miercuri, 6 februarie 2019

Într-un an PSD a amețit și amânat, până a pus cruce tuturor spitalelor promise

COMUNICAT DE PRESĂ AL VICEPREȘEDINTELUI PNL CRISTIAN BUȘOI:

CUM NE FACE PSD DIN VORBE. ACUM UN AN, ERAM ACUZAT CĂ MĂ OPUN SPITALULUI METROPOLITAN;

DEȘI PNL A VOTAT, ÎNTR-UN AN S-A FĂCUT ZERO BARAT

Într-un an PSD a amețit și amânat, până a pus cruce tuturor spitalelor promise: și la cel din Capitală și celor regionale. Niciunul nu se mai face până în 2020.

“Nu m-am așteptat ca Bușoi, care e medic, să dea ordin consilierilor PNL și să îi amenințe că îi vor da afara din partid dacă votează. Fac apel la liderul PNL Ludovic Orban să ia măsuri cu privire la Cristian Bușoi, pentru că el se face vinovat de respingerea spitalului”, declara Primarul General pe 21 ianuarie 2018.

PNL a votat în CGMB, în 22 februarie 2018, ca Primăria Capitalei să preia terenul autobazei RATB Pipera, pentru a construi un spital pentru care, la acel moment, Primăria nu prezentase însă nici măcar proiect, doar vorbe.

A trecut un an și PSD nu a mişcat nimic în legătură cu spitalul pe care l-a promis. Acest spital ar trebui să suplinească secţiile pentru care, în Bucureşti, nu sunt paturi suficiente: oncologie, radioterapie, neurologie, terapie intensivă, recuperare medicală. Dar nu s-a făcut nimic.

Încă o dată, ca să fie clar: într-un an de zile, administraţia PSD a Capitalei nu a venit nici măcar cu prezentarea proiectului spitalului.

Bucureștenii și la fel ca ei, cetățenii din toată țara trebuie să înțeleagă un lucru: aceste spitale, și cel din București și cele regionale, se pot face.

Există bani, există posibilitatea să fie începute proiectele rapid, iar construirea lor ar rezolva enorm din problemele din Sănătate: de la dotări, organizare şi condiţii mult mai bune pentru medici și pacienți, până la problema infecţiilor nosocomiale.

PSD nu este interesat de sănătatea românilor. Nu este o declaraţie politică. Aceasta este realitatea guvernării PSD locale şi naţionale. Este realitatea faptelor PSD.

Cristian Bușoi,
Vicepreședinte PNL

Niciun comentariu: