vineri, 16 februarie 2018

Ludovic Orban la Realitatea Tv

Sinteza declarațiilor președintelui Ludovic Orban la emisiunea Realitatea Tv 

Despre scandalul din justiție

Despre doamna Koveși vreau să spun că această ieșire era absolut necesară, fiindcă a existat o clară inegalitate de tratament în ceea ce privește comunicarea publică. În timp ce doamna Koveși a fost tocată zi de zi de doi ani și ceva, la mai multe canale media, televiziuni, de cele mai multe ori cu informații transmise într-un mod insidios, cu acuzații fără niciun fel de fundament real încercând să i se pună în cârcă lucruri care nu au niciun fel de legătura cu activitatea domniei sale. A făcut necesară această ieșire. Ieșirea după părerea mea a fost una extrem de convingătoare și de clarificatoare în ceea ce privește toate ciorbele reîncălzite pe care le servesc seară de seară niște oameni care nu au în cap decât un singur lucru, și anume să distrugă DNA. Prestația doamnei Kovesi a fost extrem de echilibrată, extrem de convingătoare, cu multe argumente.

În ceea ce ne privește pe noi ca si partid, considerăm că justiția, puterea judecătorească reprezintă o putere în sine care trebuie să acționeze în baza Constituției a legilor.

Mă așteptam din partea ministrului Justiției să cunoască mai bine legea. Nu prezintă niciun raport în fața Parlamentului. Nicidecum el nu poate să prezinte un raport, ci numai anumite concluzii asupra raportului.

Poziția publică a doamnei Koveși a fost o poziție necesară, clarificatoare, și care după părerea mea a convins foarte mulți români de partea cui este adevărul în această chestiune.

Ignorarea sfidătoare din partea lui Dragnea și a lui Tăriceanu a pozițiilor atât de clare exprimate de Departamentul de Stat al Statelor Unite, de Comisia Europeană, ignorarea pozițiilor principalelor țări europene prin ambasadori arată că oamenii aceștia nu vor binele României.

În privința poziției președintelui s-a văzut o poziție extrem de clară care arată ca aceasta agitație care exista este o agitație care nu poate sa-i clintească hotărârile mari.

De asemenea, am remarcat ca aproape toți cei care au pus întrebări erau cu întrebări care cred că au fost planificate și am apreciat în mod deosebit modul în care președintele Iohannis a dat răspunsuri.


Despre sesizările la CCR asupra modificărilor Legilor Justiției

Am atacat  la CCR cele trei legi ale justiției. Legea 303, 304 si 317. Alături de noi a atacat și ICCJ pe anumite articole. Important este că toate cele trei legi se reîntorc în Parlament spre dezbatere ca urmare a declarării neconstituționalității mai multor articole din fiecare lege. Singurul eșec major pe care l-am întâmpinat este cel privitor la înființarea Direcției Speciale de Investigare a Judecătorilor și Procurorilor. Aici nu am înțeles poziția CCR pentru că din perspectiva mea nu poți să înființezi entități care să judece categorii socio-profesionale. Oricum la reîntoarcerea în Parlament noi din nou reluăm toată povestea. Solicităm din nou punct de vedere din partea Comisiei de la Veneția. 

Despre trecerea contribuțiilor  de la angajator la angajat

A fost o șmecherie prin care PSD-ul a vrut să-i păcălească pe oameni că le măresc salariile, dar de fapt, prin transferul contribuțiilor, să nu le mărească veniturile. Transferul contribuțiilor este una dintre cele mai aberante măsuri.

Readuc aminte că am sesizat Avocatul Poporului când a fost adoptată Ordonanța 79, dar Ciorbea nu a făcut nimic. Evident vom ataca dacă legea se adoptă în forma în care a fost adoptată Ordonanța 79, vom ataca la CCR

Au venit cu Ordonanța 3, care este iar o altă aberație care nu poate fi acceptată. Încalcă etica fiscală și orice principiu de bună guvernare. Ce au făcut? Ei nu au calculat... Când au făcut transferul contribuțiilor, au redus impozitul pe venit fără să se gândească că există categorii care nu plătesc impozit pe venit. Și atunci lor, evident că le scade netul. Și iată la ce soluție au ajuns... După ce au promis ajutor de minimis, care era o aberație, au venit cu ideea atât de cretină încât niciunui om normal nu i-ar fi trecut prin cap... Pentru aceste categorii, să plătească statul asigurările de sănătate. Este aberant. Orice om care este angajat poate să ceară în mod legitim statului ca statul să-i plătească contribuțiile de sănătate. Mâine, cei care lucrează în salubritate pot să ceară să li se plătească contribuțiile la pensii și așa intrăm într-un carusel populist, care nu duce nicăieri.
Este o prestație catastrofală, au ajuns într-un asemenea hal de incompetență.

Despre SPP

Noi am încercat să dezamorsăm această bombă având președinția Comisiei de Apărare. Am vrut să îl chemăm pe Dragnea să vedem ce documente are ca să ancheteze SPP-ul. I-a pus pe senatorii PSD să voteze împotriva propunerii președintelui , pentru  ca i-a fost frică să vină în fața Comisiei.

Nu poți să faci un bâlci din această comisie de anchetă. SPP este o instituție extrem de importantă, este o instituție cu o structură militară, care are niște reguli de funcționare extrem de strictă. Nu poți sa faci un balamuc din povestea asta, să faci o comisie de ancheta pe niște chestiuni care nu au absolut niciun fundament.

Despre constituirea unui front comun anti-PSD cu USR

Comunicăm, colaborăm, avem demersuri comune. Chiar astăzi am avut o discuție cu președintele de la USR privitor la atacarea la CCR, știți că au modificat legea Curții Constituționale.
Eu sunt președintele PNL și am obligația să fac tot ce depinde de mine ca PNL să își îndeplinească misiunea de principală forță de luptă împotriva PSD-ului și mai ales  alternativă solidă și credibilă la guvernarea PSD

Niciun comentariu: