marți, 17 aprilie 2012

Chiliman a acționat înțelept.

Andrei Chiliman a finalizat meditația și consultările anunțate în vederea luării unei decizii finale. Nu mai pleacă din PNL, părăsește însă BPC al PNL pentru motivul, corect exprimat, că fiind parte a echipei lui Crin Antonescu, pe lista căruia a acces în BPC, nemaifiind o persoană care inspiră încredere pentru liderul echipei (Crin Antonescu), înțelege să se retragă. Decizia este înțeleaptă, în accepțiunea mea, înțelepciunea cuprinde în substanța ei și inteligența.

Chiliman anunță, cu această ocazie, că va participa și va sprijini ferm acțiunile USL pentru dărâmarea acestei guvernări corupte și nedrepte.

Pe lângă alte enunțuri puse în circulație de agențiile media, Agerpres și Mediafax (le pun doar pe astea), Chiliman dă și semnalul că urmează a rămâne în jocul politic din interiorul PNL. Probabil alături de Călin Popescu Tăriceanu și alți lideri, mai puțin cunoscuți nouă, care au susținut candidatura lui Tăriceanu în confruntarea cu Crin Antonescu. Speculativ, pot spune că Tăriceanu are, de azi, un sprijin puternic în PNL prin apropierea de Andrei Chiliman. Se poate specula.

Am o oarecare satisfacție văzând această știre. Mi-am dorit să îl văd pe Chiliman hotărât să continue în PNL lupta pentru promovarea liberalismului. Imi doresc și ca la următoarele alegeri să îl văd pe Chiliman din nou în organele centrale de conducere ale PNL. La fel cum îmi doresc să îl văd pe Dan-Cristian Popescu, fostul președinte la Filiala Sector 2 a PNL evoluând în interiorul partidului și în viața publică. Fie primar fie parlamentar. Sunt oameni de valoare care au dovedit că sunt liberali 100%.

Poate, cu această ocazie, ultrașii antonescieni, se vor mai calma. Mă deranjează atitudinea acelor persoane care se declară liberale și se comportă ca ultrașii galeriilor de fotbal. Crin Antonescu este Președintele PNL până la următoarele alegeri (când poate fi reales) sau până când va câștiga votul pentru Președinția României. Ce vor face ultrașii care azi spurcă pe toți cei care nu îl agrează pe Crin Antonescu ? Vor continua să promoveze acest tip de „politică de mahala” ?

Ar fi interesant ca noi, bloggerii liberali, să avem o întâlnire cu Andrei Chiliman pentru o discuție mai directă cu privire la această decizie și la programul pe care și l-a propus pentru viitor. Mi-ar place o astfel de întâlnire.


4 comentarii:

Lilick Auftakt spunea...

O sa fie ceva. Iti zic maine cand ne vedem...

Crăciun Florin spunea...

În regulă.

Lilick Auftakt spunea...

Acum ca ai aflat de intalnire (pe care te rog sa nu o anunti inca), iti dai seama sper ca gestul lui Chiliman a fost o declaratie de razboi.

Crăciun Florin spunea...

Da. Însă Chiliman protejează alegerile locale.