sâmbătă, 16 februarie 2019

Cenzura PSD la SRR

COMUNICAT DE PRESĂ AL MEMBRULUI CA AL SRR ALEXANDRU MURARU: CENZURA DECLANȘATĂ DE GEORGICĂ SEVERIN LA SRR ATINGE FAZA PARANOIA. SITUAȚIA SALARIAȚILOR DIN SRR DEVINE INSUPORTABILĂ!

Într-un ritm accelerat, concomitent (evident) cu apropierea alegerilor, cenzura declanșată de dl Georgică-Severin, președintele director-general al Societății Române de Radiodifuziune, atinge faza paranoia, a răfuielilor și a deciziilor samavolnice!

În urma solicitărilor de informații a unui coleg, membru CA, Dl Severin a emis astăzi un „Avertisment” (in atasament: https://goo.gl/kvb1iU) prin care interzice salariaților SRR să ia legătura cu membrii Consiliului de Administrație al SRR, organism numit de Parlamentul României! Prin acest act, Dl Severin se substituie Parlamentului și încearcă obstrucționarea activității membrilor CA.

Dl Severin nu face altceva decât să pună presiuni inacceptabile pe salariații și pe jurnaliștii din SRR, obligându-i la tăcere, pentru ca aceștia să nu poată reclama abuzurile, controlul editorial, directivele politice sau arbitrariul din interiorul radioului public.

Această formă de intimidare grosolană, de a interzicere a dialogului între membrii Consiliului de Administrație și salariați vine pe fondul unei alte măsuri care are în spate intenții dintre cele mai nocive și clare: formarea unei comisii care să verifice acordarea orelor suplimentare din 2016 până în prezent. Aceasta în condițiile în care, se știe în SRR, studiourile teritoriale sunt vizate spre a fi decapitate în perioada următoare. Ori o asemenea comisie ar fi pretextul și alibiul perfect pentru a declanșa asaltul final asupra acestora!

De asemenea, se urmărește înlocuirea dlui Florin Brușten, secretarul coordonator al studiourilor teritoriale, jurnalist în SRR de aproape 30 de ani, și care deține această poziție de răspundere din 2005!

Această sarabandă de decizii arbitrare, de răfuieli, de intimidări, de disimulare a misiunii esențiale a SRR, este inacceptabilă și ea pune radioul public în cea mai ingrată poziție din ultimii ani! Această situație compromite credibilitatea SRR și aruncă SRR în arena presei controlate politic.

Dl Georgică Severin are deja, după un an și jumătate, un bilanț catastrofal la conducerea SRR: nerușinarea propagată public prin cheltuielile exorbitante din fonduri publice la sindrofii și cursuri pe tot mapamondul, prăbușirea audiențelor, colaborările editoriale cu oameni din zona PSD, lipsa oricăror proiecte de anvergură pentru dezvoltarea SRR, ducerea atmosferei din interiorul SRR într-un climat sovietic.

Reflexele ceaușiste ale dlui Severin îl fac total incompatibil cu această demnitate, de a conduce SRR, cel mai mare și mai prestigios trust media din România.

Solicit public dlui Severin retragerea imediată a acestui document și prezentarea de scuze publice salariaților și membrilor CA. Fac, de asemenea, un apel către toții salariații SRR de a ignora acest avertisment, complet abuziv, nelegal și paranoic!

Alexandru Muraru,
Membru în Consiliul de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune

Niciun comentariu: