vineri, 23 octombrie 2009

Zi nefasta pentru unii, fericita pentru altii.

Ieri, ca tot romanul cu pasiune fotbalistica, am asteptat sa prindem covrigul de pe coada cainelui din Giurgiu. Aiurea. Ganduri marete din neputinti marunte.

Steaua acasa cu Fenerbahce a capotat. Daca stau sa ma gandesc mai bine, am avut noroc. Mare noroc. Turcii puteau face un scor mult mai mare daca nu se opuneau Ghionea, Baciu, Rada, Golansky si cel mai bun jucator "roman" de pe teren, Zapata. La mijloc era unul cu Bic ..., un "aerian" tanar, promovat ostentativ de o presa obiedienta cu familia Becali. In fata alte "parasute" fotbalistice: Szecheli, Surdu, Dayro... Pacat de munca lui Toja. Nu are "romanul"asta cu cine juca. Iar grecul Kapetanos si inimosul Nicolita au incercat ei dar nu au putut. Erau singuri in fata unei aparari bune. Iar Surdu, offffff, nici sa impinga mingea in poarta nu a fost in stare, dara sa creeze faza de gol pentru cei doi din jur, un grec si un roman, care i-au oferit de multe ori posibilitatea sa se afirme.

Nu poti trai doar din ocazii. Golul turcilor a fost de manual. Tactic turcii au peste noi. Cu mult.

Dinamo s-a comportat in nota obisnuita. Caine cu cei mici, miel cu cei puternici. Asa este cand vrei sa faci din rahat-bici (la Steaua) si din tantar-armasar (la Dinamo). Ambele echipe sunt parazitate de verii Becali, afaceristii "responsabili" cu onoarea sportiva a romanilor in fotbal. Daca le iese lor banul, nici o problema. Jucatorii care au pierdut sunt mari. Daca nu le iese, de vina sunt jucatorii "de doi bani bucata" impresariati de altii. Verilor Becali li se alatura Ovidiu Ioanitoaia, gurul din presa sportiva care a girat denaturarea adevarului despre valoare. Ioanitoaia este cancerul presei sportive. El si sleahta care il secondeaza au creat "valori" din cuvinte dar incapabili pe teren. Daca au ajuns sa umple cerul fotbalului romanesc cu toate hahalerele pe post de stele inseamna ca am ajuns rau. Tot fituica la care scriu indivizii este cea care a venit cu ideea stupida de a face cheta pentru drogatul de Mutu, promovat ostentativ ca model sportiv !

Norocul nostru este ca "la tara" cresc echipe adevarate. Norocul nostru este ca exista un Dan Petrescu, un Sabau, un Grigoras, un Lacatus, un Razvan Lucescu si altii, oameni care au inima pentru fotbal si posibilitatea sa promoveze adevaratele valori. Cu rezerva ca Razvan poate fi acuzat, la un moment dat, de favorizarea unor jucatori care se pare ca fac parte dintr-o schema de familie. Totusi, ii dau credit.

CFR a pierdut. Nu am o mare simtire pentru echipa clujeana, este formata din straini si chiar daca unii dintre ei imi plac, sunt totusi prea multi intr-o echipa romaneasca. Poli Timisoara a obtinut un egal. Rezonabil avand in vedere faptul ca echipa are in componenta jucatori fara mare experienta in meciurile internationale. Oricum, este cel mai bun rezultat de ieri. Chiar daca in meciurile urmatoare Timisoara nu are sanse prea mari, a facut un parcurs bun pana in prezent.

Turcii merita pozitia superioara fata de romani in fotbal. Nu doar investitiile ci si arta de a combina experienta jucatorilor in varsta cu elanul si dorinta de afirmare a tineretii este cheia succesului lor. Merita felicitati. Turcia a luat 6 puncte ieri de la Romania pe merit.

6 comentarii:

Florin Matei spunea...

Tizule, şi eu gândesc la fel. Pentru că am tangenţă cu gazetăria sportivă, îţi cer permisiunea să exploatez o idee din postul tău.

Crăciun Florin spunea...

Cu cea mai mare placere. Imi place cum scrii. Sa imi spui unde vei publica si daca pot lua de pe net materialul.

ELMMAR spunea...

De la sursa, despre Nutzy din Pleshcoi

Am aflat direct de la sursa ca acuzatziile privind cheltuielile frauduloase (80.000.000 euro) la Ministerul Turismului, nu sunt adevarate.

Legat de ministerul lu’ Nutzy nu trebuie sa avem nici o suspiciune.
Totzi banii au fost judicios investitzi.

Astfel, au fost achizitzionate lucruri esentziale pentru turism:
1 Tampoane cu swarovsky nu numa’ cu aripioare (pana si masura XXL si in varianta de 5 litri);
2 Chilotzi de dama cu atza in fatza;
3 Izmene gonflabile cu ventilator la spate;
4 Chilotzi barbatesti cu slitzul in spate;
5 Prezervative cu aroma de carnatzi de Pleshcoi (pardon, testicul);
6 Pilule contraceptive pentru sex oral;
7 Gama completa de parfumuri “Băse de lux” (pentru pachetele turistice clasa I) si gama de parfumuri “Băse de fâSS” (pentru pachete turistice cu pretz redus, destinate pensionarilor);
8 Sapun “Sulfina” (chiar mai prost ca “Cheia”);
9 Tzashpe tone praf de outze pentru maioneza “Alma”;
10 Bautura alcoolica fermentata “Zeama de bok cu spume” – rezerva speciala pentru pedelisti.

Sa nu spuna nimeni ca dupa asemenea achizitzii nu justifica Nutzy tot bugetul ministerului pe 10 ani!

Crăciun Florin spunea...

@ELMMAR,

Normal, cheltuielile au fost facute in cadrul Ligii Campionilor la fotbal din Europa. Justificarea tine.

ELMMAR spunea...

Ciocanitoarea Woodrea

A fost odată ca întotdeauna o ciocănitoare, Woodrea, pe numele ei de păsărică. La măritiş, păsăruica a declarat în faţa papagalului credul de la primărie că se va da pe corpul ei numai cu Cocoş Anel, până ce moartea licentzelor îi va despărtzi.

Dar codobatura neastâmpărată a sărit din cuib şi s-a depărtat atât de mult de parcarea conjugală, până şi-a pierdut busola şi a luat-o, când pe sus, când pe jos, Taifunul Băs, s-o scape din vrie. Acesta e riscul în sporturile extreme, practicate fără licentză şi fără echipamentul obligatoriu din prospect (chilotzei cu tzepi, sutien cu şmirglu, strugurel antiderapant, jartele cu piton etc): dacă eşti fată cuminte, eşti luată drept o cârnăcioară blondină fraieră de Pleşcoa, pe când, dacă eşti fată rea, eşti luată de copan şi dată de-a dura pe scările guvernului, boc-boc!, până îtzi apare în prag ministerul turizdelor platinate, ecumenice din cap până-n picioare cu drept-credincioşii şi mai ales cu ateii, fie ei marineri sau ba.

Dar Ciocănitoarea Woodrea nu a îmbrătzişat această carieră (impregnată pe veci de inconfundabilul Taifun Băs) numai din talent, numai cu ce a primit de la natură. Zburătoarea a ciocănit mult până şi-a desăvârşit studiile, dormind sub pernă cu maxima care spune că reuşita înseamnă 10 % inspiratzie şi 90 % transpiratzie. Şi dă-i şi transpiră, şi pune-te pe tocit! Dreptul a învătzat-o că nu e bine să te pui rău cu piratul din poveste, că durul odată te trimite pe şoseaua de centură, ca pe Lavinia Tandru, de nu mai pupi demnitate publică. Stângul a învăţat-o că, dacă eşti o Miss cuminte şi stai cu Roburta pe carte, ajungi la ce cameră vor sfincterele matale fermecate. Ba chiar potzi ajunge pe podiumul marilor functzii endocrine din stat. Păsăroaia noastră a mai studiat cazuistica ministerială şi, precaută, dând foarte rar cu stângul în dreptul, a băgat la cap că, şi dacă eşti cam boangiu, dar ştii să nu faci mutre de mică la arătat chiloţeii lui nenea căpitanul, prinzi de nu te vezi executivul gros, din ce parte îtzi place mai mult. Sau mai tare.

Aşa i-a venit Ciocănitoarei Woodrea ideea că, din moment ce există precedentul cu Ancutza Boagiutza, care s-a aşezat pe jiltzul încă fierbinte, abia eliberat de Băs la Transporturi, dânsa de ce nu ar putea fi prima fomeie româncă şefă de stat, în orice pozitzie, numai cotroceană să fie? Istoria României are dreptul la mai mult decât la succesurile limitate ale celor câteva Elene, care nu au cutezat mai sus decât umilitorul cabinet 2. Tradiţia misogină, care nici sub Cuza, nici sub Ceauşescu, nu a fost pusă cu botul pe labe, trebuie oprită! Argumentul suprem abia acum ni se relevă, din informatzia şic, venită pe surse, cum că niciuna dintre fostele Lenutze nu a ştiut cu ce să-şi îngrijească fizicul. Ciocănitoarea Woodrea, însă, a descoperit gama fabuloasă, unde raportul pretz-calitate este fără concurentză: „Oral B". Cine n-a citit prospectul, să afle de la noi – prin bunăvointza păsăruicii politicii noastre de azi - că etimologia acestui brand minune este simplă şi eficace: „B" vine direct de la Taifunul Băs!
Aplauze!

Crăciun Florin spunea...

Multumesc @ELMMAR pentru bine-dispunerea de dimineata. Sunt la cafea si citesc iar scrierea ta ma face sa rad. Multumesc. Apropo. Asa se naste folclorul !