joi, 8 februarie 2018

Darius Vâlcov are o condamnare! Nu este definitivă dar nici mult nu mai este


Agerpres. ICCJ: Darius Vâlcov - condamnat la 8 ani de închisoare

Darius Vâlcov, fost primar al municipiului Slatina şi ministru al Finanţelor, a fost condamnat joi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la 8 ani de închisoare în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă şi spălare de bani.

Potrivit deciziei instanţei, Vâlcov a primit 4 ani pentru trafic de influenţă, 6 ani pentru spălare de bani, 2 ani pentru efectuarea de operaţiuni financiare incompatibile cu funcţia. Aceste pedepse s-au contopit, aplicându-se pedeapsa cea mai mare, la care se adaugă un spor, rezultând astfel o condamnare finală de 8 ani.

Totodată, se confiscă de la acesta suma de 6,2 milioane lei, fiind menţinut sechestrul asigurător dispus de procurorii DNA.

Decizia nu este definitivă!

Ei bine, se pare că problemele pentru „strategia” PSDragnea se adâncesc. Fără Darius Vâlcov care să ia deciziile „tehnice” pe timpul guvernării teleormănencei Viorica Dăncilă, acest cabinet are toate șansele să confirme previziunile: este cel mai slab (ca să folosesc un termen acceptat în dialogul elegant!).

Chiar dacă decizia nu este definitivă, fiind doar una luată de prima instanță, nu cred că Darius Vâlcov are șanse să scape. Instanța de apel este tot ICCJ!

Întunecimea sa, inculpatul Liviu Dragnea este la rândul lui aproape de judecata pe fond, în alt dosar, cel cu fondurile europene, nu mai spun de legăturile lui cu dosarul Insula Belina dar și dosarul cu Bombonica, fosta soție. Îi vine rândul. Face schimb de experiență cu toți politicienii PSD care au aprofundat studiile superioare „la mititica”! Prietenul Vâlcov îi va da indicațiile tehnice necesare adaptării la mediu! 😇

Niciun comentariu: