luni, 18 februarie 2019

Ludovic Orban și Robert Sighiartău, declarații de presă

DECLARAȚIILE DE PRESĂ ALE PREȘEDINTELUI PNL, LUDOVIC ORBAN ȘI ALE SECRETARULUI GENERAL AL PNL, ROBERT SIGHIARTĂU – 18 FEBRUARIE 2019



Ludovic Orban

Partidul Național Liberal declară război total  împotriva OUG 114. Am luat decizia de a demara o campanie care să fie adresată către toți cetățenii români, campanie care se va derula prin toate mijloacele de comunicare posibile, atât prin media cât și prin online, de asemenea, prin campanie directă către cetățeni pentru a determina cetățenii să se adreseze către fiecare parlamentar din coaliția de guvernare PSD-ALDE-UDMR astfel încât să le comunice dorința cetățenilor de a vota împotriva OUG 114.

Efectele OUG 114 sunt catastrofale și vor înrăutății viața fiecărui român. Fiecare cetățean român va fi obligat să plătească taxe și impozite mai mari, la nivelul plafonului maxim, ca urmare a OUG 114, fără ca la baza stabilirii impozitelor și taxelor să fie hotărâri ale Consiliilor locale sau ale Consiliilor județene.

Ca urmare a OUG 114, fiecare cetățean  român va plăti energia electrică, gazul și energia termică cu un preț mai mare decât prețul actual. Fiecare companie, când va fi obligată să semneze contractul de furnizare a energiei electrice sau contractul de furnizare a gazului natural, va plăti între 30% și 50% mai mult pentru aceste utilități care le sunt furnizate.

Ca urmare a OUG 114, fiecare cetățean român riscă să aibă rata mai mare la bancă iar dacă vrea să ia credit, să aibă o dobândă mai mare la credit și implicit să aibă o rată mai mare la acest credit.

OUG 114 va înăsprii condițiile de creditare nu numai pentru cetățeni ci pentru toate companiile. Companiile vor putea obține credite în condiții mult mai severe și cu o dobândă mult mai mare, lucru care le va afecta profitabilitatea și mai ales competitivitatea la nivel național și internațional.

Prin OUG 114 se va desființa Pilonul 2 de pensii. Visul PSD-ALDE de a naționaliza Pilonul 2 de pensii va fi pus în practică pentru că nicio firmă privată dintre firmele private care administrează astăzi banii din Pilonul 2 de pensii nu va mai rămâne pe piață, va renunța la administrarea acestor bani pentru că sunt impuse în OUG 114 condiții care îi împiedică să își mențină profitabilitatea și vor determina întârzierea recuperării investițiilor făcute pe perioade de 40-50 de ani.

Prin OUG 114, categorii sociale importante nu vor beneficia de creșterile de venituri la care au dreptul și aici este vorba de deținuții politici, este vorba despre persoanele persecutate în perioada comunistă, este vorba despre urmașii celor care au murit la Revoluție și de răniții din Revoluție, este vorba despre cadrele militare care au suferit de pe urma abuzurilor regimului comunist. Până și membrii Academiilor din România, a Academiei Române, a Academiei de Științe vor fi afectați negativ de această OUG 114 pentru că prin această OUG 114 li se plafonează până în 2022 indemnizațiile la care au dreptul.

Prin OUG 114 va fi întârziat sau blocat procesul de absorbție a fondurilor europene de către autoritățile locale. Diavolul se ascunde în detalii,  fără nicio consultare publică a reprezentanților autorităților locale, OUG 114 mută controlul ex-ante pentru documentațiile de licitație în cadrul proiectelor autorităților locale de investiții finanțate din fonduri europene de la ANAP, Autoritatea Națională de Achiziții Publice către autoritățile de management care nu au niciun angajat specializat, niciun compartiment care să fie destinat acestor activități și care, mai ales, nu sunt acreditate de Comisia Europeană ca să deruleze control ex-ante pe documentațiile de licitație, pe proiectele de investiții finanțate de autoritățile locale prin fonduri europene.

OUG 114 va provoca o catastrofă în economia  românească iar consecințele vor fi dramatice putând să ducă chiar până la aducerea României în stare de recesiune economică, anularea oricărei șanse de creștere economică pe care o are România astăzi.

Obiectivul campaniei noastre este ca un număr cât mai mare de cetățeni să determine parlamentarii să voteze împotriva OUG 114, alături de PNL, pentru a reușii abrogarea acestui act normativ criminal care pune în pericol dezvoltarea României.

PNL a luat decizia de a-l desemna în calitate de șef de campanie pentru alegerile pentru Parlamentul European pe secretarul general al partidului,  domnul Robert Sighiartău care, care cu siguranță, va fi ajutat în acest demers temerar de întreaga echipă de conducere a Partidului Național Liberal și de mine personal. Îl invit pe domnul secretar general să vi se adreseze.

Robert Sighiartău

Sunt onorat să accept această responsabilitate, o responsabilitate conferită de colegii mei din Partidul Național Liberal. Mi-am asumat această poziție pentru că eu cred în proiectul Partidului Național Liberal pentru alegerile europarlamentare.

Partidul Național Liberal va fi primul partid care va merge în campania electorală și le va spune românilor ce a făcut pentru ei. Partidul Național Liberal are cei mai buni europarlamentari, Partidul Național Liberal a fost singurul partid care a fructificat avantajele aderării la UE, prin faptul că primarii Partidului Național Liberal, administrațiile locale, sunt cele care au atras cele mai multe fonduri europene și, sunt sigur de asemenea,  că vocea românilor, prin Partidul Național Liberal, va fi respectată în continuare în Parlamentul European.

De asemenea, Partidul Național Liberal este principalul partid care poate înfrânge Partidul Social Democrat la următoarele alegeri, Partid Social Democrat care este adversarul UE. Principalul nostru obiectiv în aceste alegeri va fi înfrângerea Partidului Social Democrat, care va culmina cu ieșirea din viața politică a lui Liviu Dragnea. Sunt sigur ca Partidul Național Liberal, cu aleșii locali, cu membri și cu toată echipa și inclusiv cu susținerea românilor va reuși în aceste alegeri europarlamentare să fie primul partid din România.

Ludovic Orban

(V-aș întreba dacă aveți un scor până unde vreți să ajungeți, o țintă anume la europarlamentare, dacă ați discutat despre acest lucru?)

Suntem în analize și vom identifica obiectivele electorale la fiecare nivel, la nivel local, la nivel județean și ca o consecință și la nivel național.

(Despre listă ați discutat?)

Știți foarte bine că am amânat un pic votul la liste, din cauza faptului că foarte mulți candidați și candidați importanți din partid care trebuie să își prezinte candidatura au fost în imposibilitate de a fi prezenți, atât europarlamentari care sunt implicați în activități la nivelul Parlamentului European, în special în susținerea candidaturii doamnei Koveși pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European. De asemenea, sunt alți lideri importanți care din motive obiective nu au putut fi prezenți și am hotărât să amânăm audierea, urmând consultarea cu toți candidații, cu toți cei 49 de candidați. Vom stabili o data la care să permitem fiecărui candidat să se prezinte în fața forurilor statutare ale partidului și să poată să încerce să convingă colegii că merită un loc cât mai bun pe listă.

(Înțelegem că ați mai comandat un sondaj pe lângă cel mare pe care l-ați avut inițial și ale cărui rezultate au venit?)

De unde ați tras această concluzie?

(Așa a apărut, o informație că au mai fost comandate sondaje)

Partidul Național Liberal, de când sunt eu președinte, a comandat constant sondaje de opinie. Nu comandăm sondaje de opinie ca prin intermediul acestora să încercăm să manipulăm opinia publică. Obiectivul nostru, cu fiecare sondaj de opinie, este acela de a înțelege nevoile reale ale românilor, așteptările pe care le au, prioritățile pe care le au și în mod clar pentru a putea racorda acțiunile și mesajele Partidului Național Liberal la așteptările cetățenilor români. Facem sondaje de opinie cu o periodicitate, cel puțin lunară, nu este un nou sondaj de opinie. Sigur, am făcut o singură cercetare in-depth prin intermediul companiei cu care am lucrat, o asemenea cercetare nu poți să o faci foarte des. De ce am făcut această cercetare in-depth pentru că permite o analiză pe fiecare subgrup, pe fiecare categorie socială, permițându-ți posibilitatea de a avea sub eșantioanele reprezentative. De exemplu, sunt case de sondare care dau scoruri pe regiuni, nu au capacitatea să facă lucrul acesta când apelează la un eșantion de 1000 de subiecți pentru că eșantionul pe regiuni sau pe zone îți ajunge la 150 de persoane și nu are nicio reprezentativitate reală, ca atare, am avut nevoie de acest sondaj ca să știm foarte clar fotografia la zi, să cunoaștem exact care sunt așteptările, măsurile care sunt cel mai susținute, astfel încât să fixăm prioritățile în funcție de agenda reală a cetățenilor români.

(Vreau să revin la lista cu europarlamentari, Adina Vălean este pe această lista? Ați purtat discuții, dacă se pune această problema?

Vom comunica componența listei după adoptarea ei în Biroul Politic Național


(Ați luat o decizie privind sesizarea la Curtea Constituțională a legii bugetului? Știam că făceați o analiză)

Încă mai avem. Știți foarte bine, echipa noastră de juriști, în special partea din echipă care sunt specializați pe drept constituțional, analizează, dacă vom găsi vom anunța, dacă nu vom identifica temeiuri solide de neconstituționalitate există și alte căi și proceduri.

( O posibilitate de a sesiza împreună cu USR pe această temă?)

V-am spus că în prezent nu am identificat temeiuri solide de atacare la Curtea Constituțională.
Vă mulțumesc!

Niciun comentariu: