an de zile. Starman însuși este posibil că arate ca „un jerpelit”.

Pentru că întotdeauna este loc de un zâmbet, Elon Musk și-a închipuit o întâlnire la cel mai înalt grad și, asemănând preocupările și analizele arheologice pământene cu o eventuală analiză a extratereștrilor care ar găsi mașina a declarat:
Poate că va fi găsită de o rasă extraterestră şi extratereştrii se vor gândi ce am vrut să facem... dacă maşina este un obiect de cult şi de ce există o maşină mai mică la bord? Cu siguranţă vor fi puşi în încurcătură!

Continuând cu gluma, cred că manechinul Starman al lui Musk se va întâlni cu „invadatorii statului paralel” care îi chinuie pe politicienii din România! 😅 Bănuiesc că nu le va da nici o declarație și va tăcea adânc!

În prezent, Starman şi bolidul Tesla roşu se află pe o orbită eliptică în jurul Soarelui. În cel mai îndepărtat punct al său, această orbită se extinde pe aproape 390 milioane de kilometri, adică de 2,61 de ori distanţa medie dintre Pământ şi Soare (distanţă de 150 de milioane de kilometri). Planeta Marte se află la o distanţă medie faţă de Soare de 228 de milioane de kilometri.


Problema care trebuie urmărită este aceea a posibilității trimiterii către centura de asteroizi a unor sateliți capabili să facă muncă de mineri. Să identifice corpurile cerești care conțin mineralele de care au nevoie, să le abordeze, să le ia cantitatea de minereu pe care pot să o ducă apoi pe orbita Pământului de unde să fie descărcați cu ajutorul unor navete spațiale.

Războiul lumilor pentru minerale este pe cale să înceapă!

Niciun comentariu: