duminică, 18 februarie 2018

NASA, noi informații despre Marte

NASA: Long-Lived Mars Rover Opportunity Keeps Finding Surprises

Imaginile luate de Roverul Opportunity ne arată că pe Marte au loc sau au avut loc fenomene foarte, dar foarte asemănătoare cu cele de pe Pământ.

„Dungile de roci” fotografiate de rover pe Marte sunt foarte asemănătoare cu cele de pe pantele conului vulcanic Mauna Kea, Hawai, zonă luată ca punct de referință pentru că îndeplinește unele caracteristici ce pot oferi explicații mai aproape de realitatea de pe ... Marte.

Concluzia oamenilor de știință este că aceste „dungi de roci” se produc în prezența apei! Pe Marte, fie are loc o evaporare a apei adunată în gheața de la poli în perioade foarte lungi de timp, adică ceva periodic, totuși, fie evenimentele au avut loc cu milioane de ani în urmă iar roverul observă astăzi rezultatul.


Și în această imagine mai largă se observă existența „dungilor de rocă”.

Să fim foarte raționali, omul încă nu a părăsit „atmosfera” Pământului, chiar și atunci când a vizitat Luna, nu este încă pregătit pentru asta deși se lucrează la o posibilă părăsire. Stația Orbitală este plasată în atmosfera Pământului iar Luna, chiar și ea este sub protecția câmpului magnetic al Pământului!

Tot rațiunea ne îndeamnă să adunăm cât mai multe date despre „lumea” în care trăim. În cazul nostru, vorbim despre sistemul solar.  Trebuie să ținem cont și de faptul că cei care fac cercetarea, adunând date despre o viitoare expediție umană în spațiul cosmic, nu vor ajunge să participe la expediție (vârsta înaintată), fie nu vor trăi până la momentul începerii acțiunii.

Voi mai pune „vești” de la NASA. Pentru cei care acceptă și o altă realitate!

Niciun comentariu: