luni, 19 februarie 2018

PSD este același și după 16 ani

Comunicat de presă al senatorului PNL, Carmen Hărău

Textul de mai jos este un plagiat, în proporție de peste 90%, după moțiunea depusă de PRM în 18 iunie 2002, împotriva guvernului PSD. Semnatară la poz. 57, însăși Olguța-peremista, după cum se poate constata pe site-ul Camerei Deputaților.

Regăsim invocate în moțiune,  metehnele  pesediste, care au dăinuit în timp, fiind menținute de un partid anchilozat, incapabil să se reformeze. Ele sunt  semnalate de către însăși ministra actuală, care  nu purta atunci  ochelari de cal politic cu filtru roșu.

Cu modificări minore, moțiunea susținută de Olguța Vasilescu ar putea arăta așa, reformulată de senatoarea liberală, Carmen Hărău: 

“Având în vedere următoarele acțiuni duse la îndeplinire sau pe cale să fie realizate:

- discrepanța uriașă dintre programul de guvernare asumat la investire și realizările practice ale Guvernului; 

- acapararea de către partidul de guvernământ, devenit un veritabil partid stat, a tuturor pârghiilor de decizie politică, economică, socială și jurisdicțională; 

- subordonarea justiției, care este obligată să acopere marile afaceri frauduloase inițiate și conduse de către partidul stat în folosul clientelei politice și a liderilor săi; 

- incapacitatea guvernanților de a asigura respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor prevăzute în Constituție, accesul liber la justiție, dreptul la viață și la integritatea fiică și psihică, libertatea de exprimare, dreptul la informare, dreptul la învățătură, dreptul la ocrotirea sănătății, dreptul la muncă, dreptul la un nivel de trai decent, dreptul copiilor și tinerilor la un regim special de protecție și asistență, dreptul la protecție al persoanelor cu handicap; 

-  subordonarea și de controlul unei părți importante a mass-mediei și încercarea de transformare a acestora într-o „trompetă” propagandistică a Guvernului; 

- scăderea dramatică a nivelului de trai al populației, dublată de sfidarea și disprețul guvernanților față de contribuabilii aduși în sapă de lemn; 

- acoperirea marilor pierderi economice, a fraudelor financiare și a găurilor din buget printr-o politică financiară aberantă, bazată pe creșterea birurilor, la cote insuportabile pentru populație; 

- apariția unor figuri sinistre, care au acaparat, prin fraudă și corupție, averi imense, putere și influență sub patronajul și protecția partidului de guvernământ.” 

Ajungem la concluzia că PSD, partidul stat care guvernează în prezent România, este în pragul falimentului total. 

La 14 luni de investirea primului Guvern din cele trei investite până în prezent, începând din anul 2017, PSD se poate „mândri” cu două realizări incontestabile: transformarea PSD într-un partid stat și ridicarea corupției la rang de politică oficială.

Cu cât domnul Liviu Dragnea se umflă în pene, în dubla lui calitate, acea de șef autointitulat al Guvernului și de stăpân atotputernic al partidului stat, cu atât crește dezastrul economic, social și moral al României. 

După ce a câștigat alegerile generale cu un program electoral mustind de o demagogie cinică în care promisiunile irealizabile se împleteau cu reproșuri și critici la dresa adversarilor politici, PSD a purces la o guvernare de tip ugandez confundând visteria statului cu desaga personală.

Pe fondul prăbușirii monedei naționale, în contradicție cu mult trâmbițata creștere economică, domnul Liviu Dragnea înnegrește zilnic sticla televizorului, scăpând cugetări ce se doresc a fi axiome izvorâte din puțul gândirii sale politice. Imitându-și liderul, unii miniștri au devenit  la rândul lor, saltimbanci de imagine în arena circului foamei, al corupției și al imoralității.

Printr-o campanie electorală desfășurată pe scenariul celebrei poezioare „Cățeluș cu părul creț”, PSD-ul a convins electoratul că are cei mai capabili, cei mai bine pregătiți și cei mai îndreptățiți specialiști să conducă țara, având cea mai creață coafură.

Nu s-au stins bine ecourile alegerilor și noii guvernanți au dovedit că, într-adevăr, cunosc bine poezioara copilăriei, trecând hotărâți la punerea în practică a celui de-al doilea vers: „Fură rața din coteț”.

Orbiți de succesul obținut în alegeri, dar mai ales de orgolii, infatuare și auto-suficiență, noii guvernanți au pierdut, încet, încet, contactul cu realitatea, devenind „in corpore” niște „nominae odiosa” prin incapacitatea și neputința de a realiza promisiunile electorale și angajamentele din programul de guvernare validat de către Parlament.

Mult  trâmbițata creștere economică este o farsă propagandistică pentru că ea nu se regăsește, așa cum ar fi normal dacă era reală, în coșul zilnic al cetățeanului.

Guvernarea abuzivă și clientelară a PSD, aduce, tot mai des, în atenția opiniei publice din țară și din străinătate, proliferarea și legalizarea fenomenului de corupție la nivelul executivului, cu grave consecințe asupra situației economice și sociale a țării, ca și asupra nivelului de viață a milioane de români, îndatorând inclusiv generațiile viitoare.

„Noblețea obligă!” spune un proverb franțuzesc. Din păcate, românii nu se pot aștepta la un gest bărbătesc de noblețe din parte domnului Liviu Dragnea. Acesta nu va recunoaște falimentul partidului și guvernului pe care le conduce, deoarece a pierdut de mult simțul măsurii și al realității. 

Justiția din România este (pe cale de a fi)  transformată într-un instrument politic al partidului de guvernământ.

Celebrul principiu al separării puterilor în stat, formulat de către Montesquieu în „L’espirit des lois”, consacrat în toate instituțiile democratice, inclusiv în Constituția României, a devenit  literă moartă prin faptul că puterea judecătorească se vrea pusă la remorca partidului de guvernământ. 

Așadar, constatăm că în România suflă vântul rece al falimentului partidului stat. PSD a eșuat în toate domeniile.

La urma urmei, ce credit moral pot avea niște indivizi cu apucături de dictatori africani, care-și înfometează și își batjocoresc propriul lor popor, care fură pe rupte, trăiesc într-un lux orbitor și mint organismele internaționale?”

Notă aparținând senatoarei Carmen Hărău: 

“ Am schimbat în text numele lui Adrian Năstase cu cel al lui Liviu Dragnea. În rest, aproape totul este identic, materialul fiind, însă, cu mult mai dur. Atâta doar că modul nostru liberal de a fi și de a face politică nu ne permite să reproducem chiar toate opiniile, mai ales pe acelea care poartă marca inconfundabilă PRM deși poate că ar fi fost cazul să-i dăm credit total doamnei ministru Vasilescu- pesedista-experemistă, care, între altele, este faimoasă pentru că a adus în Parlamentul României limbajul de pe stadionul din Bănie. 

Senator PNL-Hunedoara,
Eleonora-Carmen Hărău

Niciun comentariu: