marți, 13 februarie 2018

Coaliția PSD-ALDE în acțiune: apărarea „drepturilor infractorilor” este scopul final al alianței

Agerpres. Raport de respingere care spune mult mai multe decât simpla știre.

PNL a susținut, documentat, cele două proiecte legislative.

Parlamentarii PSD și ALDE s-au opus cu vehemență. De ce? Pentru că normalitatea îi dezavantajează!

Cele două proiecte, care au fost depuse în 2017, au fost respinse anterior de Senat.

Proiectul privind alegerea primarilor în două tururi prevede că "dacă niciunul dintre candidaţi nu a obţinut majoritatea voturilor valabil exprimate, fapt care se consemnează în procesul-verbal încheiat de biroul electoral de circumscripţie, se organizează un al doilea tur de scrutin".

"La al doilea tur de scrutin participă numai candidaţii clasaţi pe primele două locuri, respectiv candidaţii aflaţi în situaţie de balotaj. În al doilea tur de scrutin este declarat primar candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi valabil exprimate", mai prevede proiectul.

Cel de-al doilea proiect al PNL respins de deputaţii jurişti se referă la interzicerea persoanelor care au suferit condamnări penale definitive de a candida la alegerile parlamentare.

"Nu pot candida persoanele care, la data depunerii candidaturii, nu îndeplinesc condiţiile prevăzute de lege, condiţiile prevăzute la art. 37 din Constituţia Romaniei, republicată, pentru a fi alese şi persoanele care la data depunerii candidaturii au suferit condamnări penale definitive", prevede proiectul.

Cele două proiecte urmează să intre în dezbaterea plenului Camerei Deputaţilor.

În plen, majoritatea absolută PSD-ALDE și parlamentarii care fac sluj la putere, indiferent ce hram poartă prin Parlament, vor sprijini scopul comun al coaliției nocive: pregătirea terenului pentru candidatura infractorului Liviu Dragnea la prezidențiale și, de ce nu, păstrarea intactă a potecii pentru candidaturile infractorilor la Parlament! De ce să nu își pună infractorii care își execută pedepsele penale în fotoliile parlamentare viitorul în siguranță? Au suficienți alegători dispuși să le dea voturile!

Niciun comentariu: