Infractorul Dragnea și „surcica” Grindeanu |
Jurnalistul Liviu Avram de la Adevărul are propria grijă. Posibilele mișcări obscure ale PSD pentru a-l duce în fruntea unui viitor Guvern pe însuși infractorul Liviu Dragnea.
Schema jurnalistului este ancorată pe „demisia” pe care Sorin Grindeanu urmează să și-o dea din cea de președinte al Consiliului Județean Timiș. Pentru că are un timp la dispoziție legal, până pe 14 ian., Grindeanu poate conduce una sau mai multe ședințe de guvern unde să adopte ordonanțe de urgență care să rezolve „problema” infractorului Dragnea, pe lângă alte urgențe „comandate”. Modificarea legii de organizare și funcționare a Guvernului (nr. 90/2001) prin eliminarea interdicției ca o persoană condamnată să fie numită ministru, ar fi unul dintre obiective. Ordonanța se dă imediat, pe 4 ian., la prima ședință de guvern Grindeanu, Parlamentul este încă în sesiune, se aprobă „mintenaș” în ziua următoare, ordonanța își produce deja efectele, Președintele Iohannis poate face ce vrea el (orice formă de opoziție îi trece prin cap !), Grindeanu își dă demisia imediat, PSD și ALDE propun un alt candidat ca prim-ministru în persoana infractorului Dragnea. Dacă Președintele Iohannis refuză candidatura, iar pe motiv că prevederea legală (art. 2 din Legea nr. 90/2001) nu mai este în vigoare PSD și ALDE deschid procedura de suspendare a Președintelui Iohannis din funcție iar în perioada de „campanie” până la referendumul de demitere a Președintelui Iohannis noul „Președinte al României”, probabil „interimarul” Tăriceanu, va desemna pe infractorul Dragnea candidat iar Parlamentul plin de penali și oameni cu probleme penale vor vota într-o voioșie.
Plauzibil ? Da.
PSD-iștilor și ALDE-iștilor le curg deja balele de plăcere. Dar și altora. Nu știu cum vor vedea situația cei peste 60% dintre românii cu capul plin de sictir la adresa României, cei care nu au fost la vot și au favorizat astfel un scenariu de acest gen. Dacă scenariu va începe să prindă viață, este meritul celor peste 60% dintre românii cu drept de vot care au avut altceva „mai bun” de făcut decât să își organizeze țara pentru următorii 4 ani de zile.
Ce ar mai putea reglementa guvernul Grindeanu, pe repede înainte ? Păi, în interesul penalilor și celor cu probleme penale din Parlament ar putea vota una sau mai multe modificări la codul de procedură penală prin care se suspendă acțiunile penale care au ca subiecți „aleșii poporului” pe perioada cât îndeplinesc mandatul electiv. Au această putere cei din PSD și ALDE ? Au. Le-a fost dată de cei 60% care nu au fost la vot, cei plini de propria importanță, cei care au vrut să „sancționeze” politicienii și partidele politice și au dat țara pe mâna infractorilor.
Scenariul lui Avram se oprește aici. Mai departe ce se poate întâmpla ?
Dacă referendumul de demitere al Președintelui Klaus Iohannis reușește, îndeplinindu-se condițiile legale mai noi de validare a lui și dacă peste 50%+1 dintre votanți sunt de acord cu demiterea (variantă posibilă având în vedere sictirul față de țară al celor 60% dintre românii care nu s-au prezentat la vot), vom avea alegeri anticipate la Președinție și pe infractorul Liviu Dragnea primul dintre cei iubiți de „popor” pe listă alături, evident, de eternul (de acum) candidat Tăriceanu, poate și Ghișe sau mai știu eu care fanfaron politic. Posibil ca infractorul Liviu Dragnea să câștige. Care este problema ? Poporul are întotdeauna dreptate, nu ?
Dacă referendumul de demitere nu reușește, Președintele Iohannis poate consulta Parlamentul pentru un referendum pe o problemă „de interes național”, cum spune art. 90 din Constituție. Este la mâna președintelui ! Iar problema poate fi demiterea guvernului condus de infractorul Dragnea. Știu, acest referendum nu este o formă prin care un guvern poate fi demis. Dar dacă este reușit, Președintele poate cere Parlamentului să demită Guvernul infractor. Sigur este că actualul nou Parlament, format cu o majoritate confortabilă din persoane certate cu legea nu va da curs cererii Președintelui de respectare a voinței cetățenilor.
Mai înainte am folosit sintagma „majoritate confortabilă din persoane certate cu legea”. Să îi dau o mică explicație. Legea cere să fie aplicată, ea fiind o exprimare a voinței unei majorități a populației prin intermediul aleșilor ei. Când parlamentarii nu o aplică, adică nu deschid acțiuni conforme cu legea, când parlamentarii deschid acțiuni dar în așa fel încât legea să nu fie aplicată în spiritul ei, atunci toți acei parlamentari, indiferent cât de cinstiți par ei după CV sunt în contradicție cu legea. Nici un parlamentar al opoziției nu s-a opus validării mandatului infractorului Liviu Dragnea, dar și a altora care au intrat în Parlament, prin atacarea deciziei în contencios și apoi prin excepția de neconstituționalitate a legii care le-a permis înregistrarea luând ca bază deciziile anterioare ale CCR privind pierderea integrității în urma unei condamnări definitive a celor aleși ! O puteau face dar s-au ascuns după „considerente politice înalte”. De aceea toți parlamentarii, fie ai puterii, fie ai opoziției sunt părtași la toată mascarada la care asistăm în aceste zile și sunt copărtași ai guvernării conduse de infractorul Liviu Dragnea.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu