Ce ma deranjeaza in cel mai inalt grad este ca pe juridice.ro se produce cu materiale informative despre lucrul Comisiei parlamentare un pedelist pervers, o caricatura juridica, senatorul spamurilor, Iulian Urban. Dar ma multumesc cu ce am.
Avand in vedere faptul ca atat in Parlament cat si in executiv exista tot felul de panarame portocalii care si-au dat cu parerea total aiurea cu privire la independenta judecatorilor, unii afirmand ca trebuie sa existe un control asupra fiecarui judecator in parte dar si asupra hotararilor luate de acestia, hotarari ce urmeaza a fi evaluate (?!) in vederea salarizarii lor "dupa performanta", obiectivul de mai sus se impune cu necesitate.
Independenta Justitie si a fiecarui judecator in parte reprezinta o garantie pentru justitiabil cu privire la calitatea si corectitudinea actului de justitie si nu un privilegiu al magistratilor.Este evident faptul ca portocalii isi doresc o dictatura. Doar in conditiile unei dictaturi este posibil sa pui niste "politicieni" sau aserviti acestora sa "evalueze" hotararile si sentintele instantelor de judecata si sa aprecieze care merita platita si care nu !
Un domeniu coplesitor. Finantarea sistemului. Iar principiile sunt de bun-simt. Iar la guvernantii portocalii tocmai bunul-simt lipseste. Pogea, de exemplu, este suma lipsei de bun-simt din orice punct de vedere l-ai analiza.
Transferarea atributiilor de la MJ la ICCJ privind gestionarea bugetului instantelor de judecata este una din masurile cheie pentru asigurarea independentei Justitie. Dupa aceia se cuvine a asigura sumele necesare functionarii instantelor si parchetelor. Fara a face referire clara in text, insa Ministerul Public isi va gestiona bugetul independent, la fel ca ICCJ. Ministerul Justitiei ca atare ramane ca o interfata intre acestea si Guvern cu privire la promovarea bugetului necesar organizarii si functionarii Justitiei in ansamblul.
Realizarea principiilor din cadrul obiectivului de mai sus reprezinta principalul obstacol in calea intentiilor criminale ale lui Basescu si a altor panarame politicianiste de a subordona Justitia. Cresterea rolului CSM in procesul legislativ, pana la a declara nul un proiect de act normativ care priveste activitatea Justitie care nu are avizul favorabil al CSM, este un pas important in normalizarea relatiilor dintre puterile statului. Se va realiza ? Cu Basescu inca cinci ani la Cotroceni sunt slabe sperante. Individul are in intentie sa devina un fel de Ceausescu, ceea ce duce cu gandul la judecatori si procurori membri de partid pentru a avea garantia apararii inaltelor comandamente ale politicii de partid si de stat portocalii pentru propasirea revolutiei basesciene la orase si sate. Nu ?!
Obiectiv de dupa realizarea principalelor obiective aratate mai sus.
Acest obiectiv se impunea. Basescu a "lucrat" constant la daramarea increderii publicului in sistemul judiciar. De fapt a lucrat la prabusirea increderii cetateanului in statul de drept. Iar zilele din urma au multe, tare multe exemple in care fie Basescu fie acolitii lui, sa nu uitam pe sinistra Monica Macovei cea care a declansat de la numirea in functie in 2004 balacareala politicianista publica a magistratilor judecatori, a continuat sa dea lovituri Justitie prin pozitia exprimata fata de magistratii judecatori care s-au revoltat impotriva abuzurilor executivului. Incercarea disperata a lui Basescu de a distruge Justitia prin intermediul lui Boc si Pogea a esuat. Judecatorii reprezentati de Mona Pivniceru, Adrian Neacsu, Dana Garbovan si procurorii reprezentati de Constantin Sima s-au unit si au facut front comun si au stopat actiunile distrugatoare ale Guvernului Basescu-Boc-Geoana.
Basescu, Boc si camarila portocalie nu pot face reforma Justitiei. Nu o inteleg, nu o doresc. Ei au actionat pana acum ca infractorii care vor distrugerea sistemului ce ii poate condamna pentru crimele comise. Actiunile individuale ale judecatorilor si procurorilor au pus capat, sper, elanului distructiv al PD-L. Uniunile civile ale magistratilor au fost insotite in demersul lor de catre institutiile Justitiei: CSM, ICCJ, Curtile de Apel, tribunale si judecatorii iar in unele cazuri de catre parchetele de pe langa acestea. Ministerul Public condus de Kovesi si DNA condus de Morar au bagat initial contre si au incercat sa opreasca procurorii ce au solidarizat cu judecatorii dar nu au reusit. Au ramas singuri, slugi credincioase basesciene.
Sa speram ca nu peste mult timp Romania va redeveni un stat de drept. Fara o Justitie independenta si egala celorlalte puteri ale statului, legislativa si executiva, statul de drept nu exista.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu