marți, 8 iunie 2010

FSN vrea să comemoreze Piața Universității ?!

Am început, de dimineață, să caut. Pe net, normal. Caut. Pe ici, pe colo. Între timp mi-am pus postarea cu Justiția la care am lipit Simfonia lui Beethoven. Îmi sare în ochi blogul unui prieten. EPISTOLEpentruZEUS. Auzi la el. „Portocalele” s-au rebrănduit ! Nu mai sunt feseniștii de tristă amintire ci direct urmași ai brătienilor ! Vor să comemoreze fenomenul „Piața Victoriei” de acum 20 de ani. Tocmai ei ?

„Cand sunt ocupat si n-am timp de pieptanat netu’, multumesc lui Dumnezeu ca mi-a dat prieteni. Asa mai aflu si eu despre vreun bar, banc sau actiune.

Asa am primit acum cateva minute un link despre actiunile planificate sub umbrela guvernantilor nostri portocalii cu ocazia implinirii a 20 de ani de la evenimentele din Piata Universitatii.

Ce spui tu, frate? Portocalele comemoreaza mineriadele si cinstesc victimele acestora! Hai, nu zau, nu e frumos?!?

Sa le amintim ca seful lor, Traian Basescu, ministru al transporturilor la acea vreme, a demis si amenintat cu puscaria un sef de gara care refuza trecerea garniturilor cu ortaci spre capitala? Trebuie sa ai tupeu, dar si “cojones” sa fii vopsit portocaliu si sa faci acte de “dreptaci”!

Sa-i “laudam”, fratilor, ca merita! S-au trezit intr-o dimineata cu sula pe dreapta si brusc mostenitori ai papucilor lui Bratianu. Normal ca nu se mai puteau privi in oglinda cu eticheta de “internationala socialista” pe ei! Era musai sa se rebranduiasca”!
Pentru a clarifica lucrurile, se cuvine a lua de pe site PD-L o parte din istoricul lor:

Istoric:

Partidul Democrat este succesorul Frontului Salvarii Nationale, al Partidului Democrat, al Partidului Democrat al Muncii, al Partidului Unitatii Social Democrate, al Frontului Democrat Roman, al Partidului Alianta Nationala Romana, al Partidului Pensionarilor si Protectiei Sociale si al Partidului Liberal Democrat, partide cu care P.D.L. a fuzionat prin absorbtie.

Aparut ca o larga miscare de masa in timpul Revolutiei din decembrie 1989, F.S.N. isi incepe existenta documentara la 23 decembrie 1989 prin declaratia program redactata de Consiliul F.S.N. Ca organ provizoriu al puterii de stat, F.S.N. a format Guvernul provizoriu condus de Petre Roman.

La 17 iunie 1990 a fost investit primul guvern legitim postdecembrist, format in majoritate din membri ai F.S.N. Prim Ministru al Guvernului a fost numit Petre Roman, lider national al F.S.N. In august 1991 s-a efectuat o remaniere a Guvernului prin cooptarea unui ministru liberal.

Divergentele din interiorul F.S.N. privind ritmul si caracterul reformei au dus la conturarea treptata a doua grupari: gruparea Roman si gruparea Iliescu. Guvernul Roman se afla intr-o opozitie din ce in ce mai accentuata cu majoritatea parlamentara.

Fara o motivatie intemeiata, la 24 septembrie 1991 minerii din Valea Jiului sunt adusi in capitala pentru a rasturna Guvernul. Dezordinea provocata de acestia a durat pana la 27 septembrie 1991 cand Petre Roman isi depune mandatul, gest interpretat de catre presedintele tarii, Ion Iliescu, drept demisie. Fara a emite un document prin care sa legifereze inlaturarea Guvernului Roman, Parlamentul investeste un nou Guvern: Guvernul Stolojan.

Prima Conventie Nationala a F.S.N. are loc la 27-29 martie 1992 in Bucuresti. Delegatii la Conventie urmau sa voteze una din cele 3 motiuni sustinute de gruparile din partid. Motiunea �Viitorul azi�, sustinuta de gruparea Roman cumuleaza cele mai multe voturi si devine programul politic al F.S.N.. Totodata, conform Statutului, Petre Roman, sustinatorul motiunii adoptate, devine Presedinte F.S.N. Situatia nu este acceptata de gruparea Ion Iliescu care se desprinde din F.S.N. constituindu-se intr-o noua formatiune politica: P.D.S.R.

Alegerile generale din acelasi an aduc pentru F.S.N. 11% din sufragii. Respingand conditiile impuse de P.D.S.R. pentru participarea la guvernare, F.S.N. trece in opozitie alaturi de PNTCD, PNL si UDMR.

La 11 mai 1993, F.S.N. fuzioneaza prin absortie cu Partidul Democrat, schimbandu-si denumirea in Partidul Democrat, inregistrat ca persoana juridica prin decizia nr. 13 din 23 mai 1993 a Tribunalului Municipiului Bucuresti.

Să înțeleg că asasinii vor să „jelească” victimele ? Sau caută, populist, o punte de împăcare cu populația pe care o jefuiesc acum.

4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

Sau poate vor doar sa provoace. Sa vina imbracati in portocaliu in Piata. Trecatorii sa reactioneze asa cum reactioneaza azi la tot ce e legat de Basescu si sa se victimizeze. Vaaai de ei....

Crăciun Florin spunea...

Ca să facă așa ceva trebuie să aibă tărâțe în loc de creer ! Dacă fac o testare, gen Hoară la miting, înseamnă că sunt sinucigași. Au boală rea la tărtăcuță.

Lilick Auftakt spunea...

Cred ca sunt si alti Hoara in partid. :))

Crăciun Florin spunea...

Sigur. Doritori ai diplomei de „eroi portocalii”.