marți, 13 octombrie 2009

Ziua motiunii de cenzura. Zi de 13.

Azi se discuta motiunea de cenzura a PNL si UDMR in Parlament. Azi cade sau nu Guvernul habarnistilor si urechistilor din PD-L. "Fituica" de premier Emil Boc nu va pricepe ca pana acum a facut orice altceva decat a guverna tara.

Emil Boc este, zice el, constitutionalist. Si avocat, suspendat, desigur, face altceva deocamdata. Dar face prost. In calitate de universitar care preda Constitutia viitorilor juristi, are o mare lacuna. Nu cunoaste ordinea prevederilor constitutionale. Posibil sa nu stie nici cum este organizata Constitutia, nu ma mira, la cate tampenii a debitat.

Ce am observat eu de cand a ajuns la putere PD-L ? Ca indivizii au preluat, la nivel de declaratii, doar anumite prevederi constitutionale, in general explicative, uitand de prevederile declarative, cele care definesc Romania ca tara. Dar nu le convenea, cred eu, pentru ca respectand acele prevederi ar fi trebuit sa se abtina de la toate tampeniile facute pana acum: excesul de ordonante si ordonante de urgenta, incercarile de a impune acte normative neconstitutionale, incercarile de a impune retroactivitatea actelor normative civile (expres interzisa prin Constitutie), incercarea de a desfiinta organizarea statului asa cum este construit el potrivit prevederilor constitutionale etc.

Emil Boc si stapanul lui, Traian Basescu, nu cunosc Constitutia. Daca ar cunoaste ce cuprind, condensat, articolele constitutionale, conducatorii PD-L ar fi observat ca Romania este definita, prin art. 1, are o structura care nu poate fi modificata decat prin modificarea Constitutiei:

Art. 1 alin. (3) - Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului, drepturile si libertatile cetatenilor, libera dezvoltare a personalitati umane, dreptatea si pluralismul politic reprezinta valori supreme, in spiritul traditiilor democratice ale poporului roman si idealurilor Revolutiei din decembrie 1989, si sunt garantate.
Ce nu au inteles Traian Basescu si Emil Boc din acest articol si alineat ? Nimic. Toate propunerile PD-L din aceste luni in special dar si din anii din urma au dovedit faptul ca ei, PD-L, se opun acestor valori.

Romania este stat de drept. Taian Basescu si Emil Boc nu sunt de acord. Ei au incalcat prevederile constitutionale si legile tarii si, profitand de puterea obtinuta si de drepturile conferite de lege, in litera si nu in spiritul ei, au fortat nota si au cautat, in permanenta, sa impuna. O noua organizare a tarii, o noua functionare a institutiilor publice, alte valori fata de cele deja prevazute prin legile in vigoare - ex. fidelitatea fata de premier si partidul acestuia (!) -, noi functionari alesi pe criteriul politici si nu al competentelor necesare indeplinirii functiilor publice respective iar in fata instantelor de judecata, in procesele in contecios deschise de persoanele pagubite prin actele administrative au venit cu motivari asemanatoare celor promovate de stat pe timpul comunismului. Sa dau un exemplu. Am dat in judecata, o asociatie de locatari, la Tribunalul Tulcea, o intreprindere care ne furniza apa calda, la Sulina. Ne luau banii pentru o medie facuta la Tulcea insa la Sulina apa calda nu exista. Instanta ne-a respins cererea pe motiv ca o intreprindere a statului nu poate fi chemata in judecata. Nu putem chema statul in judecata pentru ca nu ne da apa calda ! Ei bine, unele din apararile juristilor si avocatilor care reprezinta Guvernul sau institutiile subordonate au aceasta filosofie. Emil Boc si Traian Basescu vor sa ne intoarca la perioada in care Statul este atotputernic. Adica vor sa ne duca inapoi, in comunism. Asta stiu panaramele portocalii, asta fac.

De la nerecunoasterea Constitutiei si a legilor si refuzul de a le aplica ca partid politic care guverneaza pleaca toate celelalte.

Sper ca motiunea sa treaca iar PD-L sa se dezumfle. Prea mult rau au facut in timpul asta scurt in care au stat la butoane.

3 comentarii:

sandman spunea...

Despre PDl doar un cuvint: Fuck it!

Crăciun Florin spunea...

Salut @sandman. Esti dur. Tare dur cu saracii pedelei. Dar ai si dreptate. Nu merita altceva.

sandman spunea...

Salut gazda acestui blog!
N-am incotro. Masurile "de reforma" ale guvernului Boc m-au lovit in plin si m-au prins nepregatit (de parca ai putea fi pregatit vreodata pentru imbecilitate). Mai mult decit atit, imi repugna mirlania prezidentului si aroganta acolitilor sai.
Oricum, nu mi s-a parut ca ai fi mai tolerant cu "baietii"astia. :)
O seara placuta in continuare.