luni, 30 aprilie 2012

UDMR vrea anticipate. Cu disperare.

Iau de la Adevărul. Kelemen Hunor și ai lui se spală pe mâini de PDL și UNPR, cu care au ronțăit, fiecare pe limba lui, ciolanul puterii și au prăduit resursele naționale și afirmă, cu subiect și predicat că ei, maghiarii , nu mai au treabă cu partidele cu care au prăduit. Până acum. Pentru că de acum încolo nu se pune problema că ar mai putea avea vreo mână în sipetul național cu comori. Comori luate cu japca de statul hrăpăreț de la mine, de la tine, de la ăia.

UDMR are o problemă. Una mare de tot. Chiar uriașă. O problemă care poate cauza la sănătatea șubrezita a construcției lor politice aflată în criză în mediul lor electoral semnificativ datorită faptului că în timp s-au îndepărtat inconștienți de propriul electorat și au jucat periculos pe cartea „familiei politice europene”, coaliția cu PDL și eventualele rezultate pozitive ale guvernărilor portocalii (de două ori picate prin moțiuni de cenzură !) ar fi constituit o mare șansă pentru UDMR de a deveni partid parlamentar și nu doar o uniune de formațiuni politice și asociații civice maghiare care își doresc să trăiască din prăduirea bugetului național. Au ratat. Nu le-a ieșit pasiența iar Băsescu a epuizat așii ascunși în mânecă cu care vrăjea prostimea care îl admira tâmpă atunci când se simțea mare și tare. Acum privirea tâmpă o are Băsescu, individul simte cum îi intră „țeapa” aia mare'n cur, ce o pregătise pentru Năstase, are creierul blocat din lipsă de sânge, alcoolul având alte treburi decât sângele în organism. Băsescu suferă iar UDMR simte cum îi sunt controlate „șuncile” căpătate din pradă. Slăbește. Repede. În HARCOV se anunță alte vedete maghiare care se laudă că sunt mai fercheșe și mai maghiare decât maghiarii de la guvernare. Iar alegătorii UDMR își fac calcule. Simple. UDMR ne-a tăiat salariile, în cârdășie cu PDL și UNPR, la porunca lui Băsescu și după recomandarea lui Isărescu. UDMR ne-a umblat la pensii, pentru că trebuie să se știe că și în maghiarime am  colegi rezerviști, oameni de toată isprava, foarte buni colegi și prieteni apropiați. De gândesc eu așa, musai și ei gândesc la fel, având, cu toții, aceeași educație. UDMR ne-a luat ajutoarele pentru copii și persoanele cu handicap, UDMR ne-a adus coplata și ne-a închis spitalele. UDMR ne-a închis școlile, alea mici și necesare de la sate de au ajuns copiii să umble chiauna pe câmpuri ore întregi la învățătorul care să îi învețe buchiile. Iar toate astea se completează cu zâzania tâmpită indusă între maghiari și români, uitând UDMR de faptul că românii și maghiarii din România au construit familii, au copii unii cu alții și au rude pe fiecare linie de la București la Budapesta.

UDMR vrea anticipate. Vrea să fie salvat de partidele USL, dar și de PDL. Culmea este că și PDL, din aceleași considerente ca UDMR ar trebui să își dorească anticipate. Pentru că se va întâmpla ca mandatul scurt al guvernului Ponta să aibă pe primul plan organizarea alegerilor locale și parlamentare va avea, în mod sigur, și mandatul de a efectua un audit cu ținte precise, în special cu privire la banii bugetului și a destinației lor și nu este exclus ca descoperirile să nu fie urmate de niște invitații pe la DNA unde niște procurori descătușați și dornici de a ieși în evidență vor pune niște întrebări cu țintă precisă și vor găsi, fără ajutorul interceptărilor telefonice (dar nu este exclus să le aibă deja), cauzele care au determinat și condițiile care au favorizat comiterea unor acte și fapte ce își găsesc, lejer, o încadrare juridică sub aspectul infracțiunii în Codul Penal sau în legile speciale cu sancțiuni penale.

UDMR tremură de teama parlamentarelor. Unii lideri mai însemnați au ales să își încerce norocul la locale. De vor lua posturile pentru care concurează, îi interesează mai puțin ce vor face cei care vor da socoteală.

Înclin să cred că și UDMR mai are puțin și se destramă. Este posibil să mă înșel, eu așa simt.

2 comentarii:

ADRIAN spunea...

Ce dulce a fost Vangheleie azi la lansarea la apa: "...intotdeauna nu voi uita niciodata ... " :)))
Superb sau ce? :))

Crăciun Florin spunea...

Adrian,

Nu am urmărit. Însă nu mă mir. Plastic, Vanghelie este omul infinitului la puterea a doua.