joi, 15 februarie 2018

Comunicatul Secției pentru procurori a CSM

14 februarie 2018



            COMUNICAT   


privind poziţia publică a Secţiei pentru procurori

Ca urmare a informaţiilor transmise succesiv în spaţiul public începând cu data de 11 februarie 2018 referitoare la activitatea unor procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a luat act că aspectele semnalate fac obiectul verificărilor Inspecţiei Judiciare, precum şi obiectul unor cauze penale înregistrate pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Secţia reafirmă că într-o societate democratică, respectarea competenţelor instituţionale este o valoare fundamentală.

În acest context, dezaprobăm poziţiile exprimate public care tind să emită concluzii înaintea finalizării procedurilor în curs. Astfel de poziţii sunt veritabile presiuni asupra organelor abilitate, singurele în măsură să desfăşoare verificări, într-un cadru legal, asupra tuturor imputaţiilor factuale şi să furnizeze concluzii motivate.

De asemenea, dezaprobăm poziţiile publice ale membrilor societăţii civile din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, referitoare la necesitatea îndeplinirii unor acte procesuale, apreciind că reprezintă forme de presiune şi imixtiune de neacceptat în activitatea magistraţilor învestiţi cu soluţionarea unor cauze penale aflate pe rol.

Secţia pentru procurori aşteaptă clarificarea cu celeritate, într-un cadru legal, a tuturor aspectelor apărute în spaţiul public.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii

Bine venit acest comunicat. Pentru că membrii societății civile la care face referire comunicatul au comis o faptă nedemnă pentru un membru al CSM, dar și pentru un membru al societății civile cu pretenții de neutralitate.

Teodor Victor Alistar și Romeo Chelariu, membri ai societății civile aleși și impusă de coaliția PSD-ALDE au susținut, vehement, propunerile coaliției la legile justiției (CCR infirmând constituționalitatea lor!) iar acum, depășind competențele pe care le au în CSM au emis un comunicat prin care au cerut ministrului justiției, Inspecției Judiciare, procurorilor ce să facă și mai ales cum să facă.

Particularitatea intervenției lor este aceea că susțin ca fiind „probe de netăgăduit” materialele prezentate de posturile Tv Antena 3 și România Tv! O poziție asemănătoare a adoptat și ministrul de interne, Carmen Dan, care cere procurorului șef al DNA să revoce detașarea ofițerilor de poliție judiciară de la DNA Ploiești pentru că au fost pomeniți și acuzați de infractorul (fugar deocamdată) Vlad Cosma!

Înclin să cred că acești doi membri ai CSM din partea societății civile au fost parte a atacului asupra Justiției, în special asupra DNA, cu speranța că vor forța pe procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, să își prezinte demisia.

Comunicatul lor, dat imediat după prezentarea materialelor la TV ne arată că erau pregătiți pentru a-și îndeplini sarcina.

Ar fi timpul să ne ocupăm de ei. Să îi facem cunoscuți lumii. Lumea să știe că în CSM au fost introduși „viruși” ai anti-democrației!

Niciun comentariu: