miercuri, 21 octombrie 2009

Trendul negativ provoaca paranoia basesciana.


Un sondaj BCS ne arata cam-cum sta treaba in Bucuresti. Aici unde s-au facut si s-au desfacut victoriile electorale. Trendul negativ al lui Traian Basescu este edificator. Trendul pozitiv al lui Crin Antonescu este la fel de edificator. Un astfel de sondaj i-a dat lui Basescu ideea ca in turul II se va intalni cu Antonescu ? Posibil.

Trendul asta are si el cauze. Unele mai mari, altele mai marunte. Sa incerc sa le aduc aici, fara o ordine anume.

1. Motiunea de cenzura care darama un Guvern, pentru prima oara in Romania. Guvernul Boc a fost demis de Parlament pentru grava incompetenta. Ziua fatidica a fost o zi de 13 octombrie.

2. Klaus Johannis este promovat de PNL si acceptat de PSD, UDMR, PC si minoritatile parlamentare ca personalitate care sa obtina un Guvern acceptat de Parlament. Constitutional. Basescu raspunde ca proasta'n targ si aduce un nene, un neica-nimeni "tehnocrat" de la BNR dupa ce acesta a pierdut batalia vice-guvernatorilor in favoarea lui Bogdan Olteanu. Lucian Croitoru este, de ani buni, "tehnocratul" PD-L. Mai mult, este unul dintre cei ce i-au dat sfaturi lui Pogea de am ajuns aproape de marginea prapastiei. A fost in echipa cu Ionut Popescu si Teodor Stolojan, in fapt, cei care ne-au procopsit cu FMI.

3. UDMR nu a calcat pe juramant. Daca au convenit cu PNL sa depuna motiunea si au avut varianta Klaus, udemeristii au luat Constitutia in brate si nu au mai parasit-o desi PD-L a incercat toate manevrele posibile sa-i atraga de partea lor.

4. Pagubele financiare provocate de "cumpararile" de parlamentari de la PNL si PSD. Nu au reusit de o majoritate parlamentara mai ales ca UDMR nu a defectat. Se pare ca se simte. Mai mult, unii finantatori ai PD-L au spus pas altor finantari iar altii le mananca ficatii pedelistilor pentru pierderea guvernarii. Daca s-au aliat cu prostii ...

5. Parlamentul a adoptat o Hotarare de sustinere a lui Klaus Johannis pentru desemnarea ca premier. Moment de groaza pentru PD-L, iesirea lor din sala si accesul de furie a lui Cezar Preda ne arata ca miscarea noii majoritati parlamentare are ca tinta Curtea Constitutionala si posibil o decizie a acesteia in defavoarea rahatului constitutional mancat de Basescu si PD-L pana acum.

6. Parlamentul a dat cu Ridzi de pamant. Dupa cererea anterioara de incepere a urmaririi penale pentru faptele identificate de procurori la ministerul pe care panarama pedelista "l-a condus", au cerut acum inceperea urmaririi penale pentru delapidare. Infractiunea de care Ridzi se face vinovata dupa socoteala comisiei de ancheta si a comisiei juridice a Camerei Deputatilor. Si eu am spus, la un moment dat, ca dupa ce spune presa, este si o delapidare prin zona Ridzi.

7. Parlamentul a aprobat raportul Comisiei Orban in cercetarea Elenei Udrea. Alta matracuta pedelista, specialista guvernarii de can-can a PD-L. Comsia Juridica a Camerei va intocmi Raportul de specialitate si va formula cererea de incepere a urmaririi penale pentru infractiunile ce se presupun a fi fost savarsite la Ministerul Turismului. tertipurile avocatesti ale Elenei Udrea nu au tinut. Au facut audienta insa in fata procurorilor si a judecatorilor tot va ajunge.

8. Traian Basescu a iesit cu declaratii anticonstitutionale dupa fapte anticonstitutionale. Lumea s-a prins ca tipul este aerian si ca incearca sa impuna dictatura. Pana si consilierii lui au iesit in media cu motivari si corecturi. De ce ? Pentru ca lumea ii banuie a fi artizanii declaratiilor socante. Eu banuiesc ca si-au luat masura de a nu aparea de prosti in fata confratilor. Bine, nu este cazul lui Lazaroiu sau Avramescu, Turcan sau alta pasare/oaie cotrocenista.

9. Vadim si Becali nu il mai sustin in turul II. Era rezerva startegica a lui Basescu. Se pare ca si prin cele strainataturi, pe unde sunt popularii europeni, actele si faptele de arme ale marinarului drogat mira. Aia nu pot pricepe cum o personalitate agreata de Parlament, o persoana care are garantat sprijinul Parlamentului pentru a forma un Guvern, este refuzata de nasparliul chior ! A aflat si Basescu. Iar americanii nu vor sa il primeasca, FMI si BM au spus pas (ciuciu bani pentru pomeni electorale), alte capitale au dat de inteles ca asteapta rezultatul alegerilor.

Si cred ca mai sunt. Nu le mai caut. Rezultatul este un Basescu disperat. Ia vedeti ce a spus dupa depunerea candidaturii:


REALITATEA.NET - Băsescu la depunerea candidaturii: Nu pot lăsa România la mâna grupurilor de interese

Omul asta are "pitici" pe creier. Nu a inteles ce i se intampla. Nu a inteles ca nu mai este dorit. Face gargara cu pioneze.

Ii garantez ca noi, romanii, unii dintre noi votantii lui in trecut, nu il mai vrem. Ne ajunge.

9 comentarii:

Anonim spunea...

He he! Eu l-am pus primul pe net :-) Cert e ca e pe duca marinarul .

Crăciun Florin spunea...

Stiu ca l-ai pus primul. De luat insa l-am luat de la @ioska. Pentru ca nu avem aceiasi cititori este bine sa fie pus pe mai multe bloguri.

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

Cu tot respectul, daca va uitati in blogroll la ora aparitie, la mine figureaza cu 5 ore in urma si la Ioska cu 1 ora (o diferenta de 4 ore in orice caz).
Alex, cam la fel a fost si ieri :-)
Insa nu despre asta e vorba, pentru ca eu oricum l-am trimis mai multor jurnalisti (inclusiv lui Ioska), care sigur l-a primit ca si mine direct de la sursa.
Cel mai bine e sa il preia cat mai multi si sa nu ne ofticam precum anumiti bloggeri de Palat (stiu ei:-), care si cum e primul.
P.S. Multumesc Florin pentru a doua postare cu profesorul Zamfir, esti elegant si sincer ca de obicei. Tinem aproape!

Alexandru Marin spunea...

Doamne, dar chiar ma bucur ca a a aparut si a fost preluat de multa lume! Nici nu stiu de ce am folosit pe post de salut constatarea asta. Noapte buna !

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

@Alexandru
Multumesc, la fel! By the way, scrii foarte bine. Ai talent, bravo, in special postarea Romania bunului simt e scrisa foarte bine.

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

O analiza asupra situatie politice cu 30 de zile inainte de alegeri:
http://www.pointpa.ro/blog/2009/10/21/analiza-politica-21-10-scena-politica-cu-30-de-zile-inainte-de-alegerile-prezidentiale/

Astept reactii...

Crăciun Florin spunea...

Multumesc Codrine pentru informatie. Am deschis, voi citi si, posibil, voi avea reactii.

Tocmai ma documentam asupra unor aspecte cu privire la politica noastra iar sesizarea ta imi vine bine.

Florin Matei spunea...

Traian Băsescu trebuie combătut cu toată forţa, căci, tizule, nu toată lumea conştientizează că sub masca lui populistă se ascunde dictatorul de mâine. Dacă i se lasă iniţiativa, e tare, deşi nu sunt de acord cu cei ce-l laudă c-ar fi imprevizibil. Din punctul meu, din contră, e previzibil, şi nu înţeleg cum de adversarii săi nu-i dejoacă intenţiile din timp. Altfel, deşi am avut un optimism în creştere, am redevenit precaut. Meciul se joacă, Crin trebuie să se concentreze şi să puncteze prin surprindere, dacă se poate decisiv, în cât mai multe momente.

Crăciun Florin spunea...

Eu cred ca punctul slab al lui Basescu sunt cei care l-au finantat si inca il mai finanteaza. Politicianul Basescu "trebuie" sa isi indeplineasca obligatiile asumate cand a fost creditat: sa devina presedinte pentru inca un mandat pentru ca afacerile de un anumit fel sa se poata desfasura in liniste.

Daca mergem la "afacerile" care au un interes la functia de Presedinte al Romaniei putem deduce ca ele sunt in domenii sensibile: energie, arme si munitii, echipamente din domeniile respective, industria nucleara etc. Acestea sunt controlate de catre autoritatile aflate in subordinea sau controlul direct al Presedintelui.

De aici se poate ajunge la urmatoarele lui miscari. De aceea el trebuie lovit aici. Iar punctul lui slab este familia si prietenii apropiati. Mircea Basescu a fost descoperit. Nepoata la fel. Daca se apasa pe aceste puncte slabe, Basescu este terminat.

Nu stiu pozitia lui Geoana. Este posibil ca acesta sa fie deja contactat ca "rezerva". De aceea Geoana seamana in multe privinte ale mesajului - vrea sa fie Presedinte jucator - cu Basescu. Se pare ca Antonescu nu este implicat si posibil sa fi refuzat avansurile. Poate de aceea si sondajele arata cum arata.

Crin este slab la populatia rurala. Aceasta nu are net si nici nu are nevoie. Crin nu stie sa vorbeasca pe limba omului neinstruit. Basescu si Geoana stiu si stiu si ce vrea baba Floarea. Si ii spun.