luni, 23 ianuarie 2017

Alo ! Infractorule Liviu Dragnea ! Unde este acel 2% pentru apărare în 2017 la care te-ai angajat ?

Cine a crezut că infractorul Liviu Dragnea se va ține de cuvânt, s-a înșelat.

Infractorul nu poate fi altfel decât îl indică calitatea față de ceilalți membri ai societății. Infractorul este infractor. Iar infractorul minte, minte cu nerușinare.

Unul dintre marile angajamente luate de infractorul Liviu Dragnea că va respecta obligațiile financiare ale României în relațiile cu organizațiile internaționale din care face parte, că va respecta actul angajament politic de acordare anuală a 2% din PIB pentru apărare, obligație asumată de România ca membru al NATO, tocmai este pe cale să pice. Agerpres ne informează că MApN primește un buget sub nivelul anului 2016 !

Ministerul Apărării Naționale (MApN) are prevăzut pentru 2017 un buget de 11.022.232.000 lei, în descreștere față de anul precedent, care are o execuție preliminată de 11.271.740.000 lei, potrivit proiectului de buget postat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Iar bugetul pe 2016 a fost sub acel 2%,  cu procente bune.

Ce poate rezulta de aici ? Nimic grav pentru Rusia lui Putin. Doar o încetare a procesului de modernizare a echipamentelor de luptă ale Armatei, o reducere a instruirii trupelor, o reducere a capacității de acțiune operativă în caz de conflict armat. Bașca blocarea proiectelor deja anunțate de modernizare a flotei militare cu corvete noi. Nici o problemă, vor spune unii. Foarte bine vor spune rușii lui Putin. Neserioșilor, vor arăta cu degetul aliații din NATO, mai ales acei aliați care în cadrul proiecțiilor geostrategice NATO aici, la Marea Neagră, ar fi beneficiarii protecției oferite de România ca forță militară semnificativă a NATO.

A, mai este ceva care are conotație politică ! Președintele Iohannis este făcut de mincinos în fața aliaților NATO !

Toate acestea sunt rezultatele „războiului” dus de infractorul Liviu Dragnea cu Președintele Iohannis și acea parte a societății care își dorește ca România să fie un stat de drept.

Tot Agerpres spune că și MAI va avea un buget mai mic, cu 4,26%. Vom vedea ce anume dorește infractorul Liviu Dragnea să scadă din activitatea MAI ! Oricum, trebuie să avem în vedere și declarațiile blondei pusă ministru la MAI de infractorul Dragnea.

Blonda spune că MAI are un deficit de efective pentru obligațiile legale pe care le are, infractorul Liviu Dragnea îi dă răspunsul adecvat: bugetul pentru cheltuielile de personal scade cu 6,04% ! Achizițiile de bunuri și servicii sunt și mai sever amputate, cu 16,57% față de anul 2016. Se pare că poliția, poliția de frontieră, pompierii și jandarmii vor pune pe chituci parte din tehnică și mijloacele folosite pentru acțiuni specifice. Întărirea ordinii publice a devenit deja un eufemism.

Ciudată gândire politică are infractorul Liviu Dragnea ! Dorința sa de răzbunare pe adversarii politici afectează însăși siguranța statului !


Niciun comentariu: