sâmbătă, 9 februarie 2019

Imposibila suzeranitate

Două partide au pus de o alianță preelectorală. USR și PLUS, Barna și Cioloș, au bătut palma în aplauzele unor grupuri restrânse de la nivelul conducerii celor două partide. La USR cei din conducerea colectivă, la PLUS cei stabiliți de Cioloș. La USR alianța este aprig disputată de membrii săi, unii foarte deranjați că voința lor nu a fost luată în considerare iar conducerea USR a clacat pe timpul negocierilor cu PLUS în favoarea ambițiilor lui Cioloș care și-a impus „vasalii” pe locuri eligibile. Locuri devenite eligibile prin munca miilor de USR-iști pe timpul campaniilor desfășurate de USR în stradă, în fiecare mare localitate, în fiecare colț de stradă. O formulare interesantă am citit pe „undeva”: USR un partid al membrilor iar PLUS „o monarhie politică”, Cioloș având comportamentul monarhului care dispune fără a avea nevoie de părerea, acceptul sau susținerea „vasalilor”. Nu trebuie să ne mire. Parvenitul ajuns „la putere” este disperat să arate că „are putere”. Forma cea mai simplă, cea mai la îndemână, este să mimeze organizarea monarhică. Își domină aserviții cu favoruri. Nu le mai are, dispare și această formă de „monarhie”. Tiparul îl aplică, deocamdată cu mai mult succes, infractorul Liviu Dragnea în PSD.

Cineva își exprima mulțumirea că Barna și Cioloș au anunțat că „opoziția va avea un candidat comun la alegerile locale în București”. S-a grăbit. S-a grăbit pentru că Cioloș și Barna înțeleg prin „opoziție” USR și PLUS. Exclus PNL! Pentru ca ei să accepte PNL „în opoziție”, PNL trebuie să accepte să renunțe la propria suveranitate organizațională, ba chiar la tradiția liberală, la propriul program, la propriile proiecții politice și să accepte mixtul de valori politice - o struțo-cămilă socialistă, social-liberală, protecționistă, „monarhistă” prin acceptul supremației lui Macron -, încropit de Cioloș și impus USR. Un fel de social-democrație pro-europeană botezată „progresism”, fără a face declarații ferme că vrea să fie și ceva „liberalism” pentru că nu cade bine la pipota francezilor de la En Marche, termenul de „liberal” fiind aproape de neacceptat în Franța lui Macron. Mai ales „libertatea economică”, esența liberalismului alături de libertatea persoanei. Franța nu acceptă „libertatea economică”, indiferent de formațiunea politică aflată la putere. Tradiție la care a aderat Cioloș și văd că și USR, dacă iau de bună declarația lui Ghinea aruncată cu multă mândrie în media.

Suntem în anul 2019, luna februarie. După toate datele existente despre formațiunile politice în opoziția parlamentară este doar USR care colaborează, punctual, cu PNL - principala forță de opoziție la coaliție de guvernare PSD-ALDE-UDMR -, și PMP. Cioloș și partidul lui, PLUS, nu există în Parlamentul României, așa că nu este în opoziție! Este inadmisibil să accept ca acest Dacian Cioloș să se erijeze în „liderul opoziției”! Este un impostor! Este o lipsă de bun simț evidentă ieșirea în media a acestui feudal politic, Dacian Cioloș, care dă „la o parte” toată activitatea PNL ca partid de opoziție în Parlamentul României, care pur și simplu neagă rezultatele PNL de până acum, sfidând realitatea. Cioloș și partidul lui fiind o „realitate virtuală” până când va deveni o realitate parlamentară. Are șanse, a invadat USR, prin „caii troieni” amplasați din timp, s-a pus în fruntea listei europarlamentare a USR și se pare că își va impune „vasalii” și la alegerile locale și la cele parlamentare ce urmează. Acțiunile lui Dacian Cioloș sunt agresive față de PNL. Vrea să dea impresia că un partid ca PNL, cu peste 250.000 de membri și milioane de susținători este sub nivelul lui, al omului Dacian Cioloș. Nu vorbesc despre PLUS care nu are încă nici o activitate politică semnificativă. Nu există politic pentru că nu este în Parlamentul României. Este unul dintre sutele de partide formate de mici grupuri cetățenești pe lângă unii ambițioși locali, un fel de „monarhi politic” la fel ca Dacian Cioloș.

L-am susținut. Când a fost susținut de PNL pe timpul Guvernului Cioloș păcălit fiind de faptul că a fost prezentat mai mereu ca un purtător al valorilor liberale. A fost o mare surpriză pentru mine să aflu că Cioloș este departe de liberalism. Am fost mințiți. Cioloș este un primitiv politic. Este un cameleon funcționăresc. Acum se vrea lider politic. Ei bine, simt că avem obligația să împiedicăm revenirea la „cel mai iubit fiu al poporului român”!

Dacian Cioloș este un bun funcționar. Nu are stofă de politician. Pălăria este prea mare. Se vrea suzeran! Caraghios!

Niciun comentariu: