miercuri, 27 februarie 2019

Decizii ale BPEx al PNL. Cine nu le respectă ...

DECLARAȚIILE DE PRESĂ ALE PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN - 27 FEBRUARIE 2019

Bună ziua! Am convocat o reuniune extraordinară a Biroului Executiv al Partidului Național Liberal în care am luat mai multe decizii pe care vi le voi prezenta.

Prima decizie este aceea de a mandata grupul parlamentar de la Camera Deputaților să ceară în reuniunea de plen de astăzi introducerea pe ordinea de zi , pentru dezbatere în plen și pentru votul final, a proiectului de lege inițiat de Partidul Național Liberal privind majorarea alocației pentru copii, ca o garanție a faptului că alocațiile pentru copii se vor majora de la 1 martie.

Termenul de depunere a raportului de către Comisia de muncă, cea care a fost mandatată de Biroul Politic al Camerei Deputaților să realizeze raportul, este astăzi, 27 februarie. Ieri, în Comisia de muncă, în ciuda solicitării Partidului Național Liberal, susținut de opoziție, de a finaliza raportul majoritatea PSD-ALDE au refuzat finalizarea raportului și din acest motiv, în  temeiul prevederilor regulamentare, Partidul Național Liberal  va cere în plenul de astăzi introducerea pe ordinea de zi a proiectului de lege privind majorarea alocațiilor pentru copii.

A doua decizie a fost aceea de  a valida în Biroul Executiv, candidatul care a fost negociat de întreaga opoziție pentru funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, este vorba despre actualul vicepreședinte al Autorității Electorale Permanente și anume domnul Marian Muhuleț care a primit votul de susținere din partea Partidului Național Liberal în baza negocierilor realizate de liderii grupurilor parlamentare ale PNL.

A treia decizie  a fost aceea de a mandata grupul parlamentar de la Senat să atace poziția majorității PSD-ALDE care a refuzat dezbaterea în Comisia de buget-finanțe, în plenul Senatului, implicit, a OUG 114 și vom solicita prelungirea termenului de dezbatere astfel încât să putem să respingem OUG 114 și în Senat.

A patra decizie pe care am luat-o este legată de adoptarea scrisorii finale care va fi trimisă în cursul zilei de astăzi către Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, în care solicităm APCE sesizarea Comisiei de la Veneția privitoare  la OUG 90, OUG 92 și OUG 7, ultima OUG care a fost adoptată , care reprezintă atacuri grave ale majorității guvernamentale împotriva independenței Justiției și care instituie un cadru în care, practic, independența magistraților dispare iar magistrații vor fi puși sub comandă politică  și sub amenințarea unui pluton de execuție care a fost înființat sub numele de Secția specială pentru investigarea infracțiunilor comise de procurori și judecători.

În fine, ultima decizie luată de Biroul Executiv al Partidului Național Liberal este aceea de soma conducerea PNL București să respecte strategia politică stabilită în forurile statutare ale Partidului Național Liberal și anume aceea de opoziție totală împotriva administrației PSD a Bucureștiului.

Am mandatat conducerea pe București, consilierii generali ai Partidului Național Liberal să nu participe la voturile de astăzi. Războiul din interiorul PSD-ului nu ne privește, populația a votat în majoritate pentru niște promisiuni electorale care au fost făcute de candidații PSD și care au fost încălcate sistematic de cei care au fost aleși, primar general și primari de sectoare, de către cei care au majoritatea în Consiliul General, iar poziția Partidului Național Liberal trebuie să fie foarte clară, de opoziție împotriva administrației PSD.

De asemenea, am luat decizia în Biroul Executiv ca Partidul Național Liberal să nu depună niciun candidat pentru funcția de viceprimar general, pentru că nu putem accepta sub nicio formă ca pe final de mandat , Partidul Național Liberal să participe în conducerea executivă a Primăriei, în condițiile în care se prefigurează  un dezastru total  al administrației Firea, al administrației PSD a Bucureștiului care și-a bătut joc de bucureșteni și care  a călcat în picioare toate promisiunile care au fost făcute către bucureșteni.

De asemenea, am luat decizia că oricine nu respectă decizia Biroului Executiv va suporta consecințele statutare, adică se află în afara Partidului Național Liberal.

( Există zvonuri conform cărora primarul general ar fi discutat cu un consilier general liberal pentru funcția de viceprimar.)

Nu mă interesează ce discuții au avut, decizia Biroului Executiv este foarte clară, Partidul Național Liberal trebuie să-și propună câștigarea alegerilor locale din București și nu să participe la dezastrul administrației actuale, indiferent ce oportunități există astăzi.

Nu ne interesează războiul din PSD, este problema lor cum se omoară între ei, cum în loc să se ocupe de administrație se răfuiesc între ei. Partidul Național Liberal trebuie să respingă orice fel de proiect care afectează negativ viața bucureștenilor și, de asemenea, să se pregătească pentru alegeri, nicidecum să participe în vreun fel la vreo decizie în care este implicată actuala majoritate din Consiliul General.

( Vor exista sancțiuni pentru cei din PNL București care au venit cu această propunere de viceprimar?)

Președintele PNL București nu a participat la ședință, el este mandatat de mine, personal, să participe astăzi la reuniunea LIBE din Parlamentul European la care se va lua decizia privitoare la candidatul român pentru funcția de procuror șef.
Vom discuta luni în Biroul Executiv, vom face o analiză a situației din București astfel încât să luăm deciziile care se impun pentru a oferii garanții ferme că Partidul Național Liberal, în București, va continua bătălia pe viață și pe moarte cu o administrație care distruge Bucureștiul.

(V-aș întreba dacă ați urmărit audierea de ieri a doamnei Kovesi? Cum vi s-a părut și cum vi s-au părut intervențiile europarlamentarilor români?)

Aș prefera să nu comentez. Prestația doamnei Kovesi, pot să vă spun din informații de la europarlamentarii care au participat, a fost o prestație foarte bine apreciată, răspunsurile doamnei Kovesi au fost răspunsuri concrete, precise și în mare parte a reușit să convingă mulți parlamentari.

De altfel, trebuie să știți că astăzi, vicepreședintele grupului PPE din Parlamentul European a transmis către fiecare europarlamentar PPE care este membru în Comisia LIBE, decizia PPE de a susține candidatura candidatului român.

( Vă așteptați ca PSD să fie de acord cu introducerea proiectului de lege pentru majorarea alocațiilor pe ordinea de zi? Este posibil să asistăm din nou la un scandal în plen?)

Aici nu este vorba despre scandal, noi nu facem niciun scandal, noi solicităm respectarea regulamentului și oferirea garanției că alocațiile pentru copii vor crește de la 1 martie. Pentru a oferii această garanție, soluția pe care o propunem în Parlament este perfect regulamentară, normală și de bun simț și în interesul copiilor și anume, aceea de a adopta proiectul de lege astăzi pentru ca el să poată să fie promulgat de președinte și de la 1 martie să se poată majora alocațiile.

( Ne puteți spune ce prevede proiectul?)

Este exact majorarea care a fost prevăzută în amendamentul PNL care a fost susținut la Legea bugetului de stat. De asemenea, prevede suplimentar să nu mai rămână fixă alocația ci să existe un mecanism de indexare anuală a alocației în funcție de rata inflației anuale.

( Domnul Nazare v-a oferit vreo explicație cu privire la propunerea de viceprimar al Capitalei?)

Aș vrea să calific doar ca o stângăcie această decizie și aș califica-o ca o neînțelegere foarte clară a poziției Partidului Național Liberal.

(V-aș întreba, pentru că tot discutam ieri despre europarlamentare, v-ați gândit la un profil al candidatului PNL pentru aceste alegeri?)

Partidul Național Liberal are cei mai influenți europarlamentari români la nivelul Parlamentului European, lucru care a fost confirmat pe publicații de prestigiu de la nivel european. Orice candidat va fi votat ca să reprezinte Partidul Național Liberal în Parlamentul European va fi un candidat care va reușii să se bată pentru interesele României și va reușii să influențeze deciziile care se iau la nivelul instituțiilor europene, în favoarea românilor.  Ca atare, nu există un portret robot, pentru că noi nu facem portret robot. Avem 49 de candidați care își vor prezenta candidatura și vom decide în forurile statutare componența listei.

Niciun comentariu: