joi, 10 iunie 2010

Guvernul. Marea grijă a superficialilor și „interesaților”

Presiune mare. Politică, jurnalistică, morală, academică, ne-academică, literară, muzicală, artistică ... Guvernul. Pe buzele tuturor. Vai sărmana țară, este în pericol să își piardă Guvernul. ! Retorică de doi bani.

Jurnaliștii o țin gaia-mațu cu posibilitatea căderii Guvernului iar cei intervievați umblă după cai-verzi pe pereți căutând răspunsuri elaborate pentru imaginea lor publică de „oameni deștepți”. Aiurea. Niște tăntălăi cu ifose atârnate de haine scumpe și exprimate prin cuvinte fără conținut.

Pedeleprele își apără interesele. Guvernul Băsescu-Boc-Udrea le dă voie și îi îndrumă la jaful național. Remarc faptul că unii au devenit „periculos” de sinceri ! Nu le stă în caracter. Au pus măgarului tichie de mărgăritar.

Analiștii de duzină, cei de televiziune, fac scenarii apocaliptice. Și cei politici și cei economici și nu mai spun de specialiștii în finanțe. Toți văd dezastrul în devalorizarea leului, în creșterea deficitului bugetar, în cursul din ce în ce mai săltăreț al leului față de euro, dolar și mai știu eu în care monedă străină la care se fac raportările BNR. Cuvântul zilei este „dezastru”. Dar nu văd dezastrul real al desființării statului de drept român. Nu văd că România părăsește, cu pași repezi, democrația. Nu văd cum s-a ajuns la legalizarea încălcării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Nu văd politica fascistoidă a lui Băsescu. Devin părtași la un dezastru național și cer, cu nerușinare, să le fie recunoscute căruțele de diplome și contribuția științifică. Eu cred că sunt doar niște epigoni cu pretenții de elite intelectuale. Niște gunoaie.

Patronii și-au trimis purtătorii de vorbe să ne explice nouă, cârcotașilor, la ore de maximă audiență, cât de greu va fi pentru ei în lipsa Guvernului actual, așa cum este el, rău. Da domnilor, este un Guvern rău însă dacă îi dați papucii noi vom suferi cumplit.

Luând de guler pe unii dintre patroni (reprezentați de individul ăla de la Tv, Pârvan), îi întreb, cu bune intenții, ei, atunci când afacerea merge prost, ce fac ? Fac un audit ? Schimbă executivul firmei care nu mai are soluții sau nu ? Indiferent dacă „vina” aparține sau nu managerilor, cum ar fi schimbarea unor condiții de pe piață datorită influenței unor factori externi care nu au caracter predictibil. Schimbă. Schimbă în speranța că noii manageri au mintea odihnită și există posibilitatea, cel puțin teoretică, ca aceștia să aplice unele măsuri, mai ortodoxe sau nu, prin intermediul cărora să fie controlate pierderile. Aplică managementul de criză. Pai dacă ei fac așa, de ce nu am face și noi, cetăţenii cu executivul ? Mai ales că Băsescu guvernează aplicând la nivel național reguli proprii firmelor ! Aceasta este realitatea. Nu înseamnă „guvernare” dar asta se întâmplă azi. Acesta este doar un aspect. Intervenția lor în media și cererile lor ca acest Guvern de handicapați să fie lăsat în pace afectează grav interesul național. Nu este o vorbă mare. Măsurile afectează dreptul la existență demnă a milioane de cetățeni. Le umblă în buzunare și în case la fel ca stăpânii de sclavi sau robi. Îi afectează pe cumpărătorii produselor și serviciilor oferite de acești patroni pe piață. Pe cei mai importanți cumpărători pentru că acei cumpărători care vin din mediul privat, cu foarte mici excepții, sunt la nivelul celor mai săraci bugetari. Patronii români și Statul patron - pentru că așa vrea Băsescu - și-au dat mâna pentru a iefteni mâna de lucru și în mediul privat dar și în cel bugetar în ideea că „dividendele” vor fi mai mari. Scăderile de salarii la stat vor motiva scăderile de salarii în privat. La unii cele evaluabile în bani, la ceilalți cele evaluabile în voturi dar și în banii pe care acești patroni comunistoizi urmează să îi verse în pușculița PD-L. Patronii români au ținut salariile angajaților la un nivel minim, uneori cu mult sub venitul minim garantat, cu mult sub venitul care asigură subzistența unui singur lucrător și au găsit în Băsescu și Guvernarea portocalie partenerii politici care, prin forța de coerciție a statului, le justifică sărăcirea propriilor angajați. Este o coaliție a fărădelegii. Este o acțiune barbară de înlăturare de pe piață a concurenței neportocalizate. Ei, acești susținători ai guvernării portocalii își vor primi „dreptul” în comenzi ale statului pentru tot felul de investiții care mai de care mai aiurea, mai ne-oportună, mai păgubitoare sau inutilă pentru viața comunităților în care se vor produce.

Iar la haiducia asta participă BNR prin Mugur Isărescu și staful său. Este cumplit să vezi cum, după 20 de ani, urmașii FSN de mână cu Mugur Isărescu și BNR aplică măsurile lui Ceaușescu din anii 1980, de înfometare și distrugere a populației țării !

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sunt de acord cu tot ce ai scris, Florin. Ca să fie persuasivi, folosesc tactica: " drobului de sare de pe sobă..." Şi, pt. început, există senzaţia că le reuşeşte, după cum bine vezi şi tu. Of, Florin, am senzaţia că totul este atins, murdărit de mârşăvie: CC, Guvernul, Parlamentul, Preşedinţia etc. Totul. Complicităţi, secrete bine ţinute( vezi: Banca Naţională), scenarii politice ş.a., totul în defavoarea noastră, pe spatele nostru, pe decontul nostru ş.a.m.d. Parcă-i un blestem, un coşmar ce nu se mai termină, o condamnare, fatalitate, nu ştiu cum să-i mai spun. Să nu putem sparge "buboiu'" niciodată? sacrificiu pe vecie? mâncători de hrană proastă-mai ales prin nivelul de trai şi puterea de cumpărare-noi, care putem produce atât de multă hrană, alimente, merinde? boli şi iar boli, ce se acutizează, produc efecte ireversibile, handicapuri şi chiar morţi? Dramatic! Nu mai ştiu, Florin, care ar mai putea fi soluţiile. dacă îi suspectăm că-pt. a câştiga eventual capital politic-cei din Opoziţie( intr-un mod cinic, aş spune) îşi doresc ca acest guvern să nu cadă, atunci speranţele, încrederea, canalizarea aşteptărilor pozitive, tot ceea ce înseamnă alternativa se risipesc, dispar, trec în furie, disperare, nepăsare, acceptarea fatalităţii cu obedienţă, supuşenie, fără crâcnire...ce mai:Dezastru! D'aia nici nu mai ştiu ce să comentez, şi nu neapărat că şi-au atins scopul( confuzia, destabilizarea, acceptarea fatalităţii intr-un final) "secreţii", propagandiştii etc. Nu, nu d'asta. Ci de faptul că îmi simt-cu adevărat-semenii dezorientaţi, sătui, fără dorinţa de luptă, cu armele predate, acceptându-şi, resemnaţi, soarta. Asta mă doare, mă necăjeşte, nu-mi dă pace, întrebându-mă: de ce, de ce aşa? Cu respect.

Crăciun Florin spunea...

Silviu,

În războiul psihologic se urmărește atingerea stării de lehamite a adversarului. Asta se întâmplă acum. O parte din cetățeni, fără antrenament în astfel de lupte, acceptă capitularea. Eu nu sunt din astfel de aluat. Am și eu momentele mele de confuzie însă devin din ce în ce mai rare pe măsură ce văd că nu sunt singur. Mai ales atunci când văd în stânga și în dreapta mea alții, asemenea mie, dispuși să lupte pentru ei dar și pentru restul societății.

Ieri, la Fundația liberală Horia Rusu, s-au ridicat probleme interesante cu privire la ziua de azi și, mai ales, la viitor. Mediator a fost Răzvan Dumitrescu iar printre universitarii care au expus puncte de vedere a fost și Președintele Emil Constantinescu. Am postat și un material mai lung pe temă, ieri, însă la subiectul de acum este important faptul că cei care doresc să se opună sunt mai mulți, sunt calificați și mai ales gândesc în perspectiva unui stat destinat bunăstării individului și nu aparatului de stat așa cum este acum.

Ai incredere în viitor. Ce fac unii și alții este bine să le iei cu titlu de inventar. Atât. Ce faci tu este infinit mai important.

Anonim spunea...

Bun sfat şi bună înţelegere a realităţilor. Mulţumesc. Să pun accentul pe acţiunile mele, pe ceea ce fac eu însumi, nu ce mi se poate induce, sugera etc. Da, încet, incet, voi credita viitorul cu speranţă şi încredere. Cu respect.

Crăciun Florin spunea...

Așa este corect, Silviu.