miercuri, 27 februarie 2019

A trecut și a doua etapă

Laura Codruța Kovesi la Comisia CONT
În prima etapă, la Comisia COREPER, a ambasadorilor statelor membre la Bruxelles, acolo unde s-a dat votul funcționarilor MAE cu mandat de la guvernele statelor membre UE (la noi ar fi trebuit ca ambasadorul să îl reprezinte pe Președintele României!), Laura Codruța Kovesi a fost negată de ambasadoarea României care a votat pentru candidatul Franței.
Pe locul 1 s-a situat candidatul Franței, Jean-François Bohnert (58 de ani), cu 50 de voturi, urmat de Kovesi și candidatul Germaniei, Andrés Ritter (54 de ani), fiecare cu câte 29 de voturi.
A doua etapă, la Comisia CONT (comisia pentru control bugetar), a dat câștig de cauză lui Kovesi. Membrii comisiei, parlamentari europeni, cei care urmăresc execuția bugetară a CE, au fost mai pragmatici. Pentru ei, protecția bugetului UE prin intermediul unui procuror general european specializat în proceduri legale de combatere a corupției a avut prioritate. Dar și aici s-a votat, cumva, politic. Este și normal.
Votul în Comisia CONT: Kovesi obține 12 voturi, Bohner 11 iar Ritter un vot
Acum au loc audierile în Comisia LIBE. Va fi un vot politic 100%. Vom vedea ce va ieși.

Pentru infractorii specializați în devalizarea bugetului național și fraudarea fondurilor europene venite în România, cei care s-au întâlnit deja cu procurorii DNA conduși de Kovesi, ideea prezenței lui Kovesi la vârful Parchetului European este un coșmar. Este un coșmar și pentru cei care în alte state fac aceleași lucruri dar au în mână puterea politică și au pus batista pe țambal prin subordonarea justiției. Nu este exclus ca mafia politică să își dea mâna pentru a forma „internaționala mafiotă” și să încerce blocarea lui Kovesi. Ea are ceva ce nu au ceilalți candidați, profesioniști la rândul lor: experiența exclusivă în activitatea de combatere a corupției. Parchetul European cu Kovesi la cârmă ar zvâcni la treabă. Ar fi un salt direct în mijlocul problemelor, fără o pregătire prealabilă prea lungă. Cu ceilalți, perioada de acomodare ar fi mai lungă, chiar și pentru ei, indiferent de nivelul înalt la care au ajuns din punct de vedere profesional.

Trebuie să fiu cinstit și să recunosc faptul că mafioții din România nu vor avea zile bune în viitor. Chiar dacă Laura Codruța Kovesi nu ajunge procuror general european! Modelul DNA condus de Kovesi a fost studiat de procurorii specializați pe anti-corupție iar viitorul procuror general al UE va începe treaba în România pentru a obține primele rezultate pozitive atât de necesare justificării înființării acestei noi structuri a UE. Mai mult, procurorii români care se vor ocupa de dosarele ce presupun intervenția UE, se vor subordona procurorului general al UE, pe timpul lucrului la aceste dosare, iar Tudorel Toader și prăpădul făcut de acesta în legile justiției nu vor mai avea nici o influență. Dragnea tot unde îți este locul vei ajunge! La fel și ceilalți mafioți care au jefuit fondurile europene la care au avut acces în mod fraudulos.

Sper să fie aleasă Kovesi!

Niciun comentariu: