joi, 15 octombrie 2009

Sondajul crizei.

CCSB ne sare in ajutor si ne arata parerea poporului fata de ce se intampla in aceste zile.

Foarte interesante constatari.




Directia Romaniei este "putin" gresita. Dupa ce carmaciul ne-a dus aiurea, basca cu un imprumut de la FMI axat pe consum, dupa o planificare financiara dezastruoasa - vezi ca banii sunt pe la Udrea, Ridzi, Videanu-bordura, Berceanu si, sa nu uitam, pe la diferite pomeni guvernamentale pentru importantii oameni politici ai momentului: Traian Basescu, EBA, Elena Udrea si altii. Localitatile "pedeliste" care au primit banii au organizat petreceri "campenesti" cat mai fastuoase pentru o mai buna vizibilitate a celui mai iubit portocaliu.

Suntem intr-o criza politica. Ca in orice criza este important sa punem diagnosticul corect. 82% din repondenti, din care 70% sigur, stiu ca suntem intr-o criza politica. La cei 14% probabil ca au raspuns portocalii.
Cu 31%, Traian Basescu are mari sanse sa nu mai fie prins din urma. Da. Lumea stie. Responsabilul pentru criza politica este Traian Basescu. Si apropo de responsabil si responsabilitate. Traian Basescu este responsabil in ceea ce face pentru ca face in interesul national. Ce vorbesti, Traiane ! Chiar asa ? Adica noi, aia, nationalii, aveam nevoie de o criza politica si nu stiam ? Mare este gradinta Ta, Doamne !
Lumea a inteles mesajul lui Crin Antonescu. Da. Un Guvern de tehnicieni ar opri dezmatul PD-L si al sinistrului Basescu. Guvernele politice au scoruri mici, foarte mici.

Diagrama de mai sus este din alt timp. Este anterioara sondajului de acum. Lumea, "pulimea", cea care are atitudine civica, este evident de acord cu varianta aleasa de noua majoritate Parlamentara, macar pana la prezidentiale.

Sa trecem la solutiile liberale.

Aproape 60% dintre repondenti au o pozitie. 33% sunt de acord cu motiunea de cenzura impotriva Guvernului Boc-poloboc care a facut poc. 26%, NU. Avem majoritate. Iar majoritatea asta se va intari pe zi ce trece.Lumea percepe faptul ca exista o noua majoritate parlamentara. Mai sunt nelamuritii, pentru ca cei care nu o recunosc au zapisca de la "stapanire" sa nu recunoasca asa ceva. Pe portocalii poti sa-i indrebi orice, ca in bancul ala cu "recunosti ca esti mistret". Au porunca sa nu recunoasca existenta unei majoritati parlamentare. Acum, sa nu fiu rau, cu jocurile de glezna ale UDMR si dorinta de prim-plan a lui Geoana, mare lucru ca aceasta majoritate sa nu fie o eferemida. Dar mai stii ?

Propunerea PNL de a desemna pe Klaus Johannis candidat pentru functia de premier are acceptul a 45% dintre repondenti. Aproape dublu fata de cei care se impotrivesc (basescienii portocalii).

Chiar daca socilogii nu vor fi de acord cu mine, eu inclin sa cred ca zilele domniei lui Basescu se apropie de un final fericit pentru noi. Se duce dracului !

De aici, de la Dan Selaru, care a luat de la Turambar, am luat si eu o diagrama cu trendul electoral. O pun pentru ca ajuta ...


Culorile reprezinta candidatiii. Sunt si eu rau si nu va spun. In orice caz, Crin creste, dar creste si Geoana. Dupa ultimele evenimente ... mare lucru daca incurcaturile nu vor povoca un seism in partea de sus.

Am vazut ca pupinii portocalii au inceput un atac furibund la PSD "razand" de ei ca au ajuns la remorca PNL. Atacul este bun, ii gadila la orgoliu si ii va face sa greseasca. Dar gresind Geoana, Basescu nu se alege cu nimic. Lumea il asociaza dictaturii, ceea ce nu este putin lucru !

Niciun comentariu: