duminică, 11 februarie 2018

Scad salariile. Vijelios! Iar criza economică, provocată de proasta guvernare, stă să înceapă


Circoteca PSD-ALDE privind salariile continuă. Alarmați de informațiile din țară, miniștrii fac tot felul de manevre de corectare. Din rău în mai rău. Cei care lucrează part-time sunt cei mai loviți. Trebuie să renunțe la locul de muncă și să apeleze la ajutoarele sociale sau să se mute cu familia acolo unde meseria lor le poate aduce un contract cu normă întreagă. Fie, patronii aleg să piardă afacerile, să intre pe minus pentru a produce „satisfacție socială” menținând mai mulți angajați decât pot.


Specialiștii din PNL, specialiștii independenți, cu toții atrag atenția că haosul provocat pe piața muncii și în politica fiscală are ca sursă transferul contribuțiilor de la angajator la angajat peste care se adaugă dezastrul politicilor economice și fiscale ale celor două guverne semestriale PSD-ALDE din 2017: Grindeanu și Tudose.

Suprapunerea transferului contribuțiilor cu Legea salarizării a dus la majorări fictive, în salariul brut, dar nu și în salariul net (bani în mână). Efectul advers fost tăierea salariilor pentru multe categorii de salariați, care nu au beneficiat de majorările suficiente pentru a compensa impactul negativ al măsurii.

Culmea mizeriei este apelul ministrului Lia Olguța Vasilescu adresat nemulțumiților: veniți cu fluturașii! Ce specialiști are ministerul de este nevoie ca cetățeanul să vină cu fluturașul (confirmarea primirii salariului!) pentru a demonstra că Legea salarizării construită de ei (cei din PSD și ALDE) și transferul contribuțiilor le-au scăzut veniturile nete oamenilor?!

Zilnic apar informații ciudate.

Sorina Pintea, noul ministru al sănătății ia apărarea politicii „criminale” a PSD-ALDE și face declarații șocante. La consilierii din cabinetele demnitarilor salariile scad cu 23% ceea ce este normal, după ministrul Pintea! De ce nu renunță la respectivele posturi, pentru a nu își mai bate joc de oameni?

Coșmarul este această direcție politică adoptată  de PSD: este normală scăderea salariilor și a veniturilor populației angajată în muncă!

Pentru că s-a ajuns la absurd.

Dezastrul provocat de guvernările succesive ale PSD, guvernări semestriale, în condițiile paradoxului celei mai mari creșteri economice din Uniunea Europeană în 2017 (!), își cere prețul în acest an 2018 și va continua și în 2019.

Nu este domeniu economic și social în țară care să nu fie afectat de proasta guvernare. Iar toate acestea, alături de multe alte măsuri luate duc la un viitor de coșmar. România se apropie de o criză economică profundă, determinată doar de proasta guvernare PSD-ALDE cu sprijinul UDMR! În timp ce restul lumii crește, noi ne prăbușim! Pentru că oamenii nu au fost la vot în 2016, iar cei care au fost la vot au ales minciunile PSD.

Niciun comentariu: