miercuri, 14 octombrie 2009

Un ultim sondaj CCSB

A aparut, pe ici pe colo, sondajul de octombrie al CCSB. Mai este unul, ceva mai inainte cu care voi face unele comparatii. Unul este in perioada 2-3 octombrie 2009 iar celalalt este in perioada 10-11 octombrie 2009. Este destul de curios ca la o saptamana diferenta se observa diferente, uneori semnificative, pentru mine.

A se retine ca sondajele astea nu au avut cum sa prinda motiunea de cenzura. Sa vedem cum vor arata cu motiunea castigata de opozitie ! Nu peste mult timp !

Primul tabel este din 2-3 octombrie iar al doilea din 10-11 octombrie.

Turul I
Important: Basescu si Antonescu raman pe "pozitii", Geoana creste cu 2% iar Oprescu scade cu 1%.

Turul II
Important: Basescu pierde in turul II, la oricare dintre principalii contracandidati. Totusi, Basescu recupereaza.

Votul politic.
Atentie, cadeeeeeee ! Cade PD-L. Si asta inainte de motiunea de cenzura care (nu-i asa ?), a pus capat, pentru prima oara in 6 decenii, suprematiei executivului fata de legislativ. Guvernul Boc a picat pentru incompetenta. Este prima dovada, istorica, a faptului ca Romania a avut la conducere pe langa comunisti, fesenisti, lotri nastasieni, guverne responsabile si un guvern incompetent. Guvernul PD-L condus de Emil Boc (incomptenetul de serviciu).

Cum va arata PD-L in urmatorul sondaj ?

Nu cumva se vor face calculele pentru niscaiva alegeri anticipate ?

4 comentarii:

Turambar spunea...

Deocamdata concluzii usor premature. Diferentele dupa cum ai vazut sunt de max 2 puncte procentuale, deep within the marge of error (nu uita: cand compari doo sondaje de opinie, intervalul de egalitate este dat de SUMA celor doua marje de eroare).

Deci trebuie sa avem niste confirmari pentru a incepe sa tragem mari concluzii de analijdi politici catastrofalo-pontici.

Deci rabdare. Deci tutun. Deci in urmatoarele saptamani vedem daca e asa cum spui si daca incepem sa evidentiem niste tendintze de trenduri de evolutzii de disolutzii.

Deocamdata, Crouch Touch Pause Engage, om la om pe tot frontul politico-mediatic.

Crăciun Florin spunea...

De acord Turambar. Tu esti specialistul. Eu sunt cu sperantele.

sandman spunea...

Eu cred ca daca Basescu pierde presedintia, PDL se desfinteaza si nu va mai exista la urmatoarele alegeri. La cit sint aia de infometati, nu cred ca ar rezista in opozitie. Mai ales ca dom' Morar se va grabi sa le depuna dosarele la picioarele urmatorului presedinte ca sa-si salveze pielea.

Crăciun Florin spunea...

Sandman este posibil sa ai gura aurita. Fara Basescu la conducere in ceva, PD-L se restrange. Posibil sa dispara. Cine stie ?

Dupa cum se misca lucrurile, Basescu va pierde alegerile. Face gafe dupa gafe. A refuzat, deocamdata, propunerea noii majoritati parlamentare. Merge la pieire.